Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilforsikring spørsmål


Anonym55

Anbefalte innlegg

Lurte på en ting når det kommer til ansvarsforsikring.

 

Om noen gjør skade på bilen min, og har fulle skylden, hvordan er prosedyren etter at begge parter har skrevet og levert inn skademeldingsskjema? Er det sånn at skaden blir taksert, og deretter kan man velge om man får en sum penger inn på konto, eller at ansvarsforsikringen tar verksted regninga?

 

Får man nøyaktig like mye kroner som det verksted regningen er verdt? Pleier folk å ta pengene i steden, og dra inn til sverige og få gjort reperasjonen billigere, og sitte igjen med en liten profitt på noen lapper?

 

Veldig nysjerrig hvordan alt det fungerer, fant ikke noen liknende diskusjon angående den saken, men jeg er helt sikker på at noen her inne selv har opplevd en liten bilulykke der motpart har skyld.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For min del så ble skaden taksert og jeg kunne enten velge å få bilen reparert eller å få utbetalt pengene fra taksten til konto minus mva. Etter som jeg fikk forklart så skal det også muligens kunne gå an å få utbetalt mva mot å vise norske kvitteringer på deler og arbeid. En verkstedregning er ikke nødvendigvis det samme som taksten , da den kan bli både høyere og lavere.

Lenke til kommentar

det går mye på timeprisen, tar du i mot pengene, så halverer de timeprisen på arbeidet. Det jeg ble forklart av takstmann.

Sist jeg var uheldig lå vel timeprisen hos verksted på ca 650-700kr, å da fikk jeg halvparten for arbeidet.

Så da lot jeg heller forsikringsselskapet ta bilen å jeg fikk utbetalt det bilen var verdt, ihht pris på finn.no og listene til takstmann.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...