Gå til innhold

Pass på at du kjøper riktig Playstation


Anbefalte innlegg

Både støvsuging bytte av pasta kan hjelpe. Har for så vidt støvsugd allerede der jeg kommer til uten å skade garantiklistremerkene.

 

Det hjelper ikke at PSen står i husets 'grisebinge'. Siden 'grisen' foretrekker å ha døra lukket er det primært han som hører lyden og han bryr seg like mye om viftestøy som rot og støv. Det vil si ikke i det hele tatt. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fleste enheter kommer med en spesifikk TDP, altså en en max watt de kan bruke. Hver enkel enhet har en spesifikk TDP, om du har dårlig silikon er den fortsatt innenfor parameterne og vil bare bruke mer watt for samme ytelse som bra silikon. Så viftene må kjøre litt hardere. Men max ytelse er fortsatt same mengde strøm som går inn, og strøm = varme i dette tilfelle. Men dog fortsatt løst av og sette inn non bedre vifter :p

 

Har aldri vært borti silikon som lager lyd, bortsett fra kapasitatorer. Men den støyen er så si ikke eksisterende i forhold til romstøy og viftestøy. Hvertfall på skala vi har i hjemme, industrielle saker kan lage noe støy pga størrelsen.

Joda, øker man kjøleevnen eller får inn en mer stillegående vifte så blir det jo naturligvis roligere. Poenget mitt var at brikkene kan variere i hvor mye varme de produserer ved en gitt last, og at det muligens er større termiske avvik på disse enn hva som er typisk for x86. Mindre SoCs feks sliter jo typisk mye mer med denne problematikken, og disse brikkene er garantert optimalisert for å kunne produseres så billig som mulig.

 

At silisium i seg selv bråker har jeg jo aldri sagt...

Endret av Elgen-Hansi
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...