Gå til innhold

Angular versjoner - hvilken bruker man og lærer man seg


Anbefalte innlegg

Hei! Junior skal bruke litt tid på ulike teknologier fremover, ved siden av jobb og studier, og jeg tenkte jeg skulle se på det sammen med ham. Noe skal jo en pensjonist drive med for å holde hjernen vedlike. Vi tenker å ta et webkurs sammen. Antagelig Udemy, som jeg har tatt kurs hos tidligere med godt resultat.

 

En av de tingene vi skal se på er Angular. Men her ser jeg en masse ulike versjoner på kursene. jeg forstår det som AngularJS er en gammel versjon på plain javascript, mens 2+ er TypeScript. Ser versjon 7 er ute og versjon 8 antagelig kommer til våren. Så er det versjon 7 vi skal se på for at det skal være relevant i jobbsammenheng? (Og 8 når den kommer...)

 

På forhånd takk!

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

React er det mest brukte rammeverket for å lage komponenter i js. Så ikke feil om du går for det med en gang. Men generell JS kunnskap er såklart det viktigste. Anbefaler dette gratis kurset her for et litt gøyere kurs enn mye av det som er på udemy og er en god starter i JS: https://javascript30.com/

 

 

Takk for svar, og for tips! Vi har React på listen også. Så får vi se. Alt dette er nytt for meg. Disse rammeverkene kom akkurat når jeg "kunnskapspensjonerte" meg for snart ti år siden. Etter det tok jeg bare jobber med ting jeg faktisk kunne. Men nå som jeg er pensjonist har jeg litt glede av utfordre mitt aldrende intellekt igjen.

 

Har alt funnet et godt kurs på Udemy, og tegnet meg på det siden det var til 10% av "veiledende" pris. (Lurer på om noen betaler full pris der noen gang, og om de ikke føler seg snytt når de kan få det for fjerdedelen eller tiendedelen et par uker senere.) Men skal ha ditt tips i bakhodet. Kan jo ta begge deler. :)

 

Geir :)

Lenke til kommentar

React er det mest brukte rammeverket for å lage komponenter i js. Så ikke feil om du går for det med en gang. Men generell JS kunnskap er såklart det viktigste. Anbefaler dette gratis kurset her for et litt gøyere kurs enn mye av det som er på udemy og er en god starter i JS: https://javascript30.com/

Kupper denne tråden og sier takk for tips, har litt fritid ved siden av jobb og begynte å lære meg angular, har kommet så langt som å lage grunnstrukturen, login osv... Men får begynne med react istedenfor.

 

Tok en rask Google runde og du har rett. Jeg trodde faktisk angular var populært og det er jo det, men på lang nær react.

Lenke til kommentar

Udemy har kronisk "betal kun 10%" salg. Litt festelig egentlig :-)

 

 

Off topic, men siden det er min tråd: Den andre verstingen er Corel. Som gammel Painter-bruker får jeg stadig eposter som sier "Skynd deg! Siste tre dager med 10% rabatt." Hvorpå der går tre dager, og så får jeg en som sier "20% rabatt". Eller mere. Så er det gjerne de programmene som ingen kjøper som har størst rabatt, mens Painter har lavest, men selv der er trikset å planlegge noen uker i forveien, og så bare vente på et godt tilbud.

 

Jeg var litt skeptisk til udemy siden, men har vært veldig fornøyd med Maximilian Schwarzmüller sine kurs. Han har kurs i både React og Angular + vue.js også.

 

 

Takk for tips! Vi får gjøre oss ferdig med JS først - valgte Schmedtmann sitt - og så gå for rammeverk. Og kanskje server side (node.js) om vi kommer så langt.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...