Gå til innhold

Færre og færre ønsker seg ny iPhone


Anbefalte innlegg

Tenker det er helt OK at Apple selger færre telefoner nå og at de andre produsenter er på samme/høyere teknologiske nivå (unntatt face-ID) siden dette fører vel til at Apple må senke prisene og jobbe enda mer med teknologien ?

 

Er særdeles fornøyd med iOS, kommer sannsynligvis aldri til å bytte til Android, og oppgraderer nå for tiden iOS produktene mine med å kjøpe de brukt på Finn ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er en av de som byttet fra en 6S Plus til iPhone X for ett år siden, dette var 256 GB versjonen.

 

Har ikke angret ett sekund, og mener den var verdt hver eneste krone (fikk også ok salgspris for 6ern.)

 

Etter div testinger og nøye tenking "nedgraderer" jeg nå til en iPhone XR med 128 GB, den har alt X hadde, dårligere skjerm selvfølgelig, men etter å ha prøvd og brukt en XR, så merkes det knapt.

Det jeg kanskje blir å savne mest er 3D Touch, vi får se, den er uansett flere tusen billigere enn det X var da den kom.

 

Og prismessig er den ett adskillig billigere alternativ til de nye iPhonene enn det X var, så jeg mener den absolutt er verdt de kronene, mange ser seg også blind på at fjorårsmodellene av de ordinære iPhonene fås kjøpt adskillig billigere nå enn de gjorde da de kom ut.

 

Til sammenligning så betalte samboer nærmere 8K for S8 da hun kjøpte den, mens den nå selges ny for noe over 4000,-

Så derfor kan man godt si at det er ingenting som rettferdiggjør S9 sin pris ny på rundt 8K, siden det er minimale forskjeller fra S8.

 

De nyeste iPhonene er rimelig bedre utstyrt og mer moderne enn forgjengerne var, og prisen kan derfor forsvares hvis man har kjøpt tidligere modeller ny, de var heller ikke billig.

Hvorfor "nedgraderer" du fra iPhone X til iPhone XR? Er ikke IPhone X bedre enn IPhone XR + den har funksjoner som OLED, 3D touch, Telelinse osv, som ikke finnes på IPhone XR?

 

Forstår ikke hvorfor du ikke valgte å heller beholde IPhone X?

 

Er det noe IPhone XR har som mangler på IPhone X? (Bortsett fra å være 1 år nyere).

Lenke til kommentar

 

Jeg har iphone nå, men vurderer om jeg skal ta en annen produsent neste gang jeg trenger ny telefon.

 

Begrunnelse: I den siste uka har jeg forsøkt å legge inn en egen ringetone på telefonen foruten de forvalgte man får fra apple, og de tulletonene man får kjøpt i itunes.

 

Metoden er som følger, som burde være mye enklere: Finn låten du vil ha, rediger ned til 30 sekunder maks via itunes, konverter til AAC format, flytt låten fra vanlig mappe du må søke opp på laptopen (ja alt må gjøres via en pc/mac), kopier filen til skrivebordet. Gå inn i kontrollpanel og fjern haken på alternativet "skjul kjente filetternavn", velg så låten du vil endre og høyreklikk, gi nytt navn. Endre filetternavn fra M4A til M4R. koble så telefonen til pc/mac. Be til gud om at det ikke blir tilkoblingsproblemer på veien. Åpne itunes. høyreklikk så på filen du vil kopiere. Kopier, gå inn på telefon i itunes, finn de tre vannrette prikkene i høyre øverst i vinduet. Velg lim inn. Synkroniser så med iphone. I teorien skal det gå lett nå og velge låten fra listen i iphone, men hos meg får jeg aldri synkronisert likevel.

 

I android? Finn låt i mange formater. velg som ringetone..

 

Å velge en egen ringetone i en iphone føles litt ut som den tiden da jeg hadde en sony p800 i 2002 da jeg måtte gjøre noenlunde samme metode for å velge egne ringetoner. Nesten.. Det var litt enklere. Jeg vet at argumentet til Apple er at de nå tjener litt mer penger på mikrotransaksjoner, men om de vil beholde meg som kunde så bør de gjøre det litt mer lettvint å velge noe så enkelt som en ringetone!

 

*edit* La inn noe klaging..

 

Okey. Du er der ja. Bytte telefon fordi du ikke kan få ringelyden du ønsker deg. Det er bare å kjøpe deg en 10 år gammel telefon med mono-lyder, får dem til 500kr på Finn.no. Eller så kan du kjøpe deg en Android. Der får du ikke bare et stort utvalg av egne ringelyder men du får også et udatert operativsystem med svak sikkerhet.

 

Vi andre er mer opptatt av andre ting enn ringelyden.

Litt gøy med Apple folk dette,De trenger ikke så mye. Droppe jacken, 0 problem for den tregs ikke. Lav oppløsning ,0 problem for jeg ser ikke så godt.

Lang lade tid, 0 problem for tid har jeg masse av.

Slår seg av i minus grader. 0 problem for jeg er bare inne.

15 laken er prisen. Lite problem for penger har jeg masse av.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har i utgangspunktet ikke noe i mot Samsung telefoner, men etter å ha eid S8 over kortere tid så ga jeg opp, ene og alene grunnet batterikapasiteten. S6 Edge har jeg fortsatt ( i skuffen)

 

Når telefonen klarer og miste 20% (begge to mistet omtrent like mye) over natten i standby på nattbordet (Ca. 8 timer) så skjønner jeg ingenting. Den funket bra i starten og de første dagene, men etter en ukes tid så begynte batteriet og tappes fort. 

 

Jeg tok bussen fra Fredrikstad til Oslo en lørdag fpr å sjekke utelivet. Telefonen ble ladet opp til 100% før avreise kl. 16:00. Jeg hadde med meg trådløse hodetelefoner for å høre på musikk via Spotify. Etter ca. 3 timer med spotify i bakgrunnen og ankomst Oslo så hadde den brukt 28% med strøm. Jeg avsluttet Spotify og fortsatte kvelden som vanlig, uten særlig bruk av telefonen. Litt senere tok jeg den opp for å sjekke status vedrørende sms, mail etc. og da hadde dne brukt ytterligere 10% siden forrige gange jeg sjekket. 

 

Når klokken var 00:00 og siste toget gikk hjem så hadde jeg kun 38% med strøm igjen. Etter tre timer til med Spotify så sank den mer enn den gjorde på vei mot Oslo. Når jeg ankom Fredrikstad så hadde jeg 13% med strøm igjen. Når jeg var HELT hjemme var den nesten død.

 

Den holdt altså ikke en halv dag en gang med moderat bruk. Dette gjaldt begge telefonene, men S6 Edge var LITT bedre skal sies. 

 

iPhone X (og de andre iPhone'ene jeg har hatt) klarer helt utmerket en kveld som dette, med utrolig god margin. Jeg har hørt at dette har med at Apple ikke tillater at programmer kjøres i bakgrunnen i idle mode. (usikker om dette stemmer). Noen muligens missliker dette, men personlig elsker jeg det.

 

Ja, jeg avsluttet alle bakgrunnsprosesser på Samsung telefonene og jeg satt dem tilbake til fabrikkinnstillinger rett som det var uten hell. Dem funket altså fint de første dagene, men etter det fikk jeg aldri batteriet til å takle mer enn en halv dag med moderat bruk.

 

Da blir jeg litt forundret når jeg ser disse batteritestene hvor iPhone mer eller mindre er ganske identisk med Samsung telefoner på papiret. I virkeligheten stemmer det vertfall ikke i det hele tatt. Er det bare jeg som opplever dette?

 

Hvis ikke så må jeg ha fått to Samsung telefoner med feil og det alene hadde egentlig vært bekymringsfullt nok for min del...

 

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri noensinne har hatt noe som helst problemer med iPhone mobilene jeg har hatt. Riktignok skjærte det seg en gang under oppdatering av iOs på en tidligere modell (husker ikke helt hvilken iPhone dte var) så jeg tok en tilbakestilling av telefonen, logget meg på iCloud og den fungerte utmerket etter dette. 

 

Eneste grunnen til at jeg til tider har ønsket en Samsung er mulighetene for å tilpasse telefonen. Min erfaring er at dette er gøy de første dagene. Man går fort lei og når man ikke kan installere en launcher uten at batteriet svekkes ytterligere så stopper det seg litt selv. Mener å huske jeg brukte en launcher med navn "Nova" ett eller annet. 

 

Men jeg har nå lært. En mobiltelefon er ikke en laptop. En mobiltelefon skal være enkel og forholde seg til på farten og den skal helst vare en halv dag før man får rekkeviddeangst vedrørende strømforbruk. 

 

Min iPhone X la jeg på nattbordet i går klokken 22:15 med 39% med strøm igjen. Jeg sto opp klokken 05:30 i dag og den sto fortsatt på 39%. Jeg kjørte på jobb og koblet den til popanlegget i bilen via Bluetooth og hørte på Spotify på vei til jobb. Ca. 30 minutter senere og i skrivende stund viser indikatoren dette:

 

post-30214-0-74470400-1544509167_thumb.png

Endret av Bjerknez
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-BnKsB4Fg0P

Er vi faktisk på et så lavnivå i denne diskusjonen at en telefon er dårlig dersom man synes det er vanskelig å lage sin egen ringetone? Wow, jeg visste ikke at det var målestokken altså. Men det er vel kanskje det aller viktigste med en telefon at noen får høre Ubrella ella ella ella hver gang noen ringer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er vi faktisk på et så lavnivå i denne diskusjonen at en telefon er dårlig dersom man synes det er vanskelig å lage sin egen ringetone? Wow, jeg visste ikke at det var målestokken altså. Men det er vel kanskje det aller viktigste med en telefon at noen får høre Ubrella ella ella ella hver gang noen ringer.

I førsten når man har kjøpt ny telefon (spesielt når jeg var yngre) så var det med egne ringetoner en artig greie. Jeg kan forstå at noen liker dette. På 90-tallet var jo dette nærmest episk når mobilene kom for fullt. 

 

Personlig synes jeg egendefinerte ringetoner er litt harry blitt. Joda, fint med muligheten for enkelte kanskje. Jeg har vertfall vokst litt fra dette føler jeg. Jeg er glad for at Apple ikke gir oss for mange valg. Synes man slikt er avgjørende så kjøper man jo bare en annen telefon.

Lenke til kommentar

I førsten når man har kjøpt ny telefon (spesielt når jeg var yngre) så var det med egne ringetoner en artig greie. Jeg kan forstå at noen liker dette. På 90-tallet var jo dette nærmest episk når mobilene kom for fullt.

 

Personlig synes jeg egendefinerte ringetoner er litt harry blitt. Joda, fint med muligheten for enkelte kanskje. Jeg har vertfall vokst litt fra dette føler jeg. Jeg er glad for at Apple ikke gir oss for mange valg. Synes man slikt er avgjørende så kjøper man jo bare en annen telefon.

Det er snakk om mp3 og ikke egenkomponert sak akkurat.

Og det mest harry er å bruke standard jalla ringetoner som absolutt alle andre har.

 

Du synst det er greit Apple ikke gir så mye valg? Jaha? Hvordan i huleste er det greit? Ikke rart Apple fansen blir kalt sauer

Lenke til kommentar

Det er snakk om mp3 og ikke egenkomponert sak akkurat.

Og det mest harry er å bruke standard jalla ringetoner som absolutt alle andre har.

 

Du synst det er greit Apple ikke gir så mye valg? Jaha? Hvordan i huleste er det greit? Ikke rart Apple fansen blir kalt sauer

Da har vi ulike meninger om hva som er harry. Noe som er helt greit.

 

Man må ta det for det det er. Det er en mobiltelefon som skal brukes på farten. Jeg har ikke noe behov for å fikle så mye med den. Jeg vil bare at den funker og jeg vil ikke bli fristet til å endre alskens innstillinger. 

 

At noen vil kalle meg sau bryr jeg meg svært lite om. jeg er vertfall en fornøyd sau.

 

Dessuten så er jeg ikke noen "Apple fan". Jeg liker det jeg liker uavhengig av merke og leverandør. Jeg mener Apple er best på nettbrett og mobil ut fra mine premisser, men når det kommer til laptop og stasjonær pc er jeg ikke like overbevist. Da tyr jeg til andre ting. Alt til sitt bruk.

Endret av Bjerknez
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Da har vi ulike meninger om hva som er harry. Noe som er helt greit.

 

Man må ta det for det det er. Det er en mobiltelefon som skal brukes på farten. Jeg har ikke noe behov for å fikle så mye med den. Jeg vil bare at den funker og jeg vil ikke bli fristet til å endre alskens innstillinger.

 

At noen vil kalle meg sau bryr jeg meg svært lite om. jeg er vertfall en fornøyd sau.

 

Dessuten så er jeg ikke noen "Apple fan". Jeg liker det jeg liker uavhengig av merke og leverandør. Jeg mener Apple er best på nettbrett og mobil ut fra mine premisser, men når det kommer til laptop og stasjonær pc er jeg ikke like overbevist. Da tyr jeg til andre ting. Alt til sitt bruk.

Ja, du forstår vist ikke definisjonen.

 

"Vil bare at den funker" ja.. Derfor jeg sluttet å kjøpe Apple produkter. Kvaliteten har stupt.

Og ikke engang kunne forandre grunnleggende ting er bare hjernedødt. Men enkelte brukere er vist livredde for valgfrihet selv om man absolutt ikke må bruke de valgene med mindre man vil ser jeg..

 

Fint det iSheep.

 

Best på nettbrett? Kanskje på en måte. Men igrunn ikke. Best på mobil? Så langt der ifra.

 

Apple - Pay more, get less?

Lenke til kommentar

Ja, du forstår vist ikke definisjonen.

 

"Vil bare at den funker" ja.. Derfor jeg sluttet å kjøpe Apple produkter. Kvaliteten har stupt.

Og ikke engang kunne forandre grunnleggende ting er bare hjernedødt. Men enkelte brukere er vist livredde for valgfrihet selv om man absolutt ikke må bruke de valgene med mindre man vil ser jeg..

 

Fint det iSheep.

 

Best på nettbrett? Kanskje på en måte. Men igrunn ikke. Best på mobil? Så langt der ifra.

 

Apple - Pay more, get less

Jeg ser du av en eller annen grunn virker veldig frustrert over noe. Du skal få ha din mening om iPhone. Jeg skal ikke prøve og overbevise deg. Så lenge du er fornøyd selv så er det jo det som teller.

 

"Fint det iSheep"

 

Aner ikke hva det betyr.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

altså et år etter du fikk den kunne den ik oppdateres?

 

Har en iPad 2 i dag som brukes til å viaplay-netflix-youtube osv :)

Nei, jeg fant den frem for noen måneder siden, og da har den ligget ubrukt i over et år. Jeg får ikke brukt hverken netflix, viaplay eller andre apper. Kun Safari og noen få spill som fungerer. Får ikke lastet ned eller oppdatert apper fordi iosen er utdatert. Har forsøkt å googlet hvorfor, og finner kun ut at den ikke kan oppdateres lengre og det ikke er noe jeg kan gjøre med det.

Lenke til kommentar

Jeg ser du av en eller annen grunn virker veldig frustrert over noe. Du skal få ha din mening om iPhone. Jeg skal ikke prøve og overbevise deg. Så lenge du er fornøyd selv så er det jo det som teller.

 

"Fint det iSheep"

 

Aner ikke hva det betyr.

Gang på gang på gang kommer der oppdateringer fulle av feil og prisene på iPhone kan ikke forsvares. Apple generelt. Støtter heller ikke ett selskap som direkte lurer kundene sine når man skal reparere noe. Apple VAR engang ett bra selskap. Ikke nå lengre. Nå betaler man 10-17.000kr for noe som ikke er bedre enm ett annet produkt til 6-8.000kr.

 

Du vet godt hva det betyr

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...