Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trenger tips: beste mobilruter (4G), eventuelt også ekstern antenne, til bruk mot Ice


Anbefalte innlegg

I min (evige?) leting etter en akseptabel løsning for å få en grei datatilknytning på fjellhytta vår, som ligger litt øde til, uten å måtte tenke på (over)forbruk, men også uten å betale det hvite ut av øyet, så har jeg nå vurdert Ice sin "Data frihet" til å være interessant.

 

Riktignok er hastigheten kun maks 10mbit/s, men både Chili og Telia sine ubegrenset-tilbud detter jo raskt til 3mbit/s om de brukes mye.


Planen min er altså å bestille et ordinært mobilabonnement (6GB) og legge til Data frihet (1.000GB), og putte SIM-kortet i en mobilruter og håpe at avstanden på 15km til nærmeste Ice-sender ikke ødelegger totalt for opplevelsen.

 

Jeg er ikke opptatt av å kunne stream'e verken 4k eller Full HD, men 720 hadde vært kjekt.

I tillegg til å kunne ha et kamera gående på hytta som jeg kunne fulgt med på hjemme fra. Igjen, ikke nødvendigvis med kjempeoppløsning.

 

Med avstanden på 15km til senderen (800 og 1800MHz) så er jeg også forberedt på at jeg kanskje bør kjøpe en god utendørsantenne.

 

Hva er regnet for den kraftigste/råeste løsningen både mtp router og antenne?

Finner ikke så mange tester av mobilroutere som sier noe om signalmottaket, men vil vel tro at de større boksene med eksterne antenner og mulighet for å koble til enda kraftigere antenner, er det å gå for?

Liker også om routeren har et avansert oppsett, ikke bare at jeg velger mobilnettverk men også at jeg kan endre APN-oppsett, lagre flere oppsett, kanskje ha SMS forwarding, få opp detaljer rundt signalstyrke på 4G-signalet, etc. etc.

Den bør også takle det 'alt' av 4G-teknologi - om Ice ikke funker så har også Telenor en sender i nærheten (litt nærmere) som kjører 4G både på 800, 900, 1800 og 2100MHz virker det som, og det er jo ikke utenkelig at Telenor eller en av deres virtuelle operatører kommer med noe tilsvarende som Ice, Chili og Telia så da kan det være aktuelt med et SIM-kortbytte...

 

Jeg er også tilhenger av 'best of breed'-tankegang, så godt mulig jeg lar en mobilruter kun drive med mottak og sending av mobildatatrafikk, og så dyttes dataene over til en wifi-ruter som tar seg av wifi på hytta...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2 stk av denne

 

https://prisguiden.no/produkt/poynting-lpda-a0092-175388

 

Ellers er 15 km ganske langt, så du må ha fri sikt og stille rett mot basestasjonen. 1800 mhz vil du neppe motta fra, men 800 mhz vil nok være raskt nok til ditt bruk, 1080p også.

 

Alle routere kan endre APN, og har ikke vært bort i en router du ikke kan lese av RSRP.

 

Det heller ikke slik at du nødvendigvis skal gå for beste signal. Du må sjekke download / upload som varierer. Godt signal og 10 mbit download hjelper ikke om du har 10 kbit/s upload.

Endret av kim_InnleggNO
Lenke til kommentar

2 stk av denne

 

https://prisguiden.no/produkt/poynting-lpda-a0092-175388

 

Ellers er 15 km ganske langt, så du må ha fri sikt og stille rett mot basestasjonen. 1800 mhz vil du neppe motta fra, men 800 mhz vil nok være raskt nok til ditt bruk, 1080p også.

 

Skulle vel klart å google meg fram til det, men skal da begge antennene peke mot samme basestasjonen?

Jeg ligger midt mellom to basestasjoner, begge cirka 15km unna, men i hver sin retning. Kunne jeg pekt antennene mot hver sin basestasjon..?

 

Hvilken avstand fra hverandre må antennene ha? Kan de henge under hverandre på samme mast (som sikkert hadde vært ok for kona) eller må de ha en viss avstand og hver sin mast (som ikke kona blir fullt så happy for...) ?

Lenke til kommentar

Husk at dersom du skal koble deg mot ICE sitt 450 Mhz nett så må ruter ha støtte for LTE band 31.  Og jeg tror at den eneste ruteren som støtter dette (i privatmarkedet) er ICE sin egen "SmartRouter".  I følge ICE støtter denne LTE bånd 31, 3, 7, 20 (eller 450, 1800, 2600 og 800 Mhz).  Denne vil da ikke støtte LTE på 900 eller 2100 Mhz (de "gamle" 3G frekvensene).

 

Skal du ha andre rutere som også støtter bånd 31 (450) samtidig som den også støtter alle aktuelle LTE bånd fra Telia/Telenor, tror jeg du må opp på rutere regnet på bedriftsmarkedet.  Og da sikker vi fort om 10K eller over.

 

Brukerveiledning til ICE Smartruter W1 kan finnes her: https://www.ice.no/k...r-w1/?ref=3591 

 

Jeg har ikke ICE selv men har jobbet med rutere og nettverk (inkludert mobile nettverk) i noen år.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...