Gå til innhold

Kvalitets systemkamera uten dilldall - alternativer til Leica?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har en far som er på utkikk etter å ta opp foto som hobby. Han var på 80-90-tallet en periode pressefotograf, og er veldig flink til å se motiver ikke så mange andre ser. Han har derimot ikke blitt med over "i den digitale verden", og kommer aldri til å komme dit for noe annet enn nettbank, facebook, og lett surfing.

 

Han er nå på jakt etter et systemkamera med høy bildekvalitet, men uten så mye mikkmakk. Jo færre digitale menyer og knapper, jo bedre er det. Han vil ikke ha noe med videomuligheter osv. Han ønsker å kunne skyte både på manuell og auto.

 

Leica, som har mindre fokus på alt mulig av innstillinger, og mer fokus på kvalitet og enkelhet, er helt klart aktuelt. Men hva finnes av alternativer/andre produsenter som har noe i samme gate? Aller helst ønsker han seg Nikon F3/F4 i digital form, med samme innstillingsmuligheter...

 

Pris er en faktor, men ikke hovedfaktoren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som han har lyst på et Fuji-kamera, type X-Pro eller X-T2/3. Her har du lukkertid/ISO og eksponeringskompensasjon som fysiske hjul på kameraet, samt blender som ring på selve objektivet. Om han er vant med analoge kameraer som F3, så er det samme opplevelsen.

 

Om det skal være skikkelig tilbake til gamle dager, finnes det adaptere til manuelle objektiver også. Fokushjelpen i de nyere modellene er ganske bra. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bortsett fra Leica har vel alle kameraer i dag masse mikkmakk, men det er jo ikke noe i veien for å la være å bruke det man ikke er interessert i. Så og si alle systemkameraer i dag vil gi en bildekvalitet mye bedre enn det man fikk med film på 90-tallet, og alle kan brukes manuelt eller automatisk som man ønsker.

 

Kan være enig med Jørgen Sørheims kommentar om at Fuji kanskje vil appellere, men en tur til en bra fotoforretning høres ut som første skritt på veien for meg. Det å se kameraene i virkeligheten er eneste måte å finne hva man faktisk foretrekker når man ikke har noen spesielle krav.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for alle tilbakemeldingene!

 

For å utdype litt: Enhver knapp vil han før eller siden komme borti. Symbolet på knappen vil ikke si han noe. Han vil klare å sette kameraet i ett eller annet modus som gjør at han ikke vil klare å bruke det. Det vil ikke være mulig for han å lære seg hva ikonene på knappene betyr. Derfor er enhver ekstrafunksjon på kameraet et potensielt problem jeg må fikse for han. Så enkelhet (som i mangel på innstillinger og funksjoner) er helt essensielt. Derfor tror jeg og han, i fellesskap, at Nikon DF vil være et godt valg, og har egentlig landet på det.

 

Fuji er kjempekameraer, har selv X-T1, men med Nikon-linsene han har fra før trekker Nikon DF det lengste strået. Godt forslag, og helt klart i riktige baner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...