Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Et AS kjøper inn mye varer for så å selge videre fra enkelpersonforetak og la AS'et gå konkurs, pga manglende regnskap. Svindel?


PROuser

Anbefalte innlegg

Har solgt mye varer til et AS gjennom flere år. Kredittverdigheten har vært grei, fram til det ble tvangsoppløst pga manglende regnskap i 2016. Men ble reddet i siste liten. Han drev videre og kjøpte inn mer. Men sommeren 2018 skjedde samme, og firmaet ble tvangsavviklet. Vi sendte sluttfakturaen til advokaten. Men etter noen måneder fikk vi vite at det ikke var penger i boet, og derfor var det ikke penger til å fullføre noe regnskap, og dermed bare avsluttet.. Og vi fikk ingen ting.

Men vi har fått bevis på at han har lenge solgt videre varene fra Enkeltpersonforetaket sitt. Han sto som eneste aksjonær i AS'et. De siste årene det finnes regnskap for på nett for AS'et, var det verdier på ca 500 000, samt gode inntekter. Men plutselig har alle verdier forsvunnet, og ingen regnskap fullført.

Derfor sterk mistanke på at han svindlet til seg mye varer og selger dem ut direkte fra enkeltpersonforetaket sitt, trolig under bordet, eller med dårlig regnskap der og. Da vi har fått tilsendt regninger/kvitteringer fra hans kunde, som både solgte med og uten mva om hverandre fra enkeltpersonforetaket, men det er ennå ikke registrert i MVA registeret. Og varene han har solgt har utsalgsverdi på ca 500 000-900 000,-

 

Vi har utestående ca 200 000,-

 

Hva bør vi gjøre med dette?

Har sendt fakturaen videre til enkeltpersonforetaket, men han sier bare at han aldri har bestilt noe inn til det.

 

Bør jeg kontakte Skatteetaten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du kan dokumentere at han har solgt videre samme varer fra enkeltpersonsforetaket som han har kjøpt gjennom ASet har du antageligvis en god sak om styreansvar etter asl. § 17-1. Men en styreansvarssak koster fort minst 50 000 kroner, avhengig av dokumentmengden. Det er en stor risiko å ta om grunnlaget er uklart. Dette burde også bostyrer fått vite før boet ble avsluttet. Skatteetaten kan nok ikke gjøre stort. Du kan selvfølgelig anmelde han for underslag, men ikke regn med at det blir prioritert. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bostyrer har fått oversendt bevis på at det er solgt ut varene fra enkeltpersonforetaket. Men de hadde ikke midler i boet til å jobbe med saken fikk jeg beskjed om. Og det er de varene. Mange av hans kunder har gått over til oss når han drev så useriøst. Bedrifter får klager fra regnskapsførere som legger merke til at det er fakturaer med og uten mva, samme produkter, og samme fullpris uansett om det er med eller uten mva. Så har de henvendt seg til oss, og spurt om hva han egentlig driver med. Jeg har bedt dem om å melde det inn til skatteetaten. Men vet ikke om de har gjordt det eller ikke. Men firmaene har solgt det videre til sine kunder med liten fortjeneste, men har gått med tap, da de ikke fikk skrive av momsen..

Lenke til kommentar

Dette skjer hele tiden og det må jo bety at det er noe som er veldig galt med lovene i Norge

Vet om en som har gått konkurs 2-3 ganger og han driver fortsatt og har gjømt bort varer som han har kjøpt inn på tidligere konkurser

Lovverket er fint det, og rammer helt klart dette. Problemet er at det ikke prioriteres av påtalemyndigheten. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...