Gå til innhold

Tom Hagen-saken: Milliardær-kone bortført


Anbefalte innlegg

tigerdyr skrev (3 timer siden):

Det der er bare useriøst.  Det er ikke journalisten eller avisen som finner opp det; det er rett fra lagmannsrettens beslutning.  

Sitat igjen: "Eidsivating lagmannsrett har gjennomgått bevisene, som i stor grad består av dokumentasjon som har vært klausulert og ukjent for offentligheten. Lagmannsretten skriver i kjennelsen at enkelte av bevisene kan underbygge en viss mistanke, men ikke er tilstrekkelig til å konstatere skjellig grunn til mistanke."

Er tydeligvis vanskelig både for politiet selv og for enkelte herinde å akseptere det.  

Ok, her tok jeg feil. Jeg trodde lagmannsretten vurderte de andre vilkårene for varetektsfengsling, ikke skjellig grunn. 

Men da har jeg et spørsmål. Hvor ofte er det at retten vurderer skjellig grunn annerledes enn påtalemyndigheten? De gangene jeg leser om at fengslinger ikke blir opprettholdt er det på bakgrunn av uenighet om de andre vilkårene, ikke skjellig grunn. Har et inntrykk av at dette er uvanlig? 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pyotrvich skrev (2 timer siden):

TH sin formue er 1,9 milliarder, men dette er verdier som er bundet opp i hans eget holdingselskap, hvor mesteparten ligger i hans 70% andel i Elkraft AS som han selv opprettet. De andre selskapene han eier virker som rene investeringsselskaper uten ansatte eller driftsinntekt, eiendom for det meste. https://www.proff.no/aksjonærer/bedrift/holding-2-as/889001992

Det er ikke sånn at en milliardær sitter med 8-9 nuller på bankkontoen akkurat. Man blir aldri milliardær av å ta ut enorme avkastninger bare fordi selskapet tjener godt, da vil man tape mye penger på inntektsskatt. Jeg vil tro han har en (relativt) beskjeden millionlønn. Det vil overraske meg om en mann som lever så nøkternt tar ut mer en 3-5 mill lønn i året. 

Han kan selvfølgelig selge deler av selskapene, men da vil han måtte selge til godt under verdi hvis han trenger mye penger på veldig kort varsel. Prinsippene om tilgang og etterspørsel gjelder like fullt i finansverdenen. Elkraft AS er ikke på børs og har kun to eiere fordelt 70/30, hvis han må selge en del av sin andel vil kjøperen også komme inn i styret. I praksis betyr dette å selge en betydelig del av kontrollen i sitt eget livsverk. 

TL;DR 

Det selvfølgelig mulig for en mann som TH å få tak i 90 millioner, men jeg kan love deg at det på ingen måte er noe han ser på som småpenger.

Veldig godt poeng, som sagt har han en veldig innskrenket livsstil (iværtfall for å være millardær). I 1987 hadde Tom Hagen tatt ut særeie, og det var vel en av hans nære venner (etter pågripelsen) som uttalte at TH ikke var en mann som ønsket å tape penger. Det bildet som har blitt dannet i media, er iværtfall en mann som er mer opptatt av å beholde tallene på konto enn å ta ut/bruke/ eller gi bort pengene. Om dette bildet i media er korrekt er jo umulig å si uten at man kjenner Hagen personlig, men det kan iværtfall forklare den nøkterne livsstilen som er noe spesiell.

Så du har egentlig ett godt poeng, med at det i TM sine øyne ikke var småpenger. Men så kommer jo spørsmålet, burde ikke den summen være ubetydelig dersom man ønsker å få tilbake ektefellen sin i livet? Jeg merker iværtfall at dette gir meg mange spørsmål.

Pyotrvich skrev (2 timer siden):

Det kan være slik du sier at politiet eller andre kan ha frarådet transaksjoner. Familien har også blitt kontaktet flere ganger av forskjellige svindlere som har prøvd å lure penger fra dem ved å opptre som kidnapperne, så de har nok blitt blitt mye presset. De 10 millionene som ble betalt ble vel også gjort fordi familien (angivelig) ble lovet å få livstegn. Når familien ikke fikk dette er det vel ikke så mye poeng i sender mer og mer penger. 

Det er også mulig han ikke betaler mer fordi han rett og slett er gjerrig. Måten han lever på, og den lusne ekteskapskontrakten gir meg inntrykk av at han er ganske gnien.

Jeg heller også mer mot dette, hvor enn forferdelig det måtte høres ut. Svindlerne har vel ikke konkritisert hvordan livsstegn som var lovt, så sånn sett er det jo en vurderingsak om den ene meldingen ga nok informasjon til om det var verdt å gå videre til neste transaksjon. Det vi derimot var lovt var at kidnapperne ville oppnå en kontakt/forbindelse for hver enkelt transaksjon, sånn sett er det jo fra kidnapperne sin side ikke så rart å kun gi en kort melding. Det som er mer spennende er jo hvorvidt familien har vurdert å sende transaksjon nr.2, og isåfall hva som er deres vurdering for å ikke gjøre det.

Pyotrvich skrev (2 timer siden):

Å holde et gissel i 18 mnd høres helt utenkelig ut. Personlig tror jeg hun døde dagen hun forsvant, i ytterste fall noen uker etter. Jeg tipper hun enten ble drept av faktiske vinningskriminell(e) som iscenesatte en kidnapping for å kreve penger, eller at hun ble drept av noen på bestilling av ektemannen som skulle få det til å se ut som en kidnapping.

Jeg tror uansett hvem gjerningsmannen/mennene er, så ble hun drept på dagen hun forsvant. Det var observert en sølvgrå SUV på baksiden av tomten, i det tidsrommet hun var meldt savnet. Et problem med hele forsvinningssaken var at det tok 2 mnd før media omtalte saken. Dette kan jo føre til vitneforspillelse, slik at de som var mulige vitner for å ha sett eller observert en sølvgrå SUV er borte. Hukommelsen lar seg lett modifisere eller lures om det går lang nok tid. Og folk som derfor har sett denne bilen kan fort bli usikkre på detaljer rundt bilen, tidspunkt og sted hvor den kan ha blitt observert. Så her er det tydelig at drapsmennene har visst hva de har gjort, med å skjerme saken fra offentligheten.

Pyotrvich skrev (2 timer siden):

Dette med draps-videoen er jeg ikke enig i at er et særlig poeng. Hvis hun faktisk ble kidnappet og holdt i live så har jo ikke kidnapperne noe som helst å tjene på å vise at de har henne. Kidnapperne (hvis de finnes) forstår jo at jo lengre tid det går, desto mer vil politiet mistenke ektemannen. Politiet gikk jo også ganske tidlig ut med at de ikke trodde det var snakk om en kidnappingssak. Det ville jo vært idiotisk å sende bevis på at de har eller har hatt henne, da kan jo politiet droppe mistanken mot ektemannen og fokusere fullt på å prøve å finne kidnapperne.  

At det ikke er publisert en video trenger ikke bety noe annet enn at de er løgnere.

Ikke nødvendigvis, men det som er litt mystisk er at det ikke finnes noen tekniske eller digitale spor etteren gjerningsmann. Jeg tror ikke at TH har drept AEH, han var på arbeid, så det må ha vært en annen gjerningsmann. Spørsmålet er om denne gjerningsmannen har operert på egenhånd eller på bestilling fra Hagen selv.

Hvis dette var profesjonelle kidnappere, så ville de ikke hatt problemer med å etterlate bevis eller spor på at de hadde AEH. Hvorfor? Fordi bevis for at de har AEH er eneste pressmiddel de har for å få ut løsepenger fra TH, som er hele motivet. Kriminelle som bruker kryptovalutta, og åpenbart vet hva de gjør er ikke redd for at politiet skal finne dem. Og de kunne fint levert bevis på at de hadde AEH, for å presse gjennom resten av transaksjonene. Noe som egentlig gir to mulige løsninger (slik jeg ser det):

1) Gjerningsmennene har drept AEH (antageligvis på dagen), derfor vil det ikke ha noe for seg å presse gjennom flere transaksjoner. De er derfor fornøyde med første transaksjon. Det som er usannsynlig med denne teorien er, hvorfor vil gjerningsmenn planlegge et drap så nøye, for så å bare overlate det helt til tilfeldighetene om pårørte vil sende penger eller ikke. Det er en ganske dum og lite gjennomtenkt plan, som jeg ikke får til å stemme når bortføringen er så nøye planlagt.

2) Kidnsapperene finnes ikke, eller forsvinningen er iscenesatt. I et slikt scenario vil ikke kidnapperne ha mulighet til å bevise at de har AEH.

Jeg mener det ikke gir mening at kidnapperne ikke beviser at dehar AEH, for da har de ingen pressmiddel for å få gjennom transaksjonene. Og uten et pressmiddel, så vil det være mindre sjanse for noe økonomisk vinning, noe som jeg regner med burde stå høyt når man planlegger en kidnapping så nøye.

Pyotrvich skrev (2 timer siden):

Jeg oppfattet at du antydet at jeg ikke hadde fulgt nok med, jeg beklager hvis jeg bommet helt her. Det var en unødvendig kommentar fra meg :) 

Er nok mulig jeg formulerte meg litt dumt også da :) Skriver litt fort noen ganger, uten å lese over ;)

Men uansett, denne saken er merkelig. Jeg får ikke saken til å stemme dersom TH er uskyldig.

Lenke til kommentar
Uderzo skrev (19 minutter siden):

Å sende beskjeder via Monero og andre kryptovaluta krever teknisk innsikt.


Nå ble det vel ikke gjort slik, det lå igjen et brev med koder, altså betaling av et visst antall Monero hadde en betydning

1 Monero = Jeg bekrefter at jeg vil betale
2 Monero = Jeg sender monero (først) om syv dager
3 Monero = Jeg har problem, trenger mer tid
osv....

Det var også koder andre veien

1 Monero = For lang tid, hun er død
2 Monero = Politiet leter rundt. Ikke verdt for oss. Hun er død
3 Monero = Har fått all monero. Anne Elisabeth vil slippe fri neste 24 timer

I følge VG : https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/6jgE43/loerenskog-forsvinningen-dette-er-de-hemmelige-brevkodene
(Så ikke jeg blir siktet for drap fordi jeg kan "kodene" ?)

Så veldig komplisert, med behov for å manuelt skrive overførsler og slikt, var det vel ikke?
Dog, trolig alt for komplisert likevel for en mann som knapt kommer seg på Internett, og har en gammel Nokia-telefon.

Endret av 0laf
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):

Da er den andre mannen i 30-årene som også ble pågrepet, løslatt, i følge politiet opprettholdes siktelsen, men man anså ikke at faren for bevisforspillelse var til stede.

De skulle jo fremsette han for varetekt i dag, men de er nok redd for å gå på samme blemme en gang til.

https://www.dagbladet.no/nyheter/siktet-i-hagen-saken-loslatt/72449420

har rusler vel hjem da og (i tilfelle etterforskerne har prøvd seg med et Hagen-triks i denne heimen også) tar en nøye titt etter etter skjulte mikrofoner og andre innretninger, inkl. på bil etc. I den grad det står igjen noe pc'er og disker etter at politiet har vært der, vil han nok være veldig forsiktig med å bruke det..

Virker som politiet sliter og trenger noe langt mer håndfast enn de hittil sitter med.

Lenke til kommentar

På 21 nyhetene nå har TH sin forsvarer gått ut med at TH ikke ønsker å sammarbeide eller hjelpe politiet.

I tillegg har forsvarer uttrykt at det er viktig for Hagen å komme hjem så fort som mulig, og at det er viktig for TH at ransaking hjemme hos han avsluttes så han får komme hjem.

Disse to uttalelsene får iværtfall alle mine alarmer til å ringe. Er han uskyldig burde det ligge i hans interesse å sammarbeide med politiet. Er jeg den eneste som synes dette høres mistenkelig ut?

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):


Nå ble det vel ikke gjort slik, det lå igjen et brev med koder, altså betaling av et visst antall Monero hadde en betydning

1 Monero = Jeg bekrefter at jeg vil betale
2 Monero = Jeg sender monero (først) om syv dager
3 Monero = Jeg har problem, trenger mer tid
osv....

Det var også koder andre veien

1 Monero = For lang tid, hun er død
2 Monero = Politiet leter rundt. Ikke verdt for oss. Hun er død
3 Monero = Har fått all monero. Anne Elisabeth vil slippe fri neste 24 timer

I følge VG : https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/6jgE43/loerenskog-forsvinningen-dette-er-de-hemmelige-brevkodene
(Så ikke jeg blir siktet for drap fordi jeg kan "kodene" ?)

Så veldig komplisert, med behov for å manuelt skrive overførsler og slikt, var det vel ikke?
Dog, trolig alt for komplisert likevel for en mann som knapt kommer seg på Internett, og har en gammel Nokia-telefon.

Da har jeg misforstått, det har stått i mange artikler siden saken ble kjent at det ble kommunisert via kryptovaluta, jeg forstod det som beskjeder via blockchain, ikke røyksignaler som dette.

I stand corrected.

Lenke til kommentar
8 minutes ago, Emile the rat said:

Disse to uttalelsene får iværtfall alle mine alarmer til å ringe. Er han uskyldig burde det ligge i hans interesse å sammarbeide med politiet. Er jeg den eneste som synes dette høres mistenkelig ut?

Kanskje, men jeg tror også at hadde det vært jeg som hadde hjulpet politiet i halvannet år for så å bli utsatt for dette, så hadde jeg ønsket å få komme helt hjem og få være i fred en stund. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
tigerdyr skrev (Akkurat nå):

Kanskje, men jeg tror også at hadde det vært jeg som hadde hjulpet politiet i halvannet år for så å bli utsatt for dette, så hadde jeg ønsket å få komme helt hjem og få være i fred en stund. 

Ja, kan forstå det også. Men dette er en mann som i en periode på 18 mnd ikke har ønsket å snakke om Lisbeth, noe som jo er veldig rart når man har vært gift i 40 år. 

De første mnd oppførte han seg som om ingenting hadde skjedd, noe jeg mener er veldig rar oppførsel.

Folk er selvsagt forskjellig, men jeg hadde nok ikke selv oppført meg slik. Det har kommet tydelig frem at han lever som om kona aldri hr eksistert, noe jeg aldri hadde klart om jeg hadde mistet noen jeg hadde vært gift med gjennom flere år.

TH har også gjentatte ganger fisket med politiet for å finne ut om han er mistenkt, noe jeg mener er rar oppførsel dersom man ikke har noe å skjule.

Jeg ser poenget ditt altså :) Men for meg er det så mange punkter i saken som ikke stemmer, som gjør meg skeptisk til Hagen.

Man kan si hva man vil om mannen, men at mannen har en noen egne og sære karaktertrekk kommer vi nok ikke uten (uten å være dømmende).

Lenke til kommentar
1 hour ago, 0laf said:


Nå ble det vel ikke gjort slik, det lå igjen et brev med koder, altså betaling av et visst antall Monero hadde en betydning

1 Monero = Jeg bekrefter at jeg vil betale
2 Monero = Jeg sender monero (først) om syv dager
3 Monero = Jeg har problem, trenger mer tid
osv....

Det var også koder andre veien

1 Monero = For lang tid, hun er død
2 Monero = Politiet leter rundt. Ikke verdt for oss. Hun er død
3 Monero = Har fått all monero. Anne Elisabeth vil slippe fri neste 24 timer

I følge VG : https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/6jgE43/loerenskog-forsvinningen-dette-er-de-hemmelige-brevkodene
(Så ikke jeg blir siktet for drap fordi jeg kan "kodene" ?)

Så veldig komplisert, med behov for å manuelt skrive overførsler og slikt, var det vel ikke?
Dog, trolig alt for komplisert likevel for en mann som knapt kommer seg på Internett, og har en gammel Nokia-telefon.

Ja folk er nå forsiktige med hva de skriver i kommentarer på nettforum, av frykt for å bli siktet for drap eller medvirkning til drap. Helt sykt!

Lenke til kommentar
38 minutes ago, Mr.M said:

har rusler vel hjem da og (i tilfelle etterforskerne har prøvd seg med et Hagen-triks i denne heimen også) tar en nøye titt etter etter skjulte mikrofoner og andre innretninger, inkl. på bil etc. I den grad det står igjen noe pc'er og disker etter at politiet har vært der, vil han nok være veldig forsiktig med å bruke det..

Virker som politiet sliter og trenger noe langt mer håndfast enn de hittil sitter med.

Kanskje han til og med har fått plantet på seg overvåknings greier i fengsle, ekkelt.

Lenke til kommentar
29 minutes ago, Emile the rat said:

På 21 nyhetene nå har TH sin forsvarer gått ut med at TH ikke ønsker å sammarbeide eller hjelpe politiet.

I tillegg har forsvarer uttrykt at det er viktig for Hagen å komme hjem så fort som mulig, og at det er viktig for TH at ransaking hjemme hos han avsluttes så han får komme hjem.

Disse to uttalelsene får iværtfall alle mine alarmer til å ringe. Er han uskyldig burde det ligge i hans interesse å sammarbeide med politiet. Er jeg den eneste som synes dette høres mistenkelig ut?

 

Du er i bakvendtland, hvorfor skal han samarbeide med noen som fornedrer ham ?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kroat skrev (2 minutter siden):

Du er i bakvendtland, hvorfor skal han samarbeide med noen som fornedrer ham ?

Unnskyld meg?

Hvis du leser alle mine innlegg har jeg tydelig redegjort for mine syn på denne saken. 

Jeg må få lov til å ha mine meninger uten at du man skal ty til latterliggjøring. Persondebatt er ikke ok, hold deg til tema.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Emile the rat said:

Unnskyld meg?

Hvis du leser alle mine innlegg har jeg tydelig redegjort for mine syn på denne saken. 

Jeg må få lov til å ha mine meninger uten at du man skal ty til latterliggjøring. Persondebatt er ikke ok, hold deg til tema.

 

Man kan ikke holde på som du gjør. Alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Eller mener du at saken er oppklart, men det går ikke ann å bevise det ?

Lenke til kommentar
Kroat skrev (14 minutter siden):

I tillegg har forsvarer uttrykt at det er viktig for Hagen å komme hjem så fort som mulig, og at det er viktig for TH at ransaking hjemme hos han avsluttes så han får komme hjem.

Så som media la opp artiklene etter han blev arrestert er det viktig og huske at han har blitt avlyttet i lang tid før det. Politi har selvfølgelig NOE, men sikkert noe som ikke er avgjørende. Hva media la som grunn for sine artikler, er selvfølgelig måten politi har agert på. Veldigt sikre. 

Finnes selvfølgelig andre teorier for pågripelsen og spektaklet. Man ville kansje se reaksjonen på noen annen de hatt under avlytting. 

Mulighetene er uendelige, når man ikke veit mer.

Endret av Symfonisk
Lenke til kommentar
Kroat skrev (6 minutter siden):

Man kan ikke holde på som du gjør. Alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Eller mener du at saken er oppklart, men det går ikke ann å bevise det ?

Rapporterer deg. Du diskuterer meg og ikke sak, noe som er ufint av deg.

Dette er et diskusjonsfprum, da må man få lov å diskutere. Du kan ikke bestemme hva jeg har lov til å si en debatt.

Jeg har ikke dømt noen, jeg har kun diskutert mine syn på saken, noe jeg har min fulle rett til.

Du er rapportert for å diskutere meg som sak, og for at du prøver å legge føringer for hvordan meninger jeg har lov til å ytre. Gjentar igjen, dette er et diskusjonsforum, da har man lov til å diskutere både for og imot.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

en ting som slår meg, -hadde politiet holdt kortene tettere til brystet underveis, i stedet for å røpe til media hva de vet, så kunne de kanskje snublet over bevis, ved ransakelser.

De røpet at de fant skoavtrykk, de røpet hva slags sko de så etter. De røpet også hva slags type printer de så etter. De røpet at de visste stripsen som ble funnet i huset var kjøpt på Biltema. Og at brevpapiret var kjøpt på Clas Ohlson.

"Vi, almenheten" trengte ikke vite alt dette.

Med tanke på at ikke alle "kriminelle" er like flinke til å kvitte seg med saker og ting (evt. tingen kan være borte, men glemte å hive kvittering) kunne denslags blitt et moment som felte vedkommende, eller bandt vedkommende med sterkt indisium.

Men det toget gikk, og nå kan vi være sikre på at de det gjelder, nok har ryddet boder, skuffer, og skap, både en og to ganger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kroat skrev (2 minutter siden):

Du er i bakvendtland, hvorfor skal han samarbeide med noen som fornedrer ham ?

Synes det blir feil å bruke ordet fornedre, men TH har nok ikke tillitt til politiet akkurat nå.

Samtidig tenker jeg at selv om han ikke har vært siktet tidligere, har muligheten hele tiden ligget der, siden saken ikke er løst. Noe TH sikkert også har vært klar over. Det blir spennende å følge saken videre.

Symfonisk skrev (14 minutter siden):

Mulighetene er uendelige, når man ikke veit mer.

Det er i hvert fall helt sikkert!

Lenke til kommentar
5 minutes ago, Mr.M said:

en ting som slår meg, -hadde politiet holdt kortene tettere til brystet underveis, i stedet for å røpe til media hva de vet, så kunne de kanskje snublet over bevis, ved ransakelser.

De røpet at de fant skoavtrykk, de røpet hva slags sko de så etter. De røpet også hva slags type printer de så etter. De røpet at de visste stripsen som ble funnet i huset var kjøpt på Biltema. Og at brevpapiret var kjøpt på Clas Ohlson.

"Vi, almenheten" trengte ikke vite alt dette.

Med tanke på at ikke alle "kriminelle" er like flinke til å kvitte seg med saker og ting (evt. tingen kan være borte, men glemte å hive kvittering) kunne denslags blitt et moment som felte vedkommende, eller bandt vedkommende med sterkt indisium.

Men det toget gikk, og nå kan vi være sikre på at de det gjelder, nok har ryddet boder, skuffer, og skap, både en og to ganger.

At de vil ha folks hjelp til å løse denne vanskelige saken kan jeg forstå. Men at de vil ha folks hjelp til å finne ham skyldig utenfor domstolen kan jeg ikke forstå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...