Gå til innhold

– Det blir fest i Russland og Kina hvis Norge dropper datalagring


Anbefalte innlegg

Jeg skjønner tydeligvis mer enn du er i stand til å identifisere. Om du skal lese en setning fra meg, les denne:

Det du beskriver nå må motarbeides med skjerming, ikke med logging.

Joda, skjerming er selvsagt viktig det, men det hjelper fint lite når mennesker på innsiden, frivillig eller ei, deler den skjermingsverdige informasjonen. Skjerming er derfor ikke det eneste tiltaket. Overvåking og logging er strengt nødvendig, og også en nødvendig/pålagt konsekvens av sikkerhetsloven. Det du sie gir dermed ingen mening.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja helt klart. Og ikke minst at formålet er noe tynt. Om PST sier at de ønsker å fange opp info som kan gi pekepinn om forestående anslag, er det ikke dermed sagt at de har et formål for å overvåke meg. Jeg kan ihvertfall ikke se at en slik innsamling som ønskes i dag skal være uttrykkelig fastsatt i lov. Spesielt når man tar høyde for hvor inngripende en slik innsamling etter hvert kan bli (innsamling over lang tid, inkluderende alle kilder jeg måtte benytte, alle personer jeg kommuniserer med, andre registre og kanaler som evt kan sammenstilles med det som var starten osv).

Lenke til kommentar

Det er bare trist at sakene blir medieoppslag på bakgrunn av førsteanalyser. Det er default Russland og Kina når det er utført angrep. Gjerne basert på hvor trafikk kom fra, selv om trafikken kan ha passert jorden flere runder innom et utall siter før den treffer målet. Og ikke minst ser man på koden, hvordan den er bygget, språket, strukturen og videre oppkall. Men ingenting av dette gir noe mer enn i beste fall en pekepinn. Som er håpløst som grunnlag når en skal lansere offentlige mistanker. 

Om Kina her var skyldig, regnet man med at de kom til å legge seg langflate og be pent om unnskyldning?

 

Lær av feilene og hullene og gjør jobben enda bedre, så neste angrep blir enda vanskeligere å få til og kan oppdages tidligere. Jo mer tid jeg har inne i et nett, jo mer tid har jeg til å rydde opp etter meg og slette alle spor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eks-overvåkningssjef mener massiv overvåking ikke hjelper mot terror

 

Kommentar: E-tjenesten ber oss om å godta masseovervåkning i det godes tjeneste, men snakker ikke høyt om at matematikken neppe går opp.

 

«hoveddelen av dette volumet (som er grensekryssende, journ.anm.) i realiteten er norske borgeres og virksomheters innbyrdes kommunikasjon» og at det bør fremkomme tydligere.»

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 1 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...