Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymDiskusjon

Personlig konflikt med "kollega". Kan jeg kreve omplassering av han?

Recommended Posts

Hei.

Er ansatt i en stor bedrift med flere eksterne avdelinger, hvor de avdelingene er "underleverandører" av f.eks min arbeidsplass. Han er ansatt i en av de avdelingene, som kan har 3-4 forskjellige arbeidssteder som de blir fordelt utover, prosjektavhengig.

 

Jeg derimot, er ansatt kun på den ene plassen, og er veldig fornøyd med det. Men problemet mitt er at vedkommende kan komme inn på min avdeling og prate med noen av mine andre kollegaer, hvorav en er hans barndomsvenn.

 

Det som skjedde mellom meg og han resulterte i en anmeldelse, (ganske alvorlig) som også resulterte med henleggelse pga ord mot ord. Som det oftes gjør i her i Norge..

 

Mitt spørsmål er, er det noen mulighet hvor jeg kan kreve at han ikke kommer på min arbeidsplass? Han kan bli prosjektert ut til tre andre steder så det burde ikke bli ett problem i å bli stasjonert ut.

 

Har en sånn arbeidssted lov å bestemme hvem som skal bli "innleid" til arbeidsplassen? Eller er det underleverandøren som bestemmer hvem de skal sende?

 

Anonymous poster hash: ddcf2...3e4

Share this post


Link to post

Du kan kreve at arbeidsgiver sørger for at du har et trygt psykososialt arbeidsmiljø, jf. aml § 4-3. Arbeidsgiver har betydelig skjønn når det gjelder hvordan å oppfylle dette kravet. Du kan ikke nødvendigvis kreve at arbeidsgiver fjerner denne personen.

Edited by Herr Brun

Share this post


Link to post

Du kan kreve at arbeidsgiver sørger for at du har et trygt psykososialt arbeidsmiljø, jf. aml § 4-3. Arbeidsgiver har betydelig skjønn når det gjelder hvordan å oppfylle dette kravet. Du kan ikke nødvend

Publiserte du for tidlig?

 

Men hvor langt kan de strekke seg da?

 

Anonymous poster hash: 35303...d99

Share this post


Link to post

Publiserte du for tidlig?

 

Men hvor langt kan de strekke seg da?

 

Anonymous poster hash: 35303...d99

Ja, det gjorde jeg, dvs. siste halve setning falt ut uten at jeg fikk det med meg.

 

Nøyaktig hvor langt de kan strekke seg vet jeg ikke, men jeg foreslår at du først og fremst går til arbeidsgiver og sier at det er et problem for ditt psykososiale arbeidsmiljø å måtte jobbe sammen med vedkommende. Hvis du har en tillitsvalgt bør du snakke med vedkommende først.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Arbeidsgiver har rett til å organisere arbeidet, men må organisere det slik at det psykososiale arbeidsmiljøet ivaretas på en forsvarlig måte. For at du skal kunne kreve noe må det være en viss tyngde i ulempen du påføres - sosialt ubehag er ikke nok. Det at man har anmeldt en kollega vil heller ikke være nok, og noe mer alvorlig vil raskt bli parkert som "saken ble jo henlagt".

 

Her bør du få bistand fra tillitsvalgt/fagforening/verneombud.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Dersom du er nyansatt vil det nok ikke bli tatt mye hensyn til at du ikke går overens med en eksisterende avdelingsleder i bedriften. Du var nok klar over at denne personen jobbet der innen du takket ja til jobben.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...