Gå til innhold

Program for tidsstyring av tilgang til internett - som virker, takk!


Anbefalte innlegg

Jeg trenger tips om program som kan tidsstyre internett tilgangen til guttungen - vi ønsker å sette en grense for når internett fungerer om kvelden.

 

Og ja - jeg vet det finnes masse programmer der ute som skal gjøre dette, men ingen av dem har fungert for meg;

  • Windows funksjon (Microsoft Family Safety): Fungerte 2 dager, deretter kan poden spille så mye han vil på kveldstid. Har prøvd å sette opp på nytt, men funker ikke. Gjør et Google søk, så ser dere at dette er et vanlig problem
  • Qustodio: Et program som mange anbefaler. Det har imidlertid en stor svakhet - programmet blokker bare nye tilkoblinger etter et visst klokkeslett. Dersom grensen settes til kl 20 vil alle forsøk på å se på nye filmer på Youtube eller forsøk på å gå på nye nettsider blokkeres, men dersom han sitter og ser på en Youtube video som varer 2 timer - og som han startet å se på før kl 20, så blokkeres ikke tilgangen til denne videoen. Og enda viktigere; dersom han spiller Fortnite vil han kunne fortsette med det etter kl 20, siden det er en eksisterende, etablert internettforbindelse på det klokkeslettet. Ubrukelig med andre ord
  • Norton Family: Samme som Microsoft Family Safety; fungerte en liten stund, men plutselig sluttet det å fungere. Google det, så ser dere at mange har det samme problemet. Svar fra Norton: "Det ser ut som om programmet ikke er installert skikkelig - reinstaller det". Prøvd flere ganger på splitter ny Windows 10 maskin, men funker ikke
  • Kaspersky Safe Kids: Samme som Qustodio - blokker ikke pågående internettsesjoner - kun tilkoblinger til nye nettsider eller spill etter klokkeslettet

... og du kan teste Net Nanny, Clean Router etcetc, men ingenting fungerer skikkelig.

 

Har også sett på funksjonaliteten som er bygget inn i routeren min, men der kan man bare ha et tidsskjema for ukedager (man-fre) og et eget for lør-søn. Hvor mye intelligens skal man måtte ha for å skjønne at tidspunktet man ønsker å kutte nettforbindelsen er forskjellig på en søndag kveld (skole dagen etter) vs lørdag kveld (da må han gjerne game til han sovner ...)

 

Kan det være så vanskelig? Kan en av dere som leser dette og som kjenner programutviklere eller andre som jobber med dette få noen til å lage et enkelt program som har kun en enkel, enkel, enkel, enkel, enkel funksjon: Kutte internett ved et visst klokkeslett?

 

De aller fleste løsningene nevnt ovenfor er bygget inn omfattende antivirus, overvåking av nettsider og internettaktivitet, spamfilter og filter for nettsider med vold etcetc, og da er vel løsningen etterhvert blitt så komplisert at det rett og slett ikke fungerer ...

 

Jeg trenger en enkel funksjonalitet som virker!

 

... tar gjerne imot tips ... med stor takknemlighet ...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenker det må være mulig å legge inn i hendelseslista i Windows, oppkall til kommandoer som aktiverer og deaktiverer nettverkskortet, så det skulle vel sånn sett ikke være behov for å kjøpe eksterne programmer.

 

Du finner en guide her, se punktlista "How to enable or disable network adapters using Command Prompt"

https://www.windowscentral.com/how-enable-or-disable-wi-fi-and-ethernet-network-adapters-windows-10#manage_network_adapter_cmd

 

For at dette skal fungere over tid, så forutsetter det at poden ikke har admin-rettigheter på maskinen.

 

Nb: dette er ikke noe jeg har anledning til å teste selv, og har heller ikke testet det før i et miljø med flere bukere på en maskin.

 

 

[edit] heter selfølgelig ikke "hendelseslista" men håper du forstår hva jeg mener. Du bør finne det under kontrollpane, og derfra har du muligheten til å legge inn programoppkall (kjøre et program) og bestemme NÅRTID det skal kjøre, hvilke ukedager etc.

Endret av geir__hk
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei. Programmer og koder og timer kan kanskje fungere, men hva med å bare si til poden at hvis han ikke avslutter innen den og den tiden, så får han ikke ha PC`en på rommet?

Nå vet jeg ikke om han bruker kabel eller trådløst da, men hvis han ikke logger av, så kan du 1. Bytte Nettverkspassord, sånn at han ikke får kobla på, eller 2. Ta bort Nettverkskablen.

Kan kanskje føre til bråk, men det kan de andre alternativene som foreslås her føre til også.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei!

Kan du være litt mer spesifikk.

Gjelder dette (bare forklar, ikke svar på hvert sprøsmål)):

  1. Hans tilgang til trådløst internett for hans egen laptop og/eller mobil og/eller nettbrett?
  2. Hans tilgang på egen bruker på familiens delte (windows 10) PC, hvor dere har ulike brukere og admin er separat?
  3. Hans bruk av egen laptop (med windows)?
  4. Hans bruk av hans egne gaming PC?
  5. Er det uaktuelt å stenge telefon/laptop/PC for all bruk (for brukeren hans), ikke bare internet (mange spill kan brukes uten internetttilgang)? Dette var vel enklere i win7 enn win10.
  6. Antar andre i husholdet samtiden skal kunne ha tilgang?
  7. (Gjelder det all internett bruk eller for bestemte programmer)?
  8. Hvilke OS? Win10? Er poden admin på disse enhetene og må han være det?
  9. Noen risk for han kan oppsøke ruter og bruke kablet ethernet i stedet?
  10. Hvor gammel er han og hvor data kyndig er han?
  11. Har huset en eller flere rutere/Wifi nett?
  12. Noen risk for hans PC/laptop vil bootes fra USB plugg eller han vil anskaffe en WiFi dongle?
Lenke til kommentar

Etter hva jeg skjønner er eneste ønsket ditt å stenge internett for ungen din på kveld-/nattestid. Dette gjør du enklest på routeren din som du også selv nevner, men at routeren din mangler funksjonalitet for å regulere dag for dag isteden for ukedag og helg.

Du nevner ikke hvilken router du har.

Men du kan prøve å oppdatere routeren din til nyeste firmware. Hvis ikke dette forandrer på det oppsettet av restriksjoner, kan det enkleste være å bytte ut routeren din med en som har den ønskede funksjonaliteten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...