Gå til innhold

Bookingsystem til organisasjon


Anbefalte innlegg

Beklager at jeg har startet det samme innlegget 2 steder på forumet, men etter en uke og ingen visninger eller svar håper jeg at noen her muligens kan hjelpe oss litt.

 

Vi er en liten organisasjon som trenger et enkelt bookingsystem for (4) ulike lokasjoner.

Vi ønsker å gjør det lettest mulig for medlemmene våres å booke, slik at systemet faktisk blir brukt og vi kan regne med at det som foregår av aktiviteter er booket der.

Vi har noen spesifikasjoner vi er nødt til å ha i boks.

  • Det må være online, ikke et eget program på kun en datamaskin. Kan være webbasert eller med et program for datamaskin og app for iPhone/Android.
  • Må fungere på mobiler.
  • Alle som er medlemmer, eller får tilgang til det, må kunne booke lokasjonene. Det skal ikke trenge å gå gjennom admin for å få "godkjent". Er lokasjonen ledig, så får du booke.
  • Må være gratis, vi har ikke noe særlig penger å bruke.
  • Må være enkelt i bruk, skal ikke være nødvendig med stortilt opplæring for å bruke det.

 

Vi har tenkt på å bare bruke en delt kalender, men det ønsker folk ikke å bruke. Det varierer hvor ofte folk bruker bookingen, så man ønsker ikke å ha "alle andre sine planer" på telefonen med sin egne private kalender (vet man kan skru av/på kalendere på telefonen og slikt, men det er fortsatt ikke aktuelt).

 

Jeg har funnet et webbasert system som heter skedda, det synes jeg fungerer bra. Men det har et par negative sider (se bildene).

 

  • Det er kun admin som kan se hvem som har booket tidsrommet/lokasjonen. Alle andre vanlige brukere kan kun se at det er opptatt, vi må ha muligheten for at kontaktinfo og tittelen på bookingen var offentlig (på bildet er jeg logget inn som en ordninær bruker, ikke admin). 
  • Det fungerer greit på mobil, men om jeg legget nettstedet til på hjemskjermen på iPhone (fungerer bra på Android) så må jeg logge inn hver gang. Selv om jeg har logget inn tidligere eller allerede er logget inn i Safari. Folk bør være logget inn på sin normale bruker hver gang de åpner nettsiden.
    Dette kan løses ved å gå rett til siden via Safari, men vi ønsker å ha muligheten til å legge appen/nettsiden til på hjemskjermen slik at folk lett kan gå inn å sjekke/booke.

Er det noen som vet om et lignende system som ikke har de (små) negative sidene? Eller bare et annet system vi kan teste.

 

post-405199-0-51913200-1537275416_thumb.png
post-405199-0-51518500-1537275437_thumb.png
Endret av Twine
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi har joomla og et webhotell, og jeg prøvde å finne et system vi kunne bruke med joomla men kom ikke så veldig langt.

Vi hadde (har) et kalendersystem der nå, men det fungerer rimelig dårlig mtp oppføglning av bookinger (ingen som bruker siden det er tungvindt).

 

Jeg kan ta en ny google runde med joomla, men vet du om noen spesifikke systemer som fungerer bra også på mobil?

 

Edit: Så jeg hadde glemt å legge til bildene, ligger med i førsteposten nå.

Endret av Twine
Lenke til kommentar

Ja nettsiden fungerer på mobil, men bookingen i kalenderen er unødvendig komplisert og gammeldags. Det funker, men på en sånn måte at folk ikke gidder å bruke det fordi det er for mye styr.

Kalenderen er ikke tilpasset mobilbruk, så du må scrolle en halv mil nedover/bortover flere ganger for å få booke. Det fører til at folk ikke gidder å bruke den og heller satser på at ingen andre er på lokasjon når de skal bruke det.

 

Folk har generelt dårlig opplevelse av kalenderen som ligger på nettsidene nå, så litt av poenget var også å bytte den ut/finne noe nytt slik at når vi presenterer det til medlemmene så vil de faktisk bruke det. Istedenfor at alle får beskjed enda en gang "dere må bruke kalenderen".

 

Ser mye av det som ligger på joomla er beregnet for et annet bruk enn det vi ønsker, med mye avansert funksjonalitet.
Kom nettopp over "teamup", virker som et greit system. Slipper login, alle får bare hver sin link. Jeg skal teste dette en stund så får vi se hvordan det går.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

snip

 

Hei. 

 

Jeg kan anbefale å prøve MRBS: 

https://mrbs.sourceforge.io/

 

Er relativt enkelt å sette opp. 

 

Når noen da skal booke så gjør de det enkelt ved å trykke på en rute og fylle inn informasjon. Så ligger det i databasen. 

 

Den er dog ikke 100% responsivt på mobil, men den funker ganske greit.

 

Dette er en helt åpen kildekode, så dersom dere vil endre på noe kan dere gjøre dette enkelt om dere har litt erfaring med programmering. 

 

Satt dette opp for en kunde for et par år siden og de ble veldig fornøyd med løsningen. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...