Gå til innhold

Tom Hagen-saken: Milliardær-kone bortført


Anbefalte innlegg

Ingen andre enn nærstående vil legge så mye energi i å bli kvitt ei gammel kjerring. For meg er det klart at det brevet er skrevet av noen som kan norsk perfekt og vil villede, enkle ting er skrevet med konstruerte feil som ingen gjør, andre ting viser kunnskap i norsk. Enhver utlending ville ganske enkelt brukt engelsk. Håper saken blir løst.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mag ne skrev (2 timer siden):

Ingen andre enn nærstående vil legge så mye energi i å bli kvitt ei gammel kjerring ...


Med unntak av kidnappere som klarte å få lurt ut over ti millioner kroner fra Hagen, selv om de nok trodde de skulle klare mye mer.

Jeg vet ikke hvem som har tatt fru Hagen, men det fremstår ganske åpenbart at andre med økonomiske motiv også kan stå bak, ikke bare ektemannen, som trolig ville valgt en langt mer hensiktsmessig måte å bli kvitt kona på ?

Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):


Med unntak av kidnappere som klarte å få lurt ut over ti millioner kroner fra Hagen, selv om de nok trodde de skulle klare mye mer.

Jeg vet ikke hvem som har tatt fru Hagen, men det fremstår ganske åpenbart at andre med økonomiske motiv også kan stå bak, ikke bare ektemannen, som trolig ville valgt en langt mer hensiktsmessig måte å bli kvitt kona på ?

Hagen inviterte temmelig bredt til om noen ville agere som motpart, etter at det ikke gikk så bra, sikkert mange uten forbindelse til saken som vurderte å legge inn en "søknad ". En kriminell som ble brukt som "konsulent" synes det var et drøyt opplegg fra forsvarerene.

Det hensiktsmessige var vel å flytte fokus bort da, og få tidsmessig forsprang som kan gjøre at oppklaring blir umulig. Hadde politiet gått ut samme dag hadde de hatt et helt annet materiale. At noe kunne vært gjort smartere betyr ikke at det ikke skjedde.

Lenke til kommentar
Aiven skrev (4 minutter siden):

Nei bortføring for løsepenger har jo aldri skjedd før 🤨  

Hvis vi ser bort fra hjelpeløse bortføringrer blandt doplangere og sånn, eller bortføring der offeret er med på det, så er bortføring for løsepenger ekstremt sjelden sammenlignet med å bli drept av mannen. 

Lenke til kommentar
knipsolini skrev (På 5.1.2021 den 21.39):

Har sett en del dokumentarer og hørt podcaster om de store kriminalsakene i Norge i nyere historie. Blant annet Baneheia, Scandinavian Star, Therese - jenta som forsvant, Drapet i Holmenkollen. Det som slår meg er at norsk politi ofte virker å bli besatt av at det er den mest sannsynlige mistenkte, som er gjerningspersonene. I flere av disse sakene har det etter domfellelse vist seg å være fullstendig feil, og det er flere eksempler på hvordan politiet har manipulert vitner og deres utsagn, for å opparbeidet seg en tilstrekkelig sak. Scandinavian Star er vel eneste av de nevnte sakene hvor politiet har i etterkant har innrømmet feil og frikjent (den avdøde) gjerningsmannen. I Therese-saken ble Thomas Quick frikjent i Sverige, men en av hovedetterforskerne fra Norge er fortsatt uenig i den frikjennelsen. Det gjør meg dessverre skeptisk til denne etterforskning også, når det nå virker som norsk politi fortsatt jobber utelukkende ut i fra at Tom Hagen er gjerningsmannen uten å ha tilstrekkelig bevis. 

E: om budskapet mitt er uklart: jeg har ingen formening om TH er skyldig eller ikke, jeg har ikke satt meg stort inn i saken. Poenget mitt er at det er skremmende likhetstrekk mellom denne etterforskningen og tidligere etterforskning hvor det i etterkant har vist seg at norsk politi har gjort grove feil. Enkelte er avklart som justismord, og andre er sannsynligvis det. Jeg håper virkelig at etterforskningen er åpen for at det kan være andre gjerningsmenn enn TH, da det ofte har vist seg å være feil. 

Politiet jobber ikke på samme måte i dag som under de andre sakene du nevner. De jobber ut ifra ulike hypoteser, og sikter seg nettopp ikke inn på et enkelt spor eller en enkelt siktet.

Det burde du også skjønt hvis du hadde lest tråden og sett alle som klaget over hvor lang tid politiet brukte på å sikte Hagen, og hvordan de burde ha tatt ham fra første stund for det var så åpenbart at han var gjerningsmannen. Og da politiet så pågrep ham så var de samme rimelig høye i hatten og erklærte seg selv som genier samtidig som de idiotforklarte politiet som ikke skjønte det før lenge etter dem selv.

Og nei, politiet har ikke nektet for feil i de sakene.

Lenke til kommentar
Mag ne skrev (4 timer siden):

Hvis vi ser bort fra hjelpeløse bortføringrer blandt doplangere og sånn, eller bortføring der offeret er med på det, så er bortføring for løsepenger ekstremt sjelden sammenlignet med å bli drept av mannen. 

I Norge ja, i mange land er det nokså vanlig. Uansett er det jo åpenbart at en potensiell løsepengeutbetaling på 100M vil være fristende åte for skruppelløse kriminelle i inn- og utland. Det trenger ikke bety at dette er en slik sak, men å avfeie det kategorisk er bare useriøst.

Lenke til kommentar
Hapi70 skrev (På 22.3.2021 den 1.27):

Jeg skal lansere en teori her som jeg fant på Flashback for et år siden eller noe. Da skjønte jeg at saken aldri kom til å bli løst. Jeg sier ikke at dette er sant, og kommer ikke til å argumentere noe særlig for det. Jeg bare syns det er en interessant teori, så jeg slenger den ut her.

Så, det som skjedde samtidig med at denne teorien ble lansert på forumet Flashbak var at Michael Winger lagde noen videoer om saken på den tiden, som er tilgjengelige på hans nettside enda (tror jeg), og som også ble diskutert på Flashback. Han fortalte akkurat hva han så og følte når han tunet inn på AEH og saken. Det var:
- bortført fra hjemmet av to menn som snakker et annet språk enn norsk, hun skjønner ikke hva de sier.
- ført til en hytte, holdt til fange og drept der
- foran hytta ser han seilbåter som seiler forbi, og han ser også topografien rundt
- forut for dette/under dette var hun veldig redd
- noen var veldig sint på henne forut for dette
- det virket som hun hadde funnet ut noe som hun ville gå videre med, og at dette var grunnen til at noen var sint

Winger finner hytta, den ligger ved Oslofjorden, og den har brent bare dager etter hun forsvant. (Det står i avisa om brannen fant vi ut, de sier det skal ha vært en hevnbrann.) Han går til politiet med informasjonen. Han har informasjon som han ikke kunne vite på annen måte, så politiet blir interessert i det han har å si. Han har med seg en venn av seg som også har sett på saken og fått sammenfallende informasjon som han. Denne vennen jobber ikke med klarsynthet som Winger.

Han reiser til denne hytta og leier dykker, men finner ingenting. Det blir helt stille fra politiet, de bekrefter aldri at de har snakket med han, vi hører ingenting om dette sporet.

Dette er teorien: (den faktiske informasjonen har jeg ikke helt kontroll på, har ikke lest så mye om denne personen og denne saken selv, så dette er annenhånds fra Flashback). En viss person eier hoteller nord for Gardermoen. Han tapte enormt mye penger etter Lillehammer-OL. Så han hadde interesser i at flyplassen havnet der på den tiden da bestemmelsen ble tatt. Andre hadde også interesser i det, samfunnstopper. En mann falt ut av et vindu, en som hadde info om de dårlige forholdene på Gardermoen, og som mente det ikke var hensiktsmessig å legge den der. Flyplassen ble lagt til Gardermoen, og denne noen som hadde hoteller, begynte å tjene penger igjen.
Noen år senere (2016?) kom det bok og TV-serie om mannen som falt ut av vinduet. Kanskje kona til mannen som tjente på Gardermoen begynte å tenke tilbake og fikk noen assosiasjoner? Kanskje hun begynte å huske ting. Kanskje mannen hennes ringte hit, hadde samtaler med den, traff den, reiste hit og dit osv. osv. Kanskje hun så en forbindelse? Kanskje hun sjekket dette nærmere og fant ut noe kompromitterende, noe hun ville gå videre med? Og gjorde den tabben å si det til noen som ble sint på henne.

Hva bekrefter dette?
- lassevis av tåketeppe i saken, diverse menn og biler som dukker opp på dagen hun forsvant, mye laget for å forvirre, virker som en  profesjonell aksjon
- Hagen er tydelig involvert, men har alibi så han gjorde det ikke selv
- merkelige vitneobservasjoner kommer i ettertid, ting som kanskje ikke er så sannsynlige, som prangende rød bil kjørende rundt på en desperat dame på kidnappingsdagen
- i begynnelsen snakket politiet om kryptospor til middelhavsområdet, det ble det helt stille om
- politiet bare roter, ting går i sirkler, ingenting skjer (fått beskjed om å ikke løse saken?)

Jeg tror denne saken aldri blir løst, for hvis den blir det, så er det noen samfunnstopper som kommer til å gå med i dragsuget også.

Når det gjelder Hagen sier altså Øystein Milli i VG at han tolker politiet og statsadvokatens utsagn nå dithen at han tror saken vil bli løst. Det er jo mulig, men jeg deler slett ikke hans optimisme. Så vi kan være enige om én ting her: jeg tror heller ikke saken blir løst.

Men dette med Michael Winger og at fru Hagen skal ha blitt drept fordi hun skal ha fattet mistanke til at Jan Wiborg ble drept er det største våset jeg noen gang har lest. Jan Wiborg var sørpe full og greide nok fint selv å forårsake fallet ut av vinduet som førte til hans død. Ikke et forsettlig selvmord, men like fullt selvforskyldt. TV-serien "Mannen som falt" er det største makkverket innen "True Crime" noen sinne. Forfatter og folkene bak serien tror altså at det kun er to alternativer, enten tok han sitt eget liv med vitende og vilje, eller så ble han drept. Den opplagte muligheten om en selvforskyldt ulykke i sterk alkoholrus blir ikke engang nevnt, selv om noen av de som er intervjuet i serien så vidt er inne på det.

 

Endret av Leiferen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Aiven skrev (8 timer siden):

I Norge ja, i mange land er det nokså vanlig. Uansett er det jo åpenbart at en potensiell løsepengeutbetaling på 100M vil være fristende åte for skruppelløse kriminelle i inn- og utland. Det trenger ikke bety at dette er en slik sak, men å avfeie det kategorisk er bare useriøst.

Selvfølgelig noe politiet måtte sjekke ut. Lite peker på løsepengemotiv, særlig uviljen til å ta kontakt, det har ikke stått på mangel på oppfordring! Og så mange muligheter som finnes til å ta anonymt kontakt. Usannsynlig å legge så mye ressurser/risiko i å fjerne fru Hagen, og ikke bruke en kalori på risikofri anonym kontakt, dersom løsepenger var motiv.

Endret av Mag ne
Lenke til kommentar
Mag ne skrev (3 timer siden):

Selvfølgelig noe politiet måtte sjekke ut. Lite peker på løsepengemotiv, særlig uviljen til å ta kontakt, det har ikke stått på mangel på oppfordring! Og så mange muligheter som finnes til å ta anonymt kontakt. Usannsynlig å legge så mye ressurser/risiko i å fjerne fru Hagen, og ikke bruke en kalori på risikofri anonym kontakt, dersom løsepenger var motiv.

I den grad det er en løsepengesak så har jo TH brutt reglene som kidnapperne nedla i sin første kontakt. De sa også hva konsekvensene ville bli. Selvsagt er det mulig at de ville drept henne selv om han betalte alt og ikke kontaktet politiet. "Risikofri anonym kontakt" eksisterer ikke i 2020, så dette er også bare tull. I en slik sak ville det nedlegges store ressurser for å spore kontakten og det ser vi jo også i forhold til bitcointransaksjonene. Det ble jo nettop tatt en diger narko-ring i Europa som ikke stolte på noen kommunikasjonsaktører, så de utviklet sitt eget krypterte system. Og så ble de tatt når politiet fant en telefon med systemet på.

Det er godt mulig at det faktisk finnes aktører hvor man kan kommunisere sikkert om 100M kidnapping, problemet er jo at det er veldig vanskelig å evaluere hva som er sikkert og ikke, siden etteretning og politi har pailabbene dypt nedi det meste, gjennom press mot aktørene og hacking.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Aiven skrev (38 minutter siden):

I den grad det er en løsepengesak så har jo TH brutt reglene som kidnapperne nedla i sin første kontakt. De sa også hva konsekvensene ville bli. Selvsagt er det mulig at de ville drept henne selv om han betalte alt og ikke kontaktet politiet. "Risikofri anonym kontakt" eksisterer ikke i 2020, så dette er også bare tull. I en slik sak ville det nedlegges store ressurser for å spore kontakten og det ser vi jo også i forhold til bitcointransaksjonene. Det ble jo nettop tatt en diger narko-ring i Europa som ikke stolte på noen kommunikasjonsaktører, så de utviklet sitt eget krypterte system. Og så ble de tatt når politiet fant en telefon med systemet på.

Det er godt mulig at det faktisk finnes aktører hvor man kan kommunisere sikkert om 100M kidnapping, problemet er jo at det er veldig vanskelig å evaluere hva som er sikkert og ikke, siden etteretning og politi har pailabbene dypt nedi det meste, gjennom press mot aktørene 

Dårlig belegg for at andres oppfatninger er "også bare tull".

Lenke til kommentar
On 3/21/2021 at 12:09 PM, ex-jordbærplukker said:

fyren heter tom hagen og politiet leter i hagen hans og forventer at de finner noe, nuff said..... politiet hadde en misstanke og en teori, de burde spilt videre i lag med tom hagen og bare vente på at han gjør en feil. men nei de gikk "all inn" uten bevis og saken er allrede i limbo, politiet sløser bort tid og ressurser. ikke rart skatteverket kjører mafia pengeinnkreving av alt og alle

Ja merkelig at de ikke skjønner hagen er tom :D

https://nattogdag.no/2019/10/stedene-bor-lete-anne-elisabeth-hagen/

Endret av Kroat
Lenke til kommentar

Heller ikke finnerlønnen på 10 millioner kroner har ført til at hun er funnet ?

Den som finner henne (dead or alive) trenger bare sende en mail til Svein Holden for å få beløpet utbetalt. Kanskje lurt å legge ved noen bilder, så han skjønner du/dere fant henne først. Det er nok flere som kunne tenke seg de millionene.

På den annen side kan du/dere bli siktet for medvirkning til drap, dersom du/dere finner henne drept. For hvordan kunne du/dere vite at hun var akkurat der og de i tillegg finner ditt hårstrå på stedet. Så her må man veie for eller imot. Har du nok penger fra før, hopper du over dette.

Endret av Kroat
Lenke til kommentar

"

Drapssiktede Tom Hagen skal ha møtt «kryptomannen» kort tid før Anne Elisabeth Hagens forsvinning, ifølge TV 2s kilder. Politiet mener de kan dokumentere dette.

Både Hagen og kryptomannen har sagt at de ikke hadde møttes på flere måneder før forsvinningen, men politiet mener å kunne dokumentere at de har møttes flere ganger tettere opp mot forsvinningen, oppgir anonyme kilder til TV 2."

Anne Elisabeth Hagen: - TV 2: Møtte «kryptomannen» like før forsvinningen (dagbladet.no)

...uskyldige har ingen grunn til å lyge til politiiet

Lenke til kommentar
3 hours ago, Reindear said:

"

Drapssiktede Tom Hagen skal ha møtt «kryptomannen» kort tid før Anne Elisabeth Hagens forsvinning, ifølge TV 2s kilder. Politiet mener de kan dokumentere dette.

Både Hagen og kryptomannen har sagt at de ikke hadde møttes på flere måneder før forsvinningen, men politiet mener å kunne dokumentere at de har møttes flere ganger tettere opp mot forsvinningen, oppgir anonyme kilder til TV 2."

Anne Elisabeth Hagen: - TV 2: Møtte «kryptomannen» like før forsvinningen (dagbladet.no)

...uskyldige har ingen grunn til å lyge til politiiet

Ok, Tom Hagen har alibi. Har kryptomannen alibi ?

Lenke til kommentar
Reindear skrev (3 timer siden):

"

Drapssiktede Tom Hagen skal ha møtt «kryptomannen» kort tid før Anne Elisabeth Hagens forsvinning, ifølge TV 2s kilder. Politiet mener de kan dokumentere dette.

Både Hagen og kryptomannen har sagt at de ikke hadde møttes på flere måneder før forsvinningen, men politiet mener å kunne dokumentere at de har møttes flere ganger tettere opp mot forsvinningen, oppgir anonyme kilder til TV 2."

Anne Elisabeth Hagen: - TV 2: Møtte «kryptomannen» like før forsvinningen (dagbladet.no)

...uskyldige har ingen grunn til å lyge til politiiet

Jeg følger litt med på kryptomarkedet og vil bare få poengtere at alt av kjendisrikinger i Norge har starta med krypto. Bjørn Kjos har starta kryptomarked, Spetalen er inne i krypto og Røkke er inne i krypto. Synes derfor ikke det er så rart dersom Tom Hagen forhører seg i forhold til å investere i krypto, det gjør nok de fleste rikinger for tida (han kan selvsagt, teoretisk sett, også ha lagt en spektakulær og sprø plan for å bli kvitt kona).

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
Reindear skrev (9 timer siden):

Tom Hagen blev kontaktet av kryptomannen, ikke omvendt

Hvorfor lyger de hvis de har rent mel i posen?  

Kilde på at Tom Hagen ble kontaktet? Hvis det kan bevises, så framstår det muligens som enda mindre sannsynlig at han har med mordet å gjøre.

- Hey, dø, jeg lurte på om du er interessert i en konefjerningstjeneste vi tilbyr de rikeste i Norge.  - Ehh...

(usikker på hva du mener med løgn)

Lenke til kommentar
Aiven skrev (4 timer siden):

Kilde på at Tom Hagen ble kontaktet? 


Det har vel kommet frem i mediene at det var denne "kryptomannen" som oppsøkte Hagen, og som stadig troppet opp på kontoret hans, men at Hagen var lunken til å investere i ting han ikke helt forsto noe av.

Det virker merkelig dersom de har møttes rett før kona forsvant, uten å opplyse om det, men i denne saken tar jeg selv alt politiet uttaler med en stor klype salt, da de ser ut til å mangle totalt kontroll, og bare surrer, lekker og driver med tull.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...