Gå til innhold

Transkjønnet mann vant VM i banesykling for kvinner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har menn noen medfødte egenskaper som gir dem fordeler i en skjønnhetskonkurranse for kvinner?

Fordelene kan de jo alltids skaffe ved en senere anledning. Hoftepartiet havnet muligens under sperregrensen i vurderingen, men med et bredt skulderparti blir uansett fokuset bedre rettet mot de nyanskaffede fordelene. Om "kvinnedelene" er funksjonelle er neppe en del av vurderingen, i alle fall ikke offisielt.

Lenke til kommentar

Delvis off-topic, men likevel.. Historisk: Transkjønnede Angela Ponce kan vinne Miss Universe i natt

 

edit: Har menn noen medfødte egenskaper som gir dem fordeler i en skjønnhetskonkurranse for kvinner?

Det eneste må isåfall være sympatistemmer fra dommerne.

 

Jeg har ingen problemer med at hun deltar, men hun bør bli dømt på likt grunnlag.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Jeg har ikke lest hele tråden her, men jeg kan ikke forstå at det er nødvendig å diskutere dette over 7 sider. Dette er dessverre veldig enkelt. Hvor enn ivrig man måtte være på rettigheter for transpersoner, så kan ikke personer som er født menn konkurrere mot kvinner hvor enn mye man måtte ha gjennomgått behandlinger og overganger. Det vil være det samme som å tillate doping. Biologiske menn har mer testosteron, og å tilføre kroppen dette ansees som doping både for menn og kvinner. Forskning viser at man ikke mister muskler, de blir bare mindre. Det betyr at biologiske menn som skifter kjønn til kvinner har en urettferdig fordel i å ha fått lov til å dope kroppen med testosteron og bygge opp en, for kjønnet, unaturlig høy muskelmasse. Selv om man fjerner dette testosteronet har skaden allerede skjedd. Som tidligere mann har man en enklere jobb med å bygge opp muskelmassen. Det vil være akkurat det samme som om vi lar kvinner dope seg heftig på testosteron, bygge muskler og konkurrere. Det er og blir aldri rettferdig.

At vi gidder og sloss den kampen mot doping i sport, er jo meget utbredt og blir nok bare mer utbredt som vi utvikler teknologi. Der vi gjør forandringer på gen nivå osv.

 

På tide og ta av hanskene? Forsvinner mange av folk sine naturlige fordeler de har fått via gene lotteriet. Og måtte den som trener hardest vinne.

 

Selv er jeg litt delt i denne meningen, men en kompis som tok det opp hadde endel gode poeng. Man ser feks bodybuildere, der er doping akseptert mer eller mindre. Hindret ikke noen karer for og starte sin egen gren av den sporten som en doping fri gren.

Disse bodybuilderne uten doping blir ikke veldig markert kontra dem som doper seg, så at de vil konkurere for seg selv skjønner jeg.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det er ikke spesielt vanskelig. 

1. Om personen går fra mann -> kvinne, så konkurerer personen allerede i manneligaen.

2. Om personen går fra kvinne -> mann, så må personen starte å konkurrere i manneligaen når personen begynner å ta testosteron. 

 

Dette er ikke et problem, så lenge man følger sunn fornuft.

 

 

Jo. For i noen idretter skal en konkurrere i klassen som står på fødselsattesten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Definisjonen på transer er mildt sagt diffus. Skal man ha egen gruppe for disse blir det vanskelig å vite hvem som passer inn.

Så det blir lov å ta testosteron? Interressant. Får de som ikke er transer også ta testosteron også da?

Ja hvis en mann identifiserer seg som supermann så får han testosteron

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...
On 10/17/2018 at 5:42 PM, Åsgårdsreia said:

Hvorfor skal man egentlig skille mellom herre- og kvinneidrett i det hele tatt?

Hvorfor!? HVORFOR!? Fordi ingen damer ville klart å hevde seg i det hele tatt, mao ville du bare sett menn konkurrere på toppnivå i så og si alle former for sport. Så vidt jeg husker tapte Norges lag i kvinnefotball mot ett lag på fotballakedemi bestående av tenårige gutter. De ville kanskje konkurrert i 5. divisjon om vi ikke skilte kvinner og menn...

Endret av Allostasis
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Allostasis skrev (1 time siden):

De ville kanskje konkurrert i 5. divisjon om vi ikke skilte kvinner og menn...

Hva er galt med å konkurrere i 5. divisjon? Og hvorfor er dette bare et problem for kvinnene som haver i 5. divisjon og ikke for eksempel for mennene allerede i 5. divisjon som kanskje ville havnet i 6. divisjon?

Dersom man konstruerer spillet ut i fra hvem man ønsker skal vinne det synes jeg man har startet i helt feil ende og det gjelder både i idretten og ellers i samfunnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...