Jump to content
Sign in to follow this  
lasse_hansen87

Asus Maximus Z390 spørsmål

Recommended Posts

Hei sann.

 

Bygde for ca 1mnd siden en pc, men Asus Maximus XI Z390 Hero hovedkort, har slitt med litt `knitre` lyder eller hva jeg skal si.

 

Etter å ha søkt litt nå i det siste så fant jeg en post på et annet forum hvor det var vist flere som hadde denne knitre lyden. Lyden kan nesten beskrives som en harddisk som jobber på en måte.. Veldig lav, men lyden er der konstant. Men som sagt, etter å ha søkt litt så fant jeg en post om, VRM Thermal noise issue.. Dette stemte veldig med det jeg opplever, leste i posten at flere fikk "fjernet" lyden ved å deaktivere C-State for CPU i bios.. Jeg prøvde nå nettopp å deaktivere dette, og lyden forsvant..

Så da kommer lyden ifra VRM Thermalène etter hva jeg kan skjønne, altså de som er plassert rundt der hvor cpu er, dette stemmer rimelig greit også, ettersom lyden er i dette området...

 

Men da er spørsmålet, bør jeg prøve å få reparert/erstattet kortet?

Er det flere her inne som har denne lyden, og hva kan det skyldes??

Og hva er det jeg deaktiverer ved å deaktivere C-State for CPU?

 

Lyden er som sagt helt borte når C-State er deaktivert.

Ettersom kortet fortsatt er såpass nytt, så har jeg fortsatt garanti på det.. Er det en svakhet med Asus Z390 korta? Bør jeg kanskje kjøpe et annet kort? 

Share this post


Link to post

C-state er strømsparingsfunksjon ved idle eller lav last på cpu. Jeg tror potensialet for strømsparing er ca 50w.

 

Sjekk hvilken bios versjon du har og sjekk om det finnes en nyere.

 

Hvis strømsparingen er viktig for deg, vurderer du om du ønsker å oppdatere bios. Efter evt. biosoppdatering, vurderer du om lyden fortsatt er uakseptabel. Da kan det være aktuelt å returnere eller reklamere på hovedkortet.

Edited by mobile999

Share this post


Link to post

Har siste Bios versjon.

Lyden er vekk nå, ettersom C-State er deaktivert, om jeg aktiverer C-State så kommer lyden igjen. Men den er til å «leve» med. Men er det normalt at det skal være sånn lyd på asus z390 hovedkortene? Er det andre her som har denne «lyden»

Har det noe å si at den lyden er der? Er det feil på kortet?

Share this post


Link to post

Har siste Bios versjon.

Lyden er vekk nå, ettersom C-State er deaktivert, om jeg aktiverer C-State så kommer lyden igjen. Men den er til å «leve» med. Men er det normalt at det skal være sånn lyd på asus z390 hovedkortene? Er det andre her som har denne «lyden»

Har det noe å si at den lyden er der? Er det feil på kortet?

 

 

Hei,

 

Jeg har også nylig kjøpt ROG maximus XI Code.

Kommer denne "knitre" lyden kun ved oppstart og når man slår av maskinen?

Share this post


Link to post

Aha.

Jeg har en slags knitre lyd ved oppstart og når jeg skrur av pc`n

Men uten å ha sett veldig nøye på dette så virker det for meg som at det kommer fra AIO pumpa, men igjen VRM er rett i nærheten..

Share this post


Link to post

Raja fra Asus sa om dette i 2013:

It's inductor resonance. Happens when the inductors pass current. Not much you can do about that - comes down to how the PSU and onboard VRM interacts at various frequencies and levels of current draw.

Share this post


Link to post

Så med andre ord ingenting farlig/skadelig for maskinen? Helt normalt?

Nei , ikke noe farlig/skadelig.

Nå er ikke C-states c6/c7 noe nyttig å ha imo heller. Så om det hjelper å ha disse disabled ville jeg gjort det.

Rma hadde jeg ikke brydd meg om, sannsynligvis ville det være akkurat samme på et annet identisk kort (da samme type/fabrikat vrm komponenter benyttes) og fører bare til en masse bry og frustrasjon.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...