Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ny bil. Greit med Biltema motorolje?


Valkyria

Anbefalte innlegg

I sommer kjøpte jeg meg en 2017 modell Honda Civic 1.5L Turbo, som jeg da ble første eier av.

Den kjører fremdeles rundt med den originale motoroljen som jeg har planer om å bytte noe hyppigere og uavhengig av Hondas Serviceprogram.

På alle mine tidligere biler (alltid noen år gamle) har jeg alltid brukt Biltema sin motorolje som fungerer bra, men jeg vet jo hvor kresne moderne biler kan være på å få ikke bare den rette typen olje (0W-20 i dette tilfellet), men også at det er kvalitetsforskjeller på motorolje som motoren kan reagere på når den er så ny som dette (5000km).

 

Så spørsmålet er om det er en god idé å bytte til Biltema sin motorolje ved hyppigere mellomrom enn det produsenten anbefaler, eller om det er en bedre idé å kjøpe et annet merke, evt hvilke merke bør brukes?

 

:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

men jeg vet jo hvor kresne moderne biler kan være på å få ikke bare den rette typen olje (0W-20 i dette tilfellet)

 

Dette stemmer vel ikke?

 

Står det ikke i bilens manual at dersom det brukes 0w-20, så skal oljen være "Honda Engine Oil Type 2.0"?

 

Så vidt jeg kan se har ikke Castrol og Mobil slik olje, heller ikke Biltema.

 

Videre står det vel i manualen at dersom slik olje ikke er tilgjengelig, så kan man bruke 0w-30 eller 5W-30 med spesifikasjon ACEA A3/B3 eller A5/B5.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

Vært borte i noen dager så ser det har kommet mange gode svar her :)

 

For å klarere:

Jeg spør egentlig på generelt basis hvilke olje jeg burde benytte meg av i en denne bilen. Siden Biltema sin er lett å få tak i så var det mer et spørsmål om beleilighet enn pris. 

Planen er heller ikke å være kjip og kjøpe billigste olje jeg får tak i, men det trenger heller ikke være den dyreste. Planen er å skifte olje selv 1 gang i året, I TILLEGG til det obligatoriske oljeskiftet som gjøres når den er på service, altså oljeskift hver 6000km eller liknende. Ja, jeg vet dette er overkill, men jeg trives med å vedlikeholde bilene mine selv, og ønsker ikke fratas muligheten til å ta et oljeskift en solskinnsdag med en utepils, bare fordi Honda krever jeg utfører obligatorisk service for å bevare garantien.

 

I manualen og serviceheftet som følger med er det meget tynn informasjon om hva som kan benyttes. De oppgir "Honda Original Motorolje" skal benyttes, uten å gi noen alternativer til denne slik det var før i tiden.

Hvilke sertifisering for olje er det som trengs i moderne Honda biler, og hvilke olje kan jeg få kjøpt til å tilfredstille motoren?

 

@mobile999 Sender PM nå

Lenke til kommentar

Det hjelper selvfølgelig ikke at det i praksis står i manualen at man må bruke "orginal Honda olje" i motoren. (I call bullshit.)

 

Fin manual forresten på drøyt 800 sider.

 

Kan du poste et bilde av den siden med oljeanbefalingen fra manualen til din bil? Jeg har bare fått sett i manualen til 1 literen. Den motoren har ikke samme anbefaling som 1.5 motoren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...