Gå til innhold

Trenger tips. Katten og hunden min gjør fra seg inne


Anbefalte innlegg

Jeg anskaffet en kattunge og den brukte alltid kattedoen. Senere fikk jeg en hundevalp og den gjør fra seg inne. Nå har katten begynt å kopiere hunden og gjør fra seg inne han også!

 

Dette skjer bare om natten. Om morgenen slipper jeg dem ut i hagen. Jeg går tur med hunden 1-2 ganger daglig. Selv om de også gjør fra seg ute, så gjør dem det inne også. Hva kan jeg gjøre?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hundevalper må læres i å gjøre fra seg ute.. Det med en konsekvent handlig som eksempelvis bære den ett sted hvor den har lov til å gjøre fra seg når den gjør ugjerningen..

 

For katter handler det mer om renslighet, og at de trenger ett sted hvor de kan hjemme driten :) Så katter handler mer konsekvent utifra det påskudde at det er pent i etterkant hvor enn de gjør fra seg...

For hunder handler det mer om at de bare gjør fra seg, og om det er en hann hund vil det være kanskje også viktig for de å markere seg med bæsj...

 

Men jeg kan fortelle deg at ting ikke alltids går etter planen.. Jeg løftet opp min hund konsekvent ut hver gang han gjorde fra seg noe inne...Etter en tid kom hunden min løpende mot meg, skvettet noen dråper før han sprang mot utgangdøra... Så jeg måtte til slutte kjefte litt :p

Lenke til kommentar

Ta med pus til veterinær, kan være at kattekassa til pus ikke er ren nok for pus, eller at vi er så uheldige at noe er galt med pus (å urinere utenfor kattekassa kan være en indikasjon på at noe er galt med pus).

Ellers burde du kjøpe deg Get Off og lignende produkter for å håndtere uhellene som garantert kommer. Du kan kjøpe sånn pad på apoteket som absorberer urinen og håpe på at hunden gjør fra seg på den istedet når uhellet er ute. Smør deg med tålmodighet, det kan ta en stund, du må gjøre det til det funker (ta hunden ut hele tiden og på en måte forklare at det å gjøre fra seg inne ikke er OK, vær streng men ikke slem). 

Lenke til kommentar

Hvor lenge er du borte om dagen forresten? Og hvor lange er turene deres? 1-2 gang om dagen høres ut som det bare minimum og det kan fort by på problemer. Kan hende hunden prøver å fortelle deg at du må gi den mer tid og oppmerksomhet og flere turer (valper må tas ut med oftere og er som en baby på sånn måte at du må bruke MASSE ekstratid med hunden mens den er valp og lære den opp) at katten bæsjer på gulvet også er nok bare for å markere over lukten til hunden din eller pus sin måte å vise at hun er misfornøyd med feks kattekassen sin (katter kan finne på å drite utenfor kassa hvis kattekassen er overfylt, vet om katter som nekter å bruke kassa om det er NOE bæsj der inne i det hele tatt, så kanskje du bare har en veldig kresen pus).

Lenke til kommentar

Jeg slipper dem ut i hagen om morgenen og kvelden. Turene er ca. halvtime, noen ganger lenger. Som sagt, de gjør fra seg både ute og inne uansett.

 

Jeg tømmer kattekassa jevnlig og det var ikke noe problem før. Tviler på at pus er misfornøyd, men han tror det er greit å drite på gulvet siden hunden gjør det. :-)

 

Jeg regner med at det går over når de blir voksne.

 

Edit: Vil legge til at de siste dagene har jeg hatt et vindu oppe om natten hvor katten går ut og inn. Lurer på om han har skjønt det, for han har ikke driti inne på mange dager.

Endret av odysseus
Lenke til kommentar

Blanding av Malteser og Powderpuff.

Grunnen til at jeg spør er at beroende på rase kan dette være et tegn på lite fysisk og psykisk aktivitet. 1 time daglig for mange hunderaser er alt for lite. Jeg har ingen erfaring med din blanding, så ang den vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg spør er at beroende på rase kan dette være et tegn på lite fysisk og psykisk aktivitet.

 

Hm, katten og hunden boltrer seg i hagen og leker sammen hele dagen. Jeg prøver å gi dem kos når de ønsker det. De er små, så de trenger mye hvile og jeg tror ikke mangel på aktivitet er årsaken.

 

Årsaken kan ikke være annet enn at hunden er sperret inne om natten. Jeg fikk en idé om å ha terrassedøren oppe når jeg sover, så kanskje han skjønner det og gjør fra seg i hagen.

Endret av odysseus
Lenke til kommentar

Låser du inn hunden mens dere sover, i ett bur f.eks (er veldig vanlig at man gjør dette for å burtrene men jeg personlig syns en hund burde få lov til å sove med flokken sin selv om det også er viktig å burtrene, en trygg hund er en sikrere hund)?  Har faktisk hørt om hunder som kan få angst hvis de er for mye alene og kan da finne på å gjøre fra seg inne, hadde en selv som hadde seperasjonsangst, lot jeg henne være alene i en halvtime kunne hun finne på å gjøre fra seg inne når jeg først ble kjent med henne. Jeg møtte henne ikke før hun var 2 år så det var ekstremt vanskelig å gjøre noe med, så hun ble sånn borrelås hund. Det roet seg ned etterhvert da hun ble sikrere på at jeg kom hjem igjen, men det var maaaaange uhell vi måtte rydde opp i først.

Lenke til kommentar
Skal ikke svare for hunden her, for hundeatferd har jeg ikke greie på, men når det gjelder katt er saken egentlig ganske enkel: En katt som læres opp av kattemor gjør fra seg der hun viser vei, graver over slik hun viser og sjekker for at lukten er (nok) nøytralisert slik hun viser. Har en katt lært det èn gang sitter det i katten resten av livet, så lenge den bare har et egnet sted å gjøre fra seg og grave over. (NB! Egnet i kattens øyne, husk at en katt blåser langt i hva du måtte mene om saken, for katt er ikke flokkdyr og tar de avgjørelser den mener er tjenlig selv, styrt av sine instinkter!) Lar den være å gjøre fra seg slik den er lært er det bare melding til deg om at noe egnet sted ikke finnes, og at dette må du få gjort noe med. Har du gjort noe med det - f eks ved å gi en mulighet til å bruke et bedre egent sted katten har funnet seg ute - er problemet løst inntil den muligheten forsvinner. 

 

Og en presisering: Finner en katt ut at det er OK å gjøre fra seg på gulvet endrer den ikke atferd som voksen, 

Lenke til kommentar

3 turer daglig er minimum iflg Mattilsynet.

 https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/hvor_ofte_skal_hunden_luftes.16456

 

Dvs "ut i hagen" er ofte en reserveløsning fra hundens synspunkt.  De vil ofte ikke gjøre fra seg her medmindre de er helt desperate...

Når du går tur med hunden vil den snuse på andre hunders lukt som er mye mer spennende og vil da ofte finne seg noen steder den liker å bommelomme.   Strategisk er det da lurt å ta siste turen på kvelden før du legger deg, så blir det ikke "uhell" inne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser på bikkja mi at hun vil helst et stykke unna bostedet for å gjøre ifra seg.

 

Ellers vil jeg anbefale at du roser valpen når den gjøre ifra seg ute. Selv sa jeg alltid 'Bæsje, bæsje' når hun gjorde ifra seg og 'Bra !' når hun var ferdig.

 

Så når jeg går turer med henne nå og jeg vet at hun burde gå på do, men glemmer det pga av mye spennende ting som skjer. Så sier jeg bare 'bæsje' og det kan være nok til at hun husker at hun må gjøre ifra seg.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

"De trengte nok bare trening"

Det gjelder de fleste problemer folk har med hunder spesifikt, de gidder ikke å drive med trening så da går ting galt og når ting går galt så lurer de på hvorfor.

Alt en hund/tispe gjør eller ikke gjør kommer av hva hunden/tispa får lov til eller ikke lov til av lederen(eieren), det er ikke vanskeligere.:D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...