Gå til innhold

Retrotråden, eldre datamaskiner og maskinvare.


Anbefalte innlegg

Maskina starter med Norton Commander og har allerede lemmings og andre spill ferdig installert^^ Morsomt :) Jeg må bare huske å parkere hodene på harddisken før jeg slår den av, det er noe jeg ikke er vant med...

 

Forresten kommet over noen disketter. Si ifra hvis noen vil ha image. 

 

post-164530-0-81235900-1548090397_thumb.jpg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 7 måneder senere...

Du kommer langt med et soundblaster 16, de har en del bakgrunnstøy da. Hvis du skal bruke MIDI ut så er det hvist CT17xx som gjelder. Du kan jo selvfølgelig gå for noen av de eldre (SB 2 feks), men jeg tror du betaler mere for navnet og ikke lyden. SB 16 har OPL 3 så lyden er vel nærmest identisk.  

Litt mer high end:

AWE64 Gold er bedre på bakgrunnstøy (kanskje best av ISA soundblaster?)  og har innebygd general MIDI (ikke spesielt god, låter litt "tynt") Har vel ikke en genuin OPL3 eller OPL2 chip, om det er noe spesiell forskjell der husker jeg ikke.  AWE32 er vel bedre på OPL lyd hvis jeg ikke husker feil, men har en god del bakgrunnstøy.  

Endret av SVD
Lenke til kommentar

De fleste ESS har vel en OPL3 kopi og er soundblaster kompatibel. Har selv ESS Solo i 2 laptoper og en stasjonær, alle innebygd. Null problem med de i Windows med eldre spill i alle fall. Har en DOS kompitabilitetsmodus i Windows som fungerer. Men ditt er vel ISA så da er det sikkert enda bedre?

Lenke til kommentar

Håper jo det ?

 

Det er til slot1 maskinen (win98se/dos). Perfekt til spill som doom, quake, blood, duke 3d. Halflife, unreal tournament og Starcraft går også fint. Mye gode spill fra den tiden.

 

Grunnen til at jeg ønsket et isa lydkort er at jeg merker at PCI ikke er optimalt i alle scenario, og f.eks blood får jeg ikke til å fungere med sb16 emulering.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Tror ikke de vil ta helt av. Det var liksom aldri noe spesielt ved dem. De var det samme som det som var før, bare litt raskere.

 

Hvis du får tak i f.eks. den første AMD-prosessoren som brøt 1GHz "muren" så har den kanskje litt historisk verdi. Eller hvis du får tak i spesielle modeller som skiller seg ut. F.eks. en maskin med Abits legendariske dual-Celeron hovedkort. Var det BP6 det het?

 

https://en.wikipedia.org/wiki/ABIT_BP6

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Siste skrik av epokeriktig maskinvare er nok det som blir den ultimate retromaskinen. Skal du ha en DOS-maskin så er det som oftest 486 DX2/DX4 som er greia. Windows XP avtok vel sånn rundt 2006-2008, så god maskinvare god driverstøtte fra den perioden vil være en god retromaskin... om 20 år.

 

Det er litt rart å tenke på det som retro, men jeg regner vel med at det er relativt.

Lenke til kommentar

FX5000 serien tror jeg vil bli mer populære, men de er vel retro allerede. Kortene var jo nesten en flopp, men de er de siste som støttet en del tidlige teknologier. 

 

Ellers så er jeg enig i at 8800 serien kommer til å bli retro kort å ha etterhvert. Problemet er bare at alt de kjører kan man jo kjøre på moderne hardware også. 

 

Ellers så har jo Socket 939 en spesiell plass i hjertet. Den tiden AMD banket Intel ^^ 

Endret av SVD
Lenke til kommentar

Retro er kanskje et uttrykk som slenges rundt seg ja. "Tidsriktig bygg" er vel mer riktig. Eller nostalgisk bygg. Jeg finner iallfall glede i å snekre sammen maskiner. Nytt eller gammalt betyr ikke noe. Og det er litt kult å rote sammen deler som ville kosta en månedslønn eller tre (den gang) på bruktmarkedet og få det til å fungere. Det er jo enkelte komponenter som er mer "legendariske" enn andre, og som har betydd mye for utviklingen. Verd å huske på iallfall, og guttungene mine - hvis de kommer til å bry seg - skal få en helt lineup av maskiner å oppleve.

 

Socket 939 kunne vært kult. 2005 ish bygg.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Socket 939 kunne vært kult. 2005 ish bygg.

Har en ukes gammel Fedora-installasjon (Mate compiz, X64) som faktisk kjører helt greit.

 

Neste greia som skal testes ut er å se hvor mye desktop-effekter jeg kan kjøre på med :fun:

 

 

inxi -G

Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] R481 [Radeon X850 XT AGP]
Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
drivers: ati,radeon (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
Resolution: [email protected], [email protected]
OpenGL: renderer: ATI R481 [1;34mversion: 2.1 Mesa 18.0.5
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...