Gå til innhold

Hvorfor driver Elkjøp å «jukser» med dette?


Anbefalte innlegg

Har merket flere ganger at Elkjøp har noe på tilbud der de skriver at rabatten gjelder til 12 januar klokken 19:00, men når klokken er 19:00 oppdateres annonsen slik at det gjelder til 19 januar klokken 19:00. I dette tilfellet er det snakk om noen Philips TVer de selger, men har som sagt gjort meg oppmerksom på at dette har skjedd ganske mange ganger. Syntes personlig at det ikke er greit å holde på slik, er nok mange som stresser om å kjøpe innen tilbudet er over..

 

Hva syntes dere? Er dette egentlig ok?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En slik praksis er forbudt, og med god grunn. De skaper et kjøps press ved å ha en oppgitt siste dato med tilbudet, som kan føre til at folk handler noe de ikke ville handlet ellers, nettopp fordi de tror tilbudsperioden er begrenset. Videre ved å automatisk forlenge "tilbudet", så er det jo ikke lenger et tilbud, det er en fastpris, og dermed ulovlig å markedsføre som et tilbud...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Huh? Prisen TS sikter til har vært dobbelt så høy siden oktober.

 

Ser ingen problemer at de kjører en kampanje fra 5 til 19 januar..

 

Det er vel ingen her som har problemer med at en butikk har tilbud. De fleste av oss setter faktisk pris på det, og benytter oss gjerne av det ved anledning. Du fremstilte det likevel som: "Klager folk på at butikker har tilbud også nå. huff"... En ganske tåpelig stråmann, og jeg regner med du visste godt hva TS mente.

 

Deretter forsøkte du å sammenlikne Elkjøp's brudd på markedsføringsloven, med statens forlenging av et miljø og klima forbedrende incentiv... Jah...

 

Jeg har heller ingen problemer med om de kjører en kampanje fra 5 til 19 januar. Men det er jo ikke hva de har gjort. Hvorfor insisterer du på å diskutere noe annet enn hva TS ønsket å snakke om?

 

Og forøvrig; hvordan vet du at det ikke er ny fastpris ? De avsluttet jo ikke salget, slik de er pålagt...

Lenke til kommentar

Har det noe å si at de endrer det til å vare lengre da? Det påvirker da ikke deg på noe vis?

 

Hadde skjønt klagen om de avsluttet et tilbud før tida.

Det påvirker meg ja! Kjøpte TV 18:00 den 12 januar, slik jeg skulle være sikret tilbudet. Klokken 19:00 ble tilbudstiden endret. Er jo ikke ett stort problem å gjøre dette en sjelden gang, men har merket meg at det skjer stadig vekk... Det er unødvendig.

Lenke til kommentar

Dette er jo bare en tilbudsforlengelse, ser ikke noe stort problem med det - særlig ikke med tanke på at du faktisk har 50 dager hos Elkjøp til å ombestemme deg hvis du angrer.

 

Finner heller ikke noe info at dette er brudd på noe markedsføringslov som blir nevnt over her. Så lenge produktet i lengre periode har blitt solgt for en høyere pris er det uvesentlig at tilbudet blir forlenget, ihvertfall når det bare er snakk om 1-2 uker - og fastprisen har vært høyere i flere måneder.

Endret av MrL
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det påvirker meg ja! Kjøpte TV 18:00 den 12 januar, slik jeg skulle være sikret tilbudet. Klokken 19:00 ble tilbudstiden endret. Er jo ikke ett stort problem å gjøre dette en sjelden gang, men har merket meg at det skjer stadig vekk... Det er unødvendig.

 

Ja og så? Hvordan påvirker det kjøpet ditt at tilbudet varer lengre? Hjelp meg og forstå. Er du sjalu for at flere får mulighet til å kjøpe til samme pris, eller hva er problemet?

Endret av Tåkefyrste
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Problemet er at det skaper kjøpepress! Syntes det er dårlig av Elkjøp å gjøre slike ting gang på gang.

Nå er alle TVene som var på tilbud ikke lengre på tilbud, så det er jo flott! Men nå er den vanlig prisen det samme som tilbudsprisen?

Så Elkjøp markedsfører med at de har ett kjempebra tilbud som varer i kort tid, for deretter utvide tilbudstiden, og etter det igjen setter "tilbuds" prisen som fastpris. Da er det jo egentlig ikke ett tilbud i det hele tatt da? eller? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...