Gå til innhold

Ubisoft føyer seg til listen over utviklere som velger Epic Games-butikken


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er på tide folk åpner augene for Steam monopolet. Altfor mange er av den oppfattinga av at; Er det ikkje på Steam, då kjøper eg det ikkje. Me har frivillig lagt opp til at Steam bestemmer kva spel me skal spela, og til kva pris.

Eg ynskjer velkommen Origin, Uplay, Epic Games, Humblebundle, gog, Discord og alle andre som vil ta del i dette.

Nokon vil argumentere med "men eg vil ha alle spela mine på ein plass" Ja du har jo framleis det, du har dei på datamaskinen din!

For meg er det ikke nye klienter i seg selv som er problemet, men faktum at de er dårligere enn Steam og jeg liker å ha alt på en plass. Jeg vil ha en felles venneliste hvor jeg kan se, bli med og invitere mine venner til alle slags spill og da også ha alle spillene på samme plass.

 

Ettersom jeg liker å ha alt på en plass, så blir jeg å så langt det er mulig å bruke den beste tjeneste til dette. Jeg vil ha alle venner og alle spill tilgjengelig i den beste klienten. Smak og behag hva man liker, men prøver man å se på dette objektivt, så må jeg si at Steam fremdeles er bedre enn alle konkurrentene. UPlay er etter min mening nr 2.

 

Før jeg starter denne veggen, så må jeg si at det kan være jeg bommer på noen detaljer, jeg har ikke brukt alle klientene like mye, men har prøvd å gå innpå hver eneste en og sjekket så godt jeg klarer før jeg påstår noe her.

 

GUI. Dette er jo det som spiller mest på smak, men til og med objektivt sett, så mener jeg Steam er bedre.

Steam og UPlay har 3 default valg for layout som er ganske like, men Steam har også custom skins som kan legges til, riktignok laget av 3.-parter, men dette setter Steam på topp, over UPlay. Verken Origin, Battle.net eller Epic har muligheter for å endre layout på spill-katalogen sin så vidt jeg klarer å finne. Origin lar deg endre størrelse på cover-bildene, men det er det.

 

Organisering av spill: Både Steam, UPlay og Origin lar deg velge favoritt-spill. Battle.net lar deg bytte rekkefølgen på spillene i listen, mens jeg ser ingen mulighet for dette hos Epic(har riktignok ingen installerte spill i øyeblikket fra Epic), så om dette er feil, så er de likestilte her. Battle.net har ikke like mange spill, så kan godta argumentet om at de ikke trenger like mye funksjonalitet og rekkefølge er en god funksjon.

 

Vennelisten til Steam er også bedre enn de andre. Med Steam, kan du organisere folk i grupper(som bare du ser), grupper hvor alle er med i felles chat, gi folk egne kallenavn så de er lettere å kjenne igjen og legge til favoritter på toppen av vennelisten. UPlay lar deg også lage egne kallenavn, men mangler favoritter og muligheten for privat organisering (gruppering). Grupper som alle medlemmene ser er mulig i UPlay. Battle.net har muligheten for IRL-navn (bare dersom motparten godtar) og favoritter, men ingen videre organisering. Resten (Origin og Epic) har ingen form for organisering av sine vennelister så vidt jeg klarer å finne ut av. Ikke en gang favoritter.

 

Steam har også større spill-bibliotek, discussions, feeds for deling av spill-relatert innhold, streaming muligheter og rett og slett alle funksjonene til de andre klientene kombinert. Noen har det ene eller det andre, men Steam alene klarer det samme.

 

Jeg har ikke sagt noe om performance, da jeg ikke har nok kunnskap til å kommentere dette. Dette har jo selvfølgelig mye å si for mange...

 

Foreløpig er Steam derfor objektivt sett den beste klienten, og for meg som i hovedsak spiller CS og har flest spill og venner i Steam, så er jo jeg også biased. Men har prøvd å være saklig med argumentene her...

 

Ingen vil nedgradere til en dårligere klient for å spille et par exclusive-type spill, men er spillene gode nok, så må vi dessverre bytte eller boycotte spill.

 

Jeg er faktisk, selv om det ikke høres sånn ut, åpen for å bytte til en ny klient som hoved-kilden til spill dersom konkurrentene faktisk blir bedre enn Steam. Men foreløpig er de ikke det.

Endret av seppo-
Lenke til kommentar

Min opplevelse er ikkje like god. For meg er programmet treigt, etter siste oppdatering er vennelista blitt ubrukelig til å invitere til spel, både i FM, EU4, Stellaris og totw er den blitt dårlig. Tilfeldigheter som avgjer om bli med i spel knappen kjem fram og/eller virker. Bruker ikkje venne/chat lista til noko anna enn å bli med i spel, all anna kommunikasjon foregår på Discord.

Lenke til kommentar

Jeg håper dette ikke gjelder alle Ubisoft spill fremover, går å venter på skull and bones på steam.

Også håper jeg steam vil beholde posisjonen det har, for det er så mye mer enn en butikk. Det er community, guider, diskusjon, visning av achievements, screenshots, bytting av in-game items, godt forbedret vennesystem, online save files, streaming osvosvosv. Rett og slett en massiv ressurs for de som bruker det.

 

Gi meg en ny butikk i community kategorien, og jeg skal også glede meg over god konkurranse. Nå; konkurransen er dritt og greier ikke å måle seg med steam!

Lenke til kommentar

Dersom forskjellen kun er % som spillbutikkene tar, så burde de jo legge ut spillet på flere plattformer, men da med litt høyere pris hos steam, som reflekterer dette. De vil garantert selge en god del på steam allikevel, selv om prisen er litt høyere. Og vil man spare penger, kan man gå til den andre plattformen. Win/win.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...