Gå til innhold

AI-portrett solgt for vanvittig beløp


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så bildet er enten en oppvisning i hvor god generator-koden er, eller på hvor dårlig discriminator-koden er... Eventuelt på kvaliteten på bildene de har puttet inn i opplæringen. Det kunne jo vært interessant å se hvordan bildet ville blitt seende ut om man f.eks. kun matet det med bilder fra en kunstner (må i så tilfelle være en produktiv en) eller en kunstretning.

Lenke til kommentar

Meget spesielt. En av årsakene til at billedkunst er og har vært etterspurt som investering og kanskje og spekulering er jo vissheten om det bare er snakk om ett verk. Det bildet du kjøper er unikt, og er feks kunstneren død og begravet så vil jo det også minske sjansen for at det avdekkes mange verk fra den kunstneren noe som alene kan bidra til verdiøkning. 

 

Så har man nå et AI bilde som selges for en temmelig drøy pris når man med i betraktningen at det vil kunne skapes eksakte duplikater herfra og til evigheten. Hva skal sikre verdien på dette bildet? Hvorfor skal noen ønsk å kjøpe akkurat dette når det frem i tid kan finnes slike bilder overalt? Det er ingenting som gjør bildet unikt i en kunstsamlers/handlers perspektiv når det kan gjenskapes digitalt i samme kvalitet. 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

Genialt, hvis de stapper inn alle bilder som noensinne er laget, så blir bildet som kommer ut, essensen av alle malerier. Det vil gjøre livet meget enklere, ikke minst for kunststudenter.

Nå håper jeg det lages algoritmer for musikk. Kanskje det som kommer ut, høres ut som Katy Perry.

 

Kanskje AI faktisk ER kate perry? Kanskje det ikke eksisterer noen Kate Perry det er kun en algoritme? Evt. med et innleid skrog av kjøtt og blod for å skape illusjonen av kate perry på konserter i intervjusituasjoner? Kanskje er det en helt egen genre i musikken som har vokst frem via AI som kun er algoritmer og innleide skrog? 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

Denne teknologien har eksistert i minst 3 år nå. Se for eksempel:

 

Masse annet bra fra Two Minute Papers om malerier også som er litt nyere. Bare søk på "two minute papers paintings" på YouTube.

 

Disse maleriene som selges er "innovative" kun i en kommersiell sammenheng. Stilig er det jo, men ikke millioner-av-kroner-stilig :).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...