Gå til innhold

Black Friday & Cyber Monday 2018


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her er allt jeg har kjøpt, :lol:  :evil: men alt er ikke på tilbud da, men pytt pytt det siste trengte jeg har bare et lite bord til pc min å pc skjermen min + stollen må byttes ut, sitter nå for laft eller er det lavt ? da + jeg trengte en 4k spiller + har ikke 4k filmer eller så jeg gikk amok da  :grin:

Link fixset https://www.spillforumet.no/traad/black-friday-2018.3536/

Endret av Jokingnutria
Lenke til kommentar

Første Black week kjøp på meg:

 

kr0Xmg3.png

 

Skal også kjøpe meg et 2070 eller 2080 skjermkort. Snuser på denne, men enn så lenge så er det mange igjen på lager og lenge igjen av skjulte tilbud på black week, så jeg avventer, enn så lenge!

 

 

edit: noen gode tilbud på dac for de som har greie på det?

Endret av U1ven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg synes det er altfor mye snakk om inputlag når det gjelder OLED. Jeg har E6 og har ikke merket noe som minner om noe som helst lag (og jeg spiller ikke i game mode engang). Dette er helt umerkbart for de aller fleste imo. Jeg har spilt mye destiny, uncharted og andre fastpaced-spill. Da anbefaler jeg mye heller å gå for en LG OLED enn en Samsung (whatever). Min far har en grei Samsung, og min er milevis bedre (liker heller ikke smarttv-oset til samsung).

 

CDON har tjuvstartet med noen få tilbud i sitt salg, men ikke så veldig mye bra imo. Stort sett litt over elkjøp og komplett sine (spill og noe annet greier de har sluppet).

Lenke til kommentar

Input lag er litt som den røde pillen i the Matrix. Når du først blir oppmerksom på det, er det ingen vei tilbake. Vi som vokste opp med glasskjermer er nok litt mer disponert for å bli plaget enn andre.

Jeg mener input lag er den viktigste spesifikasjonen til et fjernsyn, det er definitivt ikke for mye snakk om det.

 

For forsinkelsesfri opplevelse har jeg en Bang Olufsen MX7000 CRT jeg bruker til retrokonsoller. Her om dagen kjøpte jeg meg en SNES Classic Mini mest for å sammenligne, kjører den på en Sony W82B (et fjernsyn med noe av det lavere du får av input lag). For det første må jeg si jeg er positivt overrasket - de fleste spillene fungerer helt greit, bedre enn om man kobler gammelkonsollen direkte via SCART (da må jo TV-en oppskalere). Men spesielt i Mario-spillene er forskjellen merkbar. Bevares, det er fortsatt spillbart, men når jeg vet det går an å få det hakket bedre sliter i hvert fall jeg med å være fornøyd. Heldigvis har jeg i pose og sekk.

 

Skulle gjerne invitert folk som mener det ikke går an å kjenne forskjell til å prøve Super Mario World først på min CRT,  så i game mode på min Sony W82B og til slutt i Cinema mode på samme skjerm.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Håpet på tilbud på et LG C8 da jeg har litt lyst til å prøve OLED. Men er primært til et spill rom jeg skal ha TV og da er kanskje Samsung QE55Q7FNATXXC et like bra om ikke bedre valg. Med tanke på ekstrem lav input lag selv i interpolation modus. Og den har automatisk gamemode funksjonalitet og FreeSync.....

 

Noen som har kjennskap til denne? Ka du tro?

 

https://www.komplett.no/product/998803/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/samsung-55-qled-smart-tv-qe55q7fnatxxc#

 

Dette er en jeg snuser på selv:

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4703552

 

Nå skal jeg ikke ha den til spesifikt gaming, men den skal være bra egnet til dette også. Inputlaggen direkte mot PC når den kjøres i 120hz skal være noe av det raskeste i klassen (mye bedre i denne sammenhengen enn på andre inputkilder der inputlag bare er midt på treet, så det spørs litt om det er konsoll, PC eller hva det nå skulle være).

 

Samsungen har freesync og generellt sett blandt de beste på inputlag dog. Bruker du freesync så er jo det velig bra å ha.

 

Men mer generellt så får denne ekstremt god kritikk for bildekvalitet og skal ligge vel på linje med Samsungen om ikke bedre. Samsungen er for eksempel edgelit (som gamle metoden og har mye svakheter med mørke scener, clouding og flashlighting). Denne har full array backlight med 48 dimmingsoner. Ikke like mange som de aller øverste toppmodellene - men så koster de jo 2-3 ganger mer også da...

 

Men Samsungen er en god TV bra egnet til nettop spilling, det er ikke å komme i fra det.

Men er her vel og merke også Samsung Q8FN (serien over) til 12.000 på black friday fra elkjøp

Desverre har ehller ikke Q8FN (EU) versjonen backlight (selv om samme modell US har det). Tilsvarende EU modell er DN (som er dyrere).

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Vær oppmerksom på at Rtings tester amerikanske modeller. Noen amerikanske Q8 modeller har Full Array baklys, mens den europeiske versjonen har edge..

 

Ja, veldig farlig akkurat det. Q7FN i europa har edgelight. Q7FN i US har backlight. Tilsvarende modell for dette i europa er de som heter DN i stedet for FN, men fordi disse er mye nyere i forhold til utgivelsesdatoen (som ble forsinket i europa) så svir de mye mer på prisen.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Noen som har trua på at det kommer tilbud på en diger luftkjøler til CPU? Lei av vann, gira på en D15 eller tilsvarende. 

 

Noctua D15 er kongen, men alternativt se etter BeQuiet Dark Rock Pro 4. Disse er begge to skulder-i-skulder og egentlig veldig like på mange måter. Greit å vite i tilfelle du ser den på tlbud (jeg har ikke sett noen av disse så langt).

 

En top-end luftkjøler som dette er minst like bra som enkle vannkjølere. For at det skal være vits med vann må du nesten være villig til å gå all-out med full-size tripple-radiator og custom oppsett - og dette er mye arbeid og penger for relativt lite gain. Kan nesten gå hele veien til en ambient vannchiller da IMO :)

 

-Stigma

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vel, nå ligger faktisk 65 tommern til DN mye bedre ann enn FN på prisen uten tilbud.

 

Vel, det var noe funkis med Samsung TV prisene - ihvertfall de som nå har gått på black friday tilbud.

 

Jeg reagerte med en gang når det sto "spar 10.000" og "spar 18.000" på elkjøp, så jeg sjekket prishistorikken på prisjakt - og da fannt jeg at prisene på disse modellene faktisk hadde ligget rundt 1000 høyere enn dagens tilbudspriser i månedsvis, men så hadde de gått opp med f.eks. +10.000 i ca en måned før de plutselig stupte ned til black friday prisene. Hvis dette stemmer så er det jo bare lureri - og forklarer i såfall hvorfor disse modellene nå har så sabla høy standardpris.

 

Når jeg sjekker med utenlandske selgere nå så skurrer det ihvertfall. DN skal ligge godt over tilsvarende FN modeller - både fordi de er rett og slett bedre tech, men også pga. de kom mye senere og har ikke fått tid til å prissige like mye.

 

Men vel og merke - når jeg sjekker akkurat samme modllene nå på nytt så kan jeg plutselig ikke se snurten av denne historikken... Jeg er ikke mye konspirasjonsteoretiker, men jeg er rimelig siker på at jeg ikke har halusinert.... for jeg reagerte ganske sterkt på akkurat dette. Det er jo mulig at det kan ha vært en midlertidig tenisk feil, men jeg får det fremdeles ikke til å henge på greip med utenlandsprisene.

 

Desverre har jeg ikke fulgt med i månedsvis på prisene manuellt så jeg kan ikke si bom basta hva prisene har sett ut som tidligere.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Litt offtopic men vurderer nå å gå andre veien. Fortell meg hvorfor jeg ikke bør gå for vannkjøling? Trodde det var mindre støy og easy overklokking uten problemer?

 

High-end luftkjøler gir deg røfft sett samme som low-mid vannkjøling - spesiellt hvis du bruker AIO vannkjølere.

 

Tingen med vann er at det er enorm forskjell mellom løsningene - akkurat som luft egentlig. Men i motsetning til luft så virker det som om folk ofte tror at bare det er vannbasert så er det mye det samme - men det er det ikke.

 

Største hinder for en effekti vannkjøling er normalt radiatoroppsettet. AIO løsningene har normalt små radiatoroppsett som er "ok" men ikke noe mer. Du må nesten gå for en full trippel-rad om det skal ha noe for seg. Ellers kan du like godt gå for luft.

 

I forhold til overklokking spesifikt så skal du ha litt realitiske forventninger - spesiellt på moderne CPUer. Det at du på (god) vann kan dra unna litt flere watt belasning enn på high-end luft gjør at du har litt mer termisk spillerom - men ikke forvent at det oversetter til noe spesiellt mer i stabile Mhz. Dagene der vi kunne skvise ut en ekstra Ghz av CPUene og forskjellene mellom kjølerene dermed var mye større er litt forbi desverre.

 

Støy: ja og nei. Det kommer helt ann på oppsettet egentlig. Vifter må du jo ha i et vannoppsett også - og som regel flere enn på luft. Varmen må jo vekk et sted. Men viktigst så er jo en D15 veldig lydsvak allerede. Uhørbar på idle, og nesten det samme på moderat bruk (og mange spill). Du må nesten dra til på 100% all-core før det begynner å bli noe betydelig støy ut av det, og det er jo ikke normalt bruk (ihvertfall ikke av typen du typisk sitter forran maskinen for ihvertfall).

 

I min mening er en D15 eller tilsvarende VELDIG bra for pengene, og skal være spesiellt kresen og veldig villig til å legge mye penger og tid inn i det du skal ha noe betydelig bedre. Bare tenk deg veldig godt om før du tar det steget. Jeg sier det som en som har eksperimentert med det meste gjennom tidene - fra vann, til peltier, til custom kompressorkjølere.

 

-Stigma

Endret av Stigma
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...