Gå til innhold

Beste TV-type for film?


Anbefalte innlegg

Jeg må nok prøve å senke den hyllen. Men å feste i taket blir for komplisert og skjønner ikke hvordan det kan gi riktig bilde. Vil bare vende den rett mot lerretet. Ellers er kanskje selge og kjøpe en modell med mer lens shift en idé. Visste ikke om disse tingene før jeg kjøpte projektor, samme med regnbueeffekt. Lærer nye ting hele tiden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fått montert opp projen - Epson EH-TW7300 - for et beist!

 

Monterte opp en hylle oppunder taket på bakveggen - huket opp strøm og hdmi (ny Biltema 10m hdmi seff) - dro ned lerretet foran tven. Justerte inn vertikal- og horisontal lens shift, zoom og fokus - alt med fjernkontrollen - luksusfølelse! Måtte gjøres manuelt på min gamle, bruke kikkert til fokus osv. :D

 

Testet raskt litt forskjellige kilder - grafikk og mkv fra pc, gaming og Netflix på Xbox X og til slutt blu ray fra dedikert spiller - alt i 1080p via receiveren. Alt fungerte problemfritt.

 

Veldig flott bilde, superskarpt, helt jevn fokus, veldig punch i bildet med flotte farger. Litt overrasket at 1080p kan se så bra ut på 106" fra 3m. Selv Netflix (Outlaw King) ser mer enn godkjent ut.

 

Men - sortnivået var litt skuffende - faktisk ikke bedre enn den gamle billig projen. Men lysstyrken på den nye er mange ganger større, slik at opplevd kontrast er en helt annen verden. Egentlig litt for mye lys og punch i bildet for min smak. Hele stua blir veldig opplyst i lyse scener og man mister mye kino-følelse. Og dette var på laveste lampenivå.

 

Støy var som på den gamle - ikke noe tema.

 

Så - superfornøyd på alt - unntatt sortnivå. Ble sittende å gruble litt på dette. Neste trinn er jo TW9300/TW9400 og da må jeg ut med minst 10k til...

 

Men så kom jeg til å tenke på den gangen jeg handlet en Sanyo PLV-Z1 lcd proj for snart 20 år siden - den gangen brukte jeg et ND-filter for å forbedre sortnivå. Har en del slike fra foto hobbyen. Testet et par i forskjellig styrke provisorisk - og der satt den!!!! Godkjent sortnivå og de lyse scenene passe lyse!

 

Må bare finne en god måte å plassere ND-filteret permanent på - så er alt i boks :) En fordel er at pæren mister en del lys med tiden, derfor vil sortnivået stadig bli bedre :D

 

Konklusjonen blir at en slik projektor ikke er den beste du kan få et en normallys stue (noe jeg trodde), det finnes bedre, men de koster mye mer. Og den har absolutt ikke noe å gjøre i en batcave.

Bilder med og uten filter, og med lys og mørkt rom takk!! ?
Lenke til kommentar

Bilder med og uten filter, og med lys og mørkt rom takk!!

 

Hehe, bilder av av slike ting blir aldri noe som har med virkeligheten å gjøre. Også må jeg vel rydde litt også  :D

 

Så nei, må skuffe deg der  :grin2:

 

Kanskje jeg tar og knipser ND-filter-holder opplegget når jeg har fått ordnet det etterhvert. Til inspirasjon for andre entusiaster  :D  

Lenke til kommentar

Hvor fant du lens shift-avstand, spock? Har søkt litt rundt etter det.



Lover å ikke mase mer etter dette:) Men finnes det spesielle projektorstativ som kan justeres? Som IKKE skrus i veggen, men settes på gulvet? Har ikke funnet noen ennå. Ville vært hundre ganger enklere enn å styre med hyller i vegger og sånt.



Endret av Omnia vincit amor
Lenke til kommentar

Hvor fant du lens shift-avstand, spock? Har søkt litt rundt etter det.

 

Det står i bruker manualen til din proj (se side 15 og 16)

 

Når det gjelder justerbart bord - så finnes det nok ikke noe som er spesiallaget for proj, men hvilket bord/stativ som helst som har ca utgangshøyde (nedre del av lerret)  og er justerbart vil passe.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Nå bruker jeg en krakk, det funker ganske bra. Projektoren skal treffe bunnen av lerretet ca, men trenger en plate eller noe som kan gjøre at det blir rett. Men har funnet riktig høyde, og avstanden på 3 meter ca er bra.

 

På undersiden finnes det 3 justerbare føtter/punkter. Skal være store muligheter til å få det helt rett.

Lenke til kommentar

Jepp. Må bare finne en plate som er større enn projektoren. Nå står den på en krakk som er litt mindre, så føttene dingler ut av kanten :) er litt trangt der projektoren står.

For øvrig er det mange videoer om innstillinger på YouTube. Enhanched detail ser f eks bra ut. Føler bildet er litt flatt, pikslete og lite levende. Men det er noe jeg skal prøve å fikse på. Kjøre projektoren i normalmodus går ganske enkelt ikke pga støyen, høres som en sa ut som en løvblåser.

Endret av oglabar
Lenke til kommentar

I dag er det siste dagen med tilbud på den projen jeg handlet - det gikk fra +20 til 3 stk igjen i dag.

 

Har fått sett en del film og er stort sett veldig fornøyd. Fantastisk skarpt og flott bilde med masse farger og høy kontrast.

 

Men har lagt merke til at når det er ganske mørke scener hvor deler av bildet har veldig lyse deler - så blir farger og det sorte veldig utvasket. Det er refleksjoner fra rommet som gjør dette - særlig fra taket. Det straffer seg altså med den kraftige lysstyrken i slike scener. 

 

Jeg har en lang tynn stue - over 10 meter lang og 4 meter  dyp - hvor jeg har rigget tv/hjemmekino midt på tvers - så jeg har ingen refleksjoner fra sidevegger - de er for langt unna.

 

Rotet litt i kjelleren og fant frem en gammel sort mørkleggings-rullgarding - som er like bred som lerretet - 250 cm. Monterte den helt inntil lerretetkassetten og fikset et feste slik at jeg kjapt kan dra den ut et par meter i rommet - i taket. Regner med kraftig forbedring og mye mer punch i bildet når det er veldig lyse og mørke partier på lerretet samtidig.

 

Man kan se denne refleksjons greia veldig bra vist på denne siden:

 

http://projectiondream.com/en/epson-eh-tw9300-eh-tw7300-eh-ls10000-battle/

 

Nesten nederst på siden er det en liten filmsnutt som viser hvor stor forskjell en batcave gjør - det er hinsides.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Nå angrer jeg kanskje litt på at jeg ikke kjøpte projektoren du kjøpte. Men samtidig virker du ikke helt fornøyd med den. Jeg er heller ikke så god med disse tingene. Bare misfornøyd med støynivået på min, mangelen på lens shift og at bildet føles veldig kaldt. 

 

Det er riktig - jeg er ikke 100% fornøyd med projektoren, kanskje 80%. Jeg kunne brukt 10.000,- kroner til og blitt 90% fornøyd - eller enda 40.000,- kroner og blitt 95% fornøyd osv.

 

Men jeg venter på et filterholder opplegg som gjør at jeg kan bruke et ND2 gråfilter foran linsen, som øker sortnivået en del - og nok gjør at jeg blir 85% fornøyd - og det er veldig, veldig bra for 15.000,- kroner!! Til prisen er jeg altså meget fornøyd.

 

Optikken på projen er like god som storebroren til 25k. Det er nok projens styrke, fantastisk skarphet og jevnhet over hele bildet. Dette er en stor oppgradering fra min forrige proj. Blir nesten litt forfjamset over hvor godt 1080p ser ut på et 106" lerret fra 3m.

 

Å mørklegge taket gjorde en veldig stor forskjell. Opplevd kontrast ved scener med kraftig lys og mørke partier økte mange ganger. Jeg opplevde også bildet på 65" led tven oppleves bedre med sort tak.

 

Det blir mye filmtitting fremover  :D

Lenke til kommentar

Spørs om EH-TW7300 hadde vært så enkel å montere hos deg? Den er et beist, veldig, v eldig mye større og tyngre enn din - 3,5kg vs 11kg  :ohmy:

 

Har fått på plass ND2 filteret - fungerer bra.

 

Siden projen tar 3D filmer, så har jeg bestilt 3d briller på Ebay. Blir spennende å teste ut, har aldri hatt 3D her hjemme før. Men har noen få 3D blu rays, 10 stk. Men leste at projen ikke var særlig bra til dette, så har lave forventninger.

 

Ble en veldig øket interesse for film med den nye projen, bildet er jo så veldig bra, filmtitting hver kveld  :dribble:

Lenke til kommentar

Hadde egentlig ikke tenkt å benytte meg av 4k mulighetene denne projektoren, Epson EH-TW7300, har. For projen er verken "ekte" 4k og hdr er problematisk. Samtidig tar den kun 4k hdr opp til 25Hz. Den klarer 4k opp til 60Hz - men da uten hdr.

 

Men for moro skyld byttet jeg til hdmi inngang 1 (4k) med den 10m lange 4k hdmi kabelen fra Biltema (kr 299,-).

 

Slo på Xbox One X og testet en 4k UHD blu ray - Her switcher Xboxen til 4k/24Hz og projen viser både 4k og hdr. Men det er den ikke så god til, jeg tester med noen oppskrifter på innstillinger jeg har funnet på nett og bildet blir brukbart. Blir å teste litt fremover, men det blir ikke handlet noe særlig 4k uhd disker fremover. Vanlig blu ray viser bedre farger.

 

Men så prøver jeg Netflix i 4k hdr - her switcher ikke Xboxen ned til 24Hz for film, men holder seg på 4k og 60Hz. Dermed klarer ikke projen å samtidig vise hdr - kun 4k oppløsning. Men dette ser veldig, veldig bra ut, kanon farger og sylskarpt bilde, faktisk bedre enn 1080p fra en god blu ray. Dette var en veldig positiv overraskelse og noe jeg kommer å benytte meg av så fort muligheten byr seg fremover.

 

Jeg har testet en del fra Netlix i 1080p og det har sett bra ut - men det "kryper" en del i bildet - i 4k finnes ikke dette og bildet er veldig mye bedre.

 

Litt merkelig altså - at 4k uhd sendinger fra Netflix slår både 1080p blu ray og 4k uhd disker  :huh: 

 

Men projen fortsetter altså å overbevise, fantastisk dings!! 

Lenke til kommentar

11 kilo, oi oi, nei, det hadde ikke vært så lett! Det er en del flere sider ved projektorer enn jeg var klar over. Men tror jeg skal være tilfreds med den jeg endte med. Forhåpentligvis vil jeg flytte til en større leilighet etter hvert også, og da blir det kanskje enklere med oppsett. Men hadde vært artig å sammenligne med en god OLED-TV. Prisen er selvsagt problemet der hvis man skal ha litt størrelse på den.

Lenke til kommentar

OLED er jo overlegent best på alle målbare parametere - unntatt størrelsen. Og dessverre er størrelsen på bildet kanskje det viktigste.

 

Det er et annet problem også - man vil gjerne bruke tven til mer enn bare film - gjerne serier, sport og gaming også. Tv-serier, sport og gaming er ikke laget for et stort lerret - regissøren konstruerer bildet på en helt annen måte og ting er mye nærmere. Og det vises som regel i 16x9.

 

For kinofilmer er det omvendt, man velger som regel et mye smalere bilde (sorte felter opp og nede) som inkluderer mye mer.

 

For meg er det sjeldent optimalt å se serier på så stort bilde som jeg har 106" fra 3m, det meste er alt for mye "in your face". Samtidig som filmer på min 65" tv fra samme avstand er veldig labert å se - selv om det er et bedre bilde på tven.

 

Jeg har tenkt og testet mye med dette - men det virker på meg at det eneste alternativet er å ha 2 størrelser. Mine 2: 65" og 106" er ganske optimale for det jeg bruker de til.

 

Jeg har det enkelt slik, bare drar ned lerretet foran tven  :)

Lenke til kommentar

Det er egentlig 90 % film jeg kjøpe projektoren for. Kan ikke se for meg at det blir mye serier, men kanskje litt, gaming driver jeg aldri med, og ser jeg først sport er det fotball på puben. Men man vet jo aldri. Kan være gøy med en projektor når det er EM eller VM f.eks. Tror jeg får være fornøyd med projektoren nå. Jeg er bare så travel at jeg sjeldent får ordnet og eksperimentert med den. Men dette er min første projektor, den var ikke så forferdelig dyr heller, så kan jo bytte den ut om noen år hvis jeg vil det.

Endret av oglabar
Lenke til kommentar

Test litt 3D på projen i går - det var ganske fantastisk!!

 

Har du testet det på din?

 

Disse 3D brillene passer til min:

 

https://www.ebay.com/itm/New-Genuine-SSG-5100GB-3D-Active-Shutter-Glasses-Fit-For-Samsung-3D-TV-SSG4100GB/122903645466?epid=710158865&hash=item1c9da0cd1a:g:zKwAAOSwi8VZSNQG:rk:1:pf:1&LH_BIN=1&frcectupt=true

 

Så Gravity i går - den var helt syk i 3D:

 

https://www.platekompaniet.no/blu-ray/gravity-14/

 

Jeg ble så imponert at jeg handlet 15 3D filmer til  :)

 

I tillegg til de kule 3D effektene - så er 3D brillene ganske mørke - de tar en del lys. Så jeg opplevde faktisk veldig bra sortnivå når jeg så 3D  :D

 

Edit: Xbox One eller PS4 funker bra som 3D avspiller hvis du ikke har en egen.

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Ikke ennå. Brukt den lite faktisk. Tror du egentlig det er verdt det å bruke mye tid på kalibrering for en som er middels opptatt av optimalt bilde? jeg er selvsagt interessert i å få best mulig kvalitet, men er samtidig ikke ekstremt nøye på det.

 

Jeg har aldri fått noen til å kalibrere noe display for meg. Har brukt kalibreringsdisker noen ganger - slike med forskjellige mønster osv. Men det er en stund siden - synes ting de siste årene har vært veldig bra rett ut av boksen.

 

Men jeg liker å benytte meg av anbefalte innstillinger jeg finner på forum - noen funker ok - andre ikke.

 

Projen er veldig bra rett ut av boksen, særlig for vanlig blu ray - men det er noen justeringer man kan gjøre for å utnytte hdr og slikt bedre.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...