Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Ventilasjonsanlegg bråker i ny leilighet


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Dette gjelder en ny leilighet. Nå har det seg slik at i tillegg til ventilasjonsaggregat i teknisk rom

er det satt opp to bokser i taket i gang og stue, som tilsynelatende gir ut frisk luft. Problemet er at viften(?) i disse støyer betydelig, målt kun med en app men den påstår 55dB ved nivå 2 av 3, noe som høres godt selv i andre rom (da 40dB). Hører ingen susing fra selve lukene i taket. Dette gjør at det egentlig bare er mulig å bruke den på nivå én, da med kun lett (men likevel hørbar) susing, men dette medfører at det blir noe innestengt luft. Er dette en mangel/er det noe vi kan få gjort med dette?

 

Det eneste jeg har gjort selv er å slå opp inntakstemperaturen på selve anlegget i teknisk rom.

 

Et annet punkt er at det tar nesten 20sek før vannet på kjøkkenet blir kaldt, og i midten av venteperiode blir det ganske godt lunkent, antakelig vis fordi det er for dårlig isolert fra varmtvannet.

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har bodd i (ganske) nye leiligheter, både med balansert ventilasjon med varmegjenvinning og med aktiv ventilasjon. Noe sus er det alltid fra slike anlegg. Har du en nabo med samme løsning, så du kan sjekke om det er samme nivå på lyden der som hos deg? Dersom det er merkbar forskjell, kan det være at en justering vil redusere susen. Hvis naboen har omtrent samme, er det nok som det skal være.

 

At det tar lang tid før vannet blir kaldt skyldes at vannet som står stille i rørene (når det ikke tappes) etterhvert får samme temperatur som omgivelsene. Når du begynner å tappe, blir ikke vannet kaldt før alt det tempererte vannet er ute av rørene, og det strømmer kaldt vann fra inntaket helt frem til ditt tappested. Ikke noe å gjøre med dette. Selv har jeg løst "problemet" med å ha en mugge med kaldt vann i kjøleskapet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...