Gå til innhold

Grensen på 350 kroner for netthandel fjernes!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

fødselsnummer og personnummer er akkurat det samme

 

Eh. "Fødsel & personnummer" er begge deler på 11 siffer.  Personnummer er de siste 5 sifrene, mens fødselsnummer er de 6 første.

 

Feks når man logger på mobil Bank ID, brukes kun de 6 første. Altså bare fødselsnr. Mens i andre sammenhenger, brukes hele kominasjonen med 11 siffer. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bare noen dager siden jeg bestilte noe fra utlandet ( Tyskland) til litt over kr 1500. Fikk ingen spørsmål om personnummer, og pakken er på vei.

Står ikke at den er ankommet norge enda, men på posten sin pakkesporing står at den er "sendt fra avsenderland".

 

Skal oppdatere hvis jeg høre noe om personnummer :)

 

litt utenom, men mulig du får brev fra banken din pga. beløpet. Brukte PayPal til et lignende beløp og mener å huske at fikk brev om at banken var pliktig å melde ifra til Norges Bank. Vet dog ikke om de holder på med dette tøyset fortsatt

Lenke til kommentar

Eh. "Fødsel & personnummer" er begge deler på 11 siffer.  Personnummer er de siste 5 sifrene, mens fødselsnummer er de 6 første.

 

Feks når man logger på mobil Bank ID, brukes kun de 6 første. Altså bare fødselsnr. Mens i andre sammenhenger, brukes hele kominasjonen med 11 siffer. 

 

Et norsk fødselsnummer er et unikt identitetsnummer som følger deg hele livet. Det består av 11 tall, hvor de seks første tallene viser fødselsdato. 

 

https://www.skatteetaten.no/person/utenlandsk/norsk-identitetsnummer/fodselsnummer/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja... Noe må de vell ta for å gjøre jobben.

 

Egenfortolling via altinn e.l. Innlogging med bank id e.l. hadde vært best. Da kunne de heller ha tatt stikkprøver på import. Bare å skjerpe straff ved smugling, dokumentforfalskning og momsunndragelse så vil de fleste fortolle egenimport 100% korrekt.

 

Det vil bli så mye bøter det første året at den summen kan dekke bygging av flere skoler og gamlehjem, og de fleste er Wish kunder

 

Nei til din førstesetning, man kan egenfortolle det så de griske mellomledd forsvinner.

 

Dessuten så skal porto dekke for de ansatte. Samt at det maskineriet de har innstallert for automatisk postsortering vel snart må være nedbetalt? Tollvesenet er vel de som strengt tatt skal stå for å kontrollere at ulovlige substanser ikke kommer inn i landet. Tollvesenet er et serviceyrke ala politiet er det. Derfor betales de via staten. Hvordan de så skal ilegge gebyrer for å kunne betale inn stikkontrollørene blir en sak som ligger utenfor Posten.no og alle de andre. Hvordan de løser det seg i mellom blir jo via avtaler de forhandler seg fram til.

 

Gebyret skulle vel helst ha vært betalt til tollvesenet og ikke via noe griskt mellomledd?

Endret av G
Lenke til kommentar

Står at de krever det her men at de bare trenger den første gangen så lagrer de det.

https://www.posten.no/vilkar/fortolling-motta

 

Håper at flere utenlandske selgere går inn for å nytte :

Avsenderbetalt fortolling betyr at avsender har betalt for tollbehandling i Norge og at mottaker kun må betale importavgifter til staten (moms og eventuell toll).

Jeg har opplevd å bestille fra USA på Ebay. Der har jeg fått betale MVA. direkte til selger. Så ordner han alt, og Posten.no med flere kan ikke ilegge det en drittavgift.

Endret av G
Lenke til kommentar

Fødselsnummer er alle 11 sifrene. 

 

Ja ok det stemmer, og akkurat det var jeg greit nok ikke helt klar på. My bad.  Det kalles forskjellig, veldig ofte  "fødsels og personummer", og en del kaller som sagt hele greia for "personnummer"

 

Poenget var bare at noen sa at "fødselsnummer og personnummer er akkurat det samme"( nest øverst på siden), og jeg innvendte da at personnummer er bare de 5 siste sifrene, så 'akkurat det samme' er jo ikke det. Det er en todelt kombinasjon, der noen ganger kun fødselsdatoen ( som jeg skulle skrevet) brukes for seg.  Feks ved innlogging med Bank ID på mobil.

 

Da håper jeg vi fikk det helt oppklart. :) 

 

Endret av Delvis
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Betyr de nye reglene at man slipper dobbel moms hvis man kjøper klær fra en utenlandsk nettbutikk? Det er det som irriterer meg. Jeg vet mange av nettbutikkene allerede fjerner momsen, så man slipper dobbel moms. Bra nyheter, dette.

 

Jeg tipper det vil bli mer vanlig enn i dag, når nettbutikker blir med på automatisk innbetaling av mva til Norge. Men det skjer kanskje ikke før vi henger oss på EUs opplegg i 2021?

 

 Edit: I og med at datoen har blitt flyttet frem til 1 april, så kan man kanskje tenke seg enda en utsettelse til - 1 januar 2021 og innføring sammen med EU? 

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

At Virke klager er knappest noe nytt. Enn så lenge man fremdeles kan gå opptil 200 meter innenfor Ring 1 uten å se en H&M, Voice, KappAhl, Lindex, Gina Tricot, Brandstad, Eurosko o.s.v. er det jo klinkende klart at mote- og fjasbransjen er helt på nippet til å gå ad undas her i landet.

 

Men vi som lefler med elektronikk på hobbybasis er fremdeles like rævkjørt f.o.m. 1. januar. Det nevnes ingenting om at 350-kroners grensen opprettholdes i påvente av denne 100% hypotetiske forenklede momsinnkrevingen som uansett bare kommer til å benyttes av noen få store forhandlere som Zalando og Amazon o.l. Ingenting nevnes om at vi forbrukere vil kunne gjøre noe med at Posten skal ha sine 158 blodpenger i tillegg til momsen hvis vi f.eks. bestiller noen kretskort og komponenter for et par hundringser fra Hong Kong gjennom eBay.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Mer avgifter, Mer gebyrer.... Ola Nordmann: Ja, nei uff så gæli...

Mer Avgifter, Mer gebyrer.... Frank Franskmann: Lager et helvete uten like

 

 

Vi har det for godt når det eneste vi gjør med slike vedtak er og si at vi er sinte på et forum på internet, kanskje noen av dere melder dere inn i grupper på Facebook "Ja til 350 Kroners grensa" og er aktive der i en ukes tid eller to.

 

Det mest drastiske Ola Nordmann gjør er og dukke opp i en demonstrasjon sammen med en 30-40 andre, som forlater plassen foran rådhuset så fort politiet ber pent om det. Det er jo tragisk, Jeg innser at vi har det så godt, så jeg velger og drite i det, leve med det, Merker ikke dette på sikt uansett. Er det nok folk der ute som meg så kommer staten ihvertfall til og øke alt hele tiden, siden vi gjør jo ikke noe med det. Om vi prøver og stemme frem partier for og få bukt med slikt så snur de 180 grader rett etter valget og gjør stikk motsatt av hva vi ble lovet... 

 

Men en dag, En dag får nok Ola nok, Ola blir sint, Ola har ikke fått utløp på mange mange mange år, Det kan hende Ola gjør dumme ting, men sånn må det nesten gå etterhvert.

Lenke til kommentar

Men en dag, En dag får nok Ola nok, Ola blir sint, Ola har ikke fått utløp på mange mange mange år, Det kan hende Ola gjør dumme ting, men sånn må det nesten gå etterhvert.

 

Håper Ola sparer sinnet sitt til noe værre enn dette, da. Det må jo være fair at man betaler norsk mva på varer fra utlandet også, så norske butikker kan konkurrere på samme grunnlag. Det som er dritt er om det blir en høy avgift på toppen, så småting blir håpløst dyre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...