Jump to content
Skrotnissen

Pakke hengt på postkasse og stjålet

Recommended Posts

Hei,

 

Ser ut til at jeg havner i en tvist nå.

 

På onsdag morgen fikk jeg en sms fra PostNord om at det var levert en pakke i min postkasse. Sjekket sporing og det var en ordre fra Komplett.no (SSD). Tenkte supert, da er den i boks. Da jeg kom hjem var det ingen pakke i postkassa. Tenkte kanskje han jeg bor med har henta den, men nei.

 

Pakken var borte. Tok kontakt med både PostNord og Komplett umiddelbart. Fått oppklaring fra PostNord at pakken hang i en pose  fra krok ved postkassa mi. Ettersom jeg bor i blokk, så er det mange som passerer forbi, og jeg regner med pakken er blitt stjålet. Komplett sitt svar er at jeg benyttet meg av varebrev, og at de "anbefaler å unngå å velge varebrev og pakke i postkasse på bestillinger i fremtiden da disse har en stor risiko for å bli stjålet." Tolker det som at Komplett fraskriver seg alt ansvar. PostNord sier jeg skal ta kontakt med avsender.

 

Nå er jeg usikker på hva jeg har gått med på av kjøpsbetingelser, men er ikke fornøyd med svarene jeg har fått.  Mitt største problem er at PostNord sier pakken ligger i postkassa på opprinnelig SMS, ikke at den hang fra en krok. Jeg var på jobb når meldinga tikket inn kl. 07:34, men tar meg 4 minutter å dra hjem for å ta pakken inn i varmen om jeg visste den hang fra en krok. I tillegg, ved å sjekke PostNord sin sporing, står det at den ble levert 01:04 på natten, men jeg fikk først SMS kl 07:34. Jeg tenker at ordbruken brukt i SMS signaliserer at pakken min er trygg, men så er den blitt stjålet.

 

Hvilke alternativer har jeg her? Har jeg ved å handle på Komplett akseptert kjøpsbetingelser som tilsier at jeg ikke har sjanse på refusjon? Er veldig fristet til å ta dette videre til Forbrukerrådet om jeg ikke får tilsendt ny vare eller refundert kostnaden.

 

Takker for alle svar.

Edited by JegLøfterVekter
 • Like 1

Share this post


Link to post

Oh boy, det er en av mine verste mareritt med brevpost / lett tilgjengelige pakker - der det er mulighet, er det risiko.

 

Se nærmere på https://www.dinside.no/okonomi/legger-pakka-utenfor-dora-tar-ikke-ansvaret/67622090

 

Jeg mener det er selgerens ansvar, som igjen kan purre på leverandør.

Skal nok aldri mer bestille brevpost, nei. Kan ikke husket å ha krysset av brevpakke fremfor postkontor, men sikkert bare slurv fra meg.

 

Tanken min er at selger burde sende meg nytt produkt og kreve refusjon fra PostNord. Skal se hvor langt jeg kommer med den.

 • Like 3

Share this post


Link to post

Helt utrolig. Trodde det var slikt at om ikke budet finner en egnet plass å levere pakken, så skal de ta det til nærmeste postkontor/PostNord-pickup point. Det gjør de da tydeligvis ikke.

Share this post


Link to post

Merkelig. Sist Postnord presterte å sende pakken min tilbake til Sandefjord i stedet for å levere den i postkassen, skyldte budet nemlig på at han mente kassen ikke var "trygg nok" (helt vanlig norsk postkasse). De er kreative i problemløsningen og gode til å ta skjønnsmessige avgjørelser, det skal de ha.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Har selv i det siste funnet et par større pakker hengende i en stålkrok i postkassa. Har tenkt litt på at de kunne bli stjålet.... Får passe på dette med brev leveranse for større pakker i fremtiden.

 

For litt lenger siden fikk jeg en sms på formiddagen om at en blu ray var levert til min postkasse - men der lå den ikke. Jeg sa i fra til både Cdon og Postnord at den ikke var levert. Fikk beskjed om at den var levert på natten og at de ikke sendte sms så sent, ventet til formiddagen for å ikke vekke meg.

 

Fikk også en detaljert beskrivelse av Postnords sjåføren om leveringen i postkassestativet. Jeg fortalte da at jeg har videoovervåket postkasse - og at min postkasse står montert på garasjen - ikke noe stativ - og at ingen person besøkte min postkasse den natten.

 

Fikk pengene tilbake fra Cdon uten videre diskusjon.

 • Like 5

Share this post


Link to post

Dette er helt normal prosedyre hos Postnord. De lar pakkene henge utenpå postkassen eller legger den på bakken nedenfor. Ikke en eneste gang har Postnord klart å levere en pakke på tilfredsstillende måte hos meg.

 

Fikk en gang en pakke med Blu-ray filmer fra CDON. Pakken var for stor for postkassen så Postnord lot den stikke 20 cm opp fra postkassen med lokket åpent. I pøsregn....

 

Det er derfor jeg nå unngår alle butikker som sender med Postnord, det største møkkaselskapet som er å oppdrive. Helt ufattelig dårlige på det de driver med.

 

Komplett har heldigvis tatt til vett og lar oss nå velge mellom Postnord og Bring. 

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1801993

 

https://www.dinside.no/okonomi/legger-pakka-utenfor-dora-tar-ikke-ansvaret/67622090

 • Like 6

Share this post


Link to post

Definitivt unngå postnord. Skulle kjøpe noe fra Clas Ohlson siden det er black friday men så kunne jeg bare velge postnord for leveringen. Nå har jeg handlet produktet fra komplett siden jeg kunne velge posten der til samme pris. Bare å stemme med lommeboken.

 • Like 1

Share this post


Link to post

PostNord: Leverte en pakke fra CDON med fem LP-plater stående på høykant med spissen såvidt nedi sprekken på min låste postkasse(midt på natta). Heldigvis regnet det ikke...

Share this post


Link to post

PostNord: Leverte en pakke fra CDON med fem LP-plater stående på høykant med spissen såvidt nedi sprekken på min låste postkasse(midt på natta). Heldigvis regnet det ikke...

Tåler ikke LP-plater vann?

Share this post


Link to post

Tåler ikke LP-plater vann?

 

Selve plata tåler vann, men ikke coveret/innercover, og heller ikke etiketten som er limt på selve plata(på eldre utgivelser er den gjerne av papir)...

Share this post


Link to post

Tror vel egentlig at Postnord prøver å yte service ved å levere pakker selv om de ikke går i postkassen. Det er fint å slippe å dra innom posten for å hente pakke. Men med risiko for at ting blir stjålet (selv med videoovervåking) er det ikke ønskelig.

 

De 2 store pakkene jeg fant hengende i en stålkrok var begge veldig godt pakket inn i plast - det var deluxe album begge deler - med vinyl osv.

 

Foruten den "ikkeleveringen" har jeg god erfaring med Postnord.

 • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg tror det handler om at Postnords system ikke er fleksibelt nok til å tillate at en pakke som ikke går i postkassen overføres til "hent i butikk". Alt skal ned samlebåndet det er tildelt fra det forlater avsender til det ankommer kunde - overføring er ressurskrevende, og marginene er knøttsmå på fri frakt-produktene. Så tar de heller en og annen krangel når det skjærer seg.

Edited by Isbilen
 • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg har bare gode opplevelser med PostNord, men betiller alltid levering i butikk, får det som regel dagen etterpå viss jeg bestiller før 12 viss jeg huske rett og butikken er rask med å pakke varen!

Etter det jeg ser er skrevet her så kommer jeg nok ikke til å bestille brevpost uansett om jeg har kjøpt en veldig STOR postkasse som skal ta de fleste mindre pakkene.

Share this post


Link to post

Så tar de heller en og annen krangel når det skjærer seg.

 

Spesielt når de kan legge hele ansvaret over på selgeren av varen som må ta tapet og sende en ny gratis til kunden (men fortsatt betale postnord for frakten igjen). Det er ingen nedsider for postnord at pakkene deres blir stjålet etter levering. Bare oppsider siden de blir betalt to ganger.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Jeg tror det handler om at Postnords system ikke er fleksibelt nok til å tillate at en pakke som ikke går i postkassen overføres til "hent i butikk".

Trur du har rett der. Fekk ein gong telefon frå ein kar frå Postnord som sto på trappa heime mens eg var bortreist med ei pakke som ikkje fekk plass i postkassa. Henting i butikk var visstnok heilt umogleg, så då måtte han heller komma tilbake på eit tidspunkt eg var heime.

 

Det var forresten andre forsøk frå butikken på å senda varene. Spora etter den fyrste sendinga forsvann ein plass i grensesnittet mellom DHL i Tyskland og Postnord i Norge.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...