Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Oppholdstillatelse


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

Nå skal jeg ta opp noe som kanskje er litt tabu for noen, men jeg prøver likevel da det jeg har funnet av informasjon selv ikke er særlig betryggende.

 

Jeg er en dame på 25 år, som har vært sammen med en tyrkisk mann i 9 år. Han er nå 28. Vi møttes gjennom et spill høsten 2008, og ble raskt venner. Så bestemte vi oss for å møtes i 2010, og ble kjærester samme året. Vi har begge reist utallige ganger for å besøke hverandre, og jeg har ikke telling på hvor mange ganger han har vært i Norge og jeg i Tyrkia. 

 

På grunn av diverse familieforhold har han vært sen med utdanningen sin, og kommer til å være ferdig utdannet biomedisinsk ingeniør til våren. Jeg skal ta høyere utdanning til høsten, og har for tiden ikke en jobb som tilsier at han kan få oppholdstillatelse med bakgrunn i forlovelse, ekteskap eller lignende. Det har heller aldri vært hans eller mitt ønske å få han hit på dette grunnlaget. Å flytte til Tyrkia er uaktuelt.

 

Jeg ønsker ikke noen solskinnshistorier om andre par som har fått kjærester/samboere/ektefeller til Norge på overnevnte grunnlag, men som likevel har fått det til. For eksempel ved at han har fått seg jobb eller lignende.

 

Det er dette vi skal satse på, men å søke om jobb i Norge med en så spesifikk utdanning er ikke lett da man sitter i et annet land. Man får ikke jobbsøkervisum med mindre man har annen oppholdstillatelse. Studentvisum er heller ikke aktuelt, da hverken han eller jeg har økonomi til å gjennomføre dette.

Så det jeg lurer på er egentlig om det er noen som har noe tips om hvor man kan for eksempel søke om jobb, noen som vet noe om fagfeltet han er utdannet i, hvordan dere selv eventuelt gikk fram?

Setter pris på alle svar!


Anonymous poster hash: 41628...ee4



Anonymous poster hash: 41628...ee4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er studiet/institusjonen han er utdannet ved anerkjent i Norge?

 

Plenty høyt utdannede som jobber som taxisjåfører i norge pga utdannelsen ikke har vekt her hjemme.

 

Jeg kjenner selv en kar som fant ut at alle hans papirer fra landet han kom fra var verdiløse her og han måtte ta en ny fagskolegrad for å ha noe å fare med i Norge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Søk familiegjenforening. Dere er gifte. Det er god nok grunn til å få opphold. Dersom han mener dette er "feil grunnlag" så får han bare svelge stoltheten sin. Barnslig holdning, spør du meg.

 

Beklager dersom jeg misforstod noe.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...