Gå til innhold

Fortolling av småpakker skal under hundrelappen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er verdt å merke seg at butikker som Amazon.com og ebay.com allerede klarer å kreve inn norsk moms. Men, bare når du bruker ekspressfrakt. Innenfor EU har de europeiske Amazon-butikkene allerede separat momsregnskap for hvert EU-land de sender varer til, og de krever inn mottakerlandets mva. Det burde ikke være fryktelig komplisert for dem å utvide dette til å kreve inn norsk moms også, selv om vi ikke er EU-medlem.

 

(for ebay vil det si de selgerene som sender varene med ebays global shipping)

Endret av trondmm
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det bør ikke være noen form for gebyrer på nettkjøp fra utlandet. Postens inntjening er jo på forsendelsen i seg selv. Jeg bor for tiden nede i Nederland og benytter Amazon.de mye og det finnes ikke noe form for gebyrer da Amazon tar betalt MVA iht til bestillingsland. Tyskland har 19% og Nederland 21% og prisene justeres ift mottakerland. Amazon betaler MVA til de ulike landene. Helt elementært og enkelt.

 

Det er ingen seriøse aktører i markedet som sender smugler varer og dermed trenger ikke tollvesenet å blande seg inn i disse forsendelsene og dermed inget behov for gebyrer.

 

Det blir helt sikkert flere som handler fra utlandet, hvert fall frem til norske aktører har fornuftige priser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har sagt det ørten ganger før, men gjentar det gjerne: Momsfritaket ble innført i en helt annen tid, ikke for å være et velfortjent fristed for plagede forbrukere, men fordi det hadde vært for mye jobb om hver eneste lille pakke skulle fortolles med penn og papir, slik de gjorde det den gangen. Etter hvert har folk blitt vant til den, og tror derfor den er rettferdig. At den behandles politisk som om den har noen som helst legitimitet i 2018 er latterlig.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...