Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utsatt for vold av pasient, hva sier loven?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Jeg kan ikke gå inn på detaljer av åpenbare årsaker, men ønsker litt hjelp ift å finne frem til eventuelle lover, da jeg føler jeg ikke finner gode nok svar på egenhånd.

 

Kort fortalt:

Jeg jobber innenfor helsesektor, og det er en pasient som ofte utøver vold mot de ansatte. Flere av oss, inkludert meg selv, har ingen utdanning, og vet derfor ikke hvordan vi kan forsvare oss, uten at det brytes med lover. 

Dette har pågått nå i over et halvt år, uten at ledelse har tatt tak i det. Eneste vi har fått av hjelp var en kjapp 5 minutters demo på et "grep" for å holde pasienten fast. 

 

Jeg føler meg veldig utrygg på jobb, og har sluttet å takke ja til ringevakter. I tillegg til ringevikar har jeg fast 23% turnus, som går ut i april. Jeg tror ikke jeg kommer til å fortsette å jobbe der når turnusen går ut, og vet at flere ansatte har begynt å se seg om etter andre jobber. 

 

Finnes det noen lov om arbeidsplassen bør tilby kursing i selvforsvar mot voldelige pasienter, eller må jeg bare suck it up?

 

 

 



Anonymous poster hash: a15a2...44a
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Les arbeidsmiljøloven § 4-1. Du skal ikke føle seg utrygg på jobb. Dersom du ikke får tilstrekkelig opplæring i å håndtere denne personen og forsvare seg selv, må det settes inn nok folk til at dere sammen er i stand til håndtere vedkommende.

 

Ta kontakt med din leder. Forklar at du føler deg utrygg på jobb og spør om hvilke tiltak h*n vil sette inn for at du skal kunne være trygg.

 

Hvis arbeidsgiver ikke evner å rydde opp innen kort tid, hadde jeg levert oppsigelse tvert og skaffet sykemelding frem til oppsigelsestiden er gått ut.

 

Pasienten kan du for øvrig anmelde jf. straffeloven 286.

Lenke til kommentar

Dersom bedriften har noen form for avvikssystem så rapporter via det også. Ved personskade fyll ut ett skademeldingsskjema i tilfelle erstatning evt senskader så du får registrert skader.

Alle bedrifter skal ha ett verneombud som på vegne av deg også skal ta opp slike saker med ledelse og som nevnt over så bruk også tillitsvalgt.

Endret av Lugmeister
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gi skriftlig beskjed om forholda, gjerne via eit avvikssystem. På den måten blir det vanskelig for ledelsen å ignorere situasjonen.

 

Dersom ledelsen fortsetter å ignorere deg så må du ta dette eit steg opp, lokale ressurspersoner som verneombud og tillitsvalgte er sjølvsagte samarbeidspartar. I tillegg bør du vurdere arbeidstilsynet, og eventuelt politiet. I utgangspunktet så skal alle voldsbruk anmeldast til politiet, sjølv om sannsynlegheita for at pasienten er tilrekneleg nok til å bli straffa er lav.

Toppledelsen vil også være aktuelle å kontakte for å få fart i saka,  dette vil typisk være styret i aksjeselskapet, kommunestyret eller liknande toppleiing.

 

 

Det aktuelle lovverket her er i all hovudsak arbeidsmiljøloven sitt krav til forsvarleg og helsefremmande arbeidsplass, men også straffelova sine bestemmelsar om voldsbruk og sjølvforsvar, samt lovverket om ansvarlege helsetenester vil kunne dras inn etter behov.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...