Gå til innhold

Tips til bedre kosthold+trening?


Anbefalte innlegg

Heisann :) 

Jeg har planer om å begynne å trene, og da tenker jeg det må gjøres noe med kostholdet mitt. Jeg spiser generelt lite, og ikke mye variert. Trenger tips til en god ukeplan, Man-Fre, som passer inn i et studentbudsjett. I helgene spiser jeg hos foreldrene mine, så det utgår. :) 

 

Jeg veier 78kg og er 175cm høy, gått ned 5kg siden jeg flytta for meg selv for litt over et år siden. Dog har jeg begynt som lærling, noe som har medført mer fysisk aktivitet enn før. 

 

En typisk dag spiser jeg ikke frokost pga ingen matlyst, til lunsj blir det enten to brødskiver med f.eks ost,kaviar,etc eller restemat, f.eks en fiskeburger,etc. 

Middag blir typisk fiskeburger, laks, pizza, innbakte pølser, etc. Tilbehør noe pasta,nudler, men lite grønnsaker. Jeg er veldig glad i fisk, og spiser dette to-tre ganger i uka. Kan ikke motsi at det går endel i ferdigpizza og...

 

Hva burde jeg få i meg ila ei uke? Noen som har et godt forslag til en plan som er lettvindt og billig? 

 

 

Jeg har trent mye ryggmuskulatur det siste halve året etter en ryggskade ifjor, men jeg føler jeg er nødt til å begynne å trene mer, bruke beina og få litt bedre kondis for å bli like bra som før ulykka. Jeg fikk en skikkelig muskelstrekk etter å ha fått en SUV som brøyt vikeplikt rett i førerdøra/B-stolpen, hvor sideairbag ikke løste ut. Målet er å bli bra i ryggen og kanskje bli kvitt litt magefett.

Har satt opp ei rute på 3km som jeg har et mål om å gå/løpe hver dag etter jobb, blir garantert tøft, men det trengs virkelig. Burde jeg løpe først, deretter ta ryggøvelsene, eller omvendt? Og burde jeg spise før trening, eller etter? 

 

Alle tips taes imot med takk  :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hett tips: Start et sted, kom godt igang - la deretter en eventuell resultatbasert motivasjon lede deg inn mot et neste trinn.

F.eks start med treningen først og kom igang med kostholdet etterpå, eller i motsatt rekkefølge.

 

Gjør det enkelt(!), for det er nettopp det det er.

 

Alt på en gang slik du beskriver er ofte oppskrift på failure.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...