Gå til innhold

Chili setter opp prisen på Fri Data og lanserer 25 GB til 399,-


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helst vil jeg ha 999 kr for 500 GB og ekstra data til 1 kr per GB. Satt ned til 0,75 etter tre år og 0,5 tre år etter det igjen.

 

Hvordan har du kommet frem til de tallene der? Selv ville jeg helst hatt betalt for å bruke datatrafikk, men tipper at det ikke kommer til å skje med det første..

 

edit: Burde en operatør få lov til å selge et abonnement de kaller "Fri Streaming" der de selv avgjør hva som er overdreven bruk, uten å definere det konkret? Altså samtidig som de selger andre pakker man kan bruke fritt.

Endret av frohmage
Lenke til kommentar

Jepp, men nå selger de jo også mobilt bredbånd (til en betydelig høyere pris) som kunden kan bruke fritt. Burde det ikke være lov å selge abonnement som er begrenset?

 

Jeg er egentlig ikke sikker på hva jeg mener om dette selv, men det kunne være interessant å høre hva andre tenker.

 

Et "problem" med Fri Data er at de hvisker ut skillet mellom et ordinært mobil- og et mobilt bredbåndsabonnement når kvoten (skulle den vær reell, noe den tilsynelatende ikke er) til den prisen den selges for er så stor. Siden levrandør ikke kan pålegge meg begrensninger i forhold til om jeg kan dele med egne enheter (NKOM) vil det heller ikke være ulovlig å benytte seg av f.eks en mobil med Chili Fri Data som et mobilt bredbåndsmodem som igjen mater mitt hjemmenettverk.

 

Så kan vi altids diskutere om det er uredelig etc. men det endrer ikke at de ikke har anledning til å hindre meg å gjøre det på denne måte skulle jeg ønske dette.

 

Når kvotene i mobilmarkedet øker som f.eks med Chili Fri Data så blir interessen for f.eks mobilt bredbånd mindre, hvis man ikke har spesielle behov.

 

Hadde Chili levert et reelt produkt som de stod inne for, og ikke drev å kastet ut personer med rundt 200 GB forbruk (Chili Fri Data versjon 2), når de selger "Fri Data" og "Ubegrenset" som betegnelser på forbruk så ville dette resultert i endringer i markedet (hvis Chili ikke går konkurs).

 

Hadde en nettverkslevrandør kommet med et tilbud som Fri Data ville kvotene på mobiltbredbånd være tilpasset den nye virkeligheten i mobilmarkedet.

 

Jeg tror nok, dessverre, at de som tror Chili Fri Data er en ny Jesus i mobilmarkedet ikke forstår hvordan telekommarkedet fungerer spesielt og bedrifter generelt. Chili vil aldri kunne konkurrere med Telia/Telenor på pris. Er eierne villig til å tape mye penger på kort- og mellomsikt ville de benyttet samme strategi som ICE. Med andre ord bygge egen infrastruktur.

 

Hele fadesen med Chili kan i grunn virke til å være et dårlig gjennomført pr stunt som ser ut til å bli et selvskudd. Så får vi se om det er en tå eller hodet som får treffen. For hver kunde som blir irritert/sint/negativt påvirket hvor mange er det som får høre om det og legger opplysningene i bakhodet og tenker "Chili, ikke ...".

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...
Mer data koster således ingenting, men SMS-ene er blant annet lagt inn for å gjøre det vanskeligere å bruke abonnementet til store bittorrent-nedlastinger og liknende

 

... kunne automatisert de sms'ene på under en arbeidsdag, med mindre jeg må igjennom reCaptcha for lese forbruk (og jeg tviler - noen som vet?)

Lenke til kommentar

... kunne automatisert de sms'ene på under en arbeidsdag, med mindre jeg må igjennom reCaptcha for lese forbruk (og jeg tviler - noen som vet?)

 

 

Ikke vits i å bruke tid på det, ChiliMobil har en annen løsning i dag hvor hastigheten settes ned til 3 mbits ut dagen om du bruker over 5 GB i løpet av et døgn. Dersom du ønsker full hastighet igjen resten av dagen må du betale 119 kroner for noe de kaller «superboost». 

 

Fra infosiden til ChiliMobil om hvordan FriData fungerer i dag:

 

En aktiv bruker av data via mobiltelefonen benytter 1-4 GB data pr. dag. Dersom du enkelte dager passerer 5 GB, justeres hastigheten til 3 Mbit/s frem til midnatt samme dag. OBS! Du kan fortsatt bruke så mye data du ønsker. Ved midnatt settes mobilabonnementet igjen til maksimal hastighet. Så lenge du bare benytter din egen mobiltelefon på nettet vil brukeropplevelsen bli minimalt endret ved en hastighet på 3 Mbit/s.

Noen få kunder benytter også Chili Fri Data mobilabonnementet som ruter/modem og deler mobildata til flere enheter. Når du enkelte dager har et slikt bruksmønster og passerer 5 GB forbruk på ditt Chili Fri Data mobilabonnement, kan det være behov for å fortsette dagen med maksimal hastighet. Dette kan du enkelt gjøre ved å kjøpe et av våre Superboost produkter. Du får maksimal hastighet i én time for kr 19,-, fire timer for kr 69.- eller ut døgnet for kr 119,-

 

https://www.chilimobil.no/mobilabonnement/fri-data/

Lenke til kommentar

Ikke vits i å bruke tid på det, ChiliMobil har en annen løsning i dag hvor hastigheten settes ned til 3 mbits ut dagen om du bruker over 5 GB i løpet av et døgn. Dersom du ønsker full hastighet igjen resten av dagen må du betale 119 kroner for noe de kaller «superboost». 

 

 

yikes, jeg tviler på at det holder for streaming av 1080p youtube video? 

 

da høres Ice.net's 10mbit bedre ut enn Chili =/ 

(men Chili har Telenor dekning, som absolutt er bedre enn Ice.net dekning, iallefall på Tjøme)

Lenke til kommentar

5GB blåser jeg lett av på en dag om jeg får inn for det. Blåste av 20GB på en hyttetur, 3 dager, godt over 5GB daglig. Hadde blitt rabiat uten musikk og Netflix på kveldene der i mørket.

 

Nesten så en kan spørre deg om hva i alle dager du skal på hytta etter, når du like gjerne kunne blitt igjen hjemme?  :wee:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...