Gå til innhold

Hvordan være sikker på valg av studium (Juss)?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Etter å ha sjekka samordna opptak så ser du jo ut til å komme inn. Men siden du er så nært vil det jo være forbanna kjipt å ikke komme inn. Kan du ikke ta opp noen enkle fag i vår som krever minimal jobbing og som du ikke har 6 i? Typ geografi, samfunnsfag, gym osv?

 

Hvis du ikke kommer inn må du vente et helt år til. Å bruke noen uker på å lese på våren for å sikre seg å komme inn til neste høst er jo i mine øyne absolutt verdt det. I tillegg tjyvstarter du litt mtp å få gode lesevaner, noe som er veldig viktig på jusstudiet..

Endret av clarke133
Lenke til kommentar

Hei :-)

 

Er det noen her som har studert eller studerer Juss? Jeg ønsker å starte ved UiB til høsten, men etter å ha surret med studier tidligere ønsker jeg å være sikker på at jeg tar et riktig valg (ønsker ikke å gå mer i dybden her).

 

Med dette ønsker jeg å høre om eventuelle erfaringer. Hva synes du om studiet, da både hvordan det er lagt opp og fag? Er det noe jeg bør bemerke meg?

 

Personlig har jeg ikke altfor mye erfaring innen lov og rett, og vet heller ikke hvordan jeg da kan få en bedre pekepinn på om dette passer meg. Det ideelle hadde selvfølgelig vært å arbeidet som advokatsekretær e.l., men det virker ikke lett å få en fot innenfor. Det jeg vet er at jeg er interessert i å skrive, arbeide teoretisk og med caser vedrørende ulike mennesker. Jeg har alltid vært veldig interessert i samfunnet og har jobbet innen organisasjoner og skrevet flere artikler som berører slike tema. Tidligere har jeg vurdert journalistikk, men jeg har et ønske om å arbeide mer teoretisk. Samtidig er jeg kreativ, men jeg håper jeg kan få litt utløp for det i arbeidstiden. Jeg liker også godt å studere, og det er også en grunn til at jeg ønsker et lengre studieløp uten at jeg vet hvor mye studiumet enda innebærer.

 

Hvordan visste du at du var godt egnet et slikt studium/ utdanning?

Har du noen tips i min situasjon?

Lenke til kommentar

Jeg har ikke gått juss i Bergen, men tatt jussemner andre steder.

 

Personlig har jeg ikke altfor mye erfaring innen lov og rett, og vet heller ikke hvordan jeg da kan få en bedre pekepinn på om dette passer meg. egnet et slikt studium/ utdanning? [..] Har du noen tips i min situasjon?

 

En ting du kan prøve: Observere pågående saker i din lokale domstol, så lenge den er åpen for publikum. Da tenker jeg først og fremst på sivile saker.

 

Bruk følgende side: https://www.domstol.no/no/nar-gar-rettssaken1/nar-gar-rettssaken/, også finner du noe som høres interessant ut.

 

Er du virkelig nysgjerrig kan du be om å få tilsendt sluttinnlegg.

 

Om du sitter som tilskuer i noen saker og syns temaet er gøy/interessant kan dette være en pekepinn. Kanskje begynner du også å lese deg mer opp på området på eget initiativ.  :thumbup:

 

Er det møkkjedelig derimot ...  :thumbdown:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...