Gå til innhold

Bredbånd vs mobilt bredbånd?


Anbefalte innlegg

Har hatt nextgentel nå siden februar. De lovet oss 30 GB, men de kansellerte abo, og lagde et nytt på 20 GB fordi de ikke kunne gi oss mere. Er vist egentlig bare Telenor og nextgentel som kan gi oss nett pga dårlig dekning her vi bor. Men med to gamere i hus, tre på Netflix, YouTube og to voksne som prøver å komme inn på nett går det svært dårlig. Vi kommer ikke inn og det lægger veldig på de andre. Så sa opp hele greia.

 

Nå er jeg ute etter nytt men vet ikke forskjell på mobilt bredbånd. Vet at andre med dårlig dekning bruker det. Kan noen hjelpe meg å fortelle meg hvordan evt det fungerer.

 

Mvh Lamelia

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med du snakker om 20 mbit, ikke 20 GB.

 

Bruken du skisserer vil koste rundt 1000 kr per måned på mobilt bredbånd.

 

Det billigste blir nok å beholde nextgentel/telenor og investere i en ruter som har skikkelig QoS, der spilltrafikken og websurfing blir prioritert. Samtidig kan dere justere videokvaliteten på Netflix og Youtube til noe lavere (gjøres i hver enkelt avpiller), kanskje uten å merke forskjell.

Endret av kim_InnleggNO
Lenke til kommentar

Hvis nettet har kapasitetsproblemer er det begrensningen, ellers kan dere prøve optimal plassering av retningsbestemt high gain antenne for mobil som peker rett på sektorantennen til basestasjonen.

 

QoS er som regel bedre på papiret enn i praksis, men verdt et forsøk. Husker Opera hadde video-proxy som komprimerte bl.a youtube.

Lenke til kommentar

Ja 20mbit men hva med ice som har 300gb?det koster 399 i et halvt år og 800 etter det? Nexgentel var VeLdig ustabilt. Tror dere evt Telenor er bedre?

 

Det er neppe problem med Nextgentel eller Telenor. Det som sannsynligvis gjør nettet ustabilt er at alle er på samtidig på kun 20 mbit, her kan QoS hjelpe.

 

Sjekk eller få noen til å hjelpe deg med å sette opp QoS i Airties.

 

Ice 300 GB kan nok holde om du har dekning til det og får minst 30-40 mbit der dere bor, men det er ikke sikkert gamerne blir fornøyde da ping kan være høy. Dette må evt testes.

Endret av kim_InnleggNO
Lenke til kommentar

Ja, det å bruke mobildata på denne måten er litt utenfor hva det er designet for, men når man ikke har alternativer så må man bare optimalisere det man har mulighet til.

 

En stund siden jeg brukte Netflix, men VIA har i alle fall tilbud om nedlasting i grei kvalitet som man kan sette på når det er lite behov for båndbredde ellers.

 

Dette er det jeg finner for Netflix;

 

https://help.netflix.com/en/node/54816

Lenke til kommentar

Virker som du blander hastighet og datapakke, og der er det store forskjeller

Fast bredbånd fra nextgentel eller telenor har ingen datapakke. Da kan du laste ned så mye du vil. Begrensningen ligger i hvor fort det går, ofte oppgitt i mbit/s. I dette tilfellet 20mbit/s.

Mobilt bredbånd har ikke begrensning på hastighet, der får du så raskt nett det er mulig å levere til deg. Isteden må du betale for alt som lastes ned. Da abonnerer du på datapakker, f.eks. 300GB fra Ice som du nevner. Ulempene her er:
- Du vil variere veldig hvor raskt internett er, siden du deler på samme internettforbindelsen med alle andre som er koblet til samme mobilmast
- Høyere, og mer varierende svartid, altså hvor lang tid det tar å sende info fra internett og inn til deg, og tilbake igjen. Det er spesielt plagsomt for spilling

Du kan teste hvor raskt mobilnettet er akkurat nå med å kjøre en test med Speedtest hvis du passer på å skru av trådløst/wifi på mobilen. Så ser du fort om det er mye å hente i raskere nett med mobilt bredbånd sammenlignet med fastnettet.

Hvis det faste bredbåndet ikke holdt til alle dere er det høyst sannsynligvis en dårlig løsning å si det opp. Da er det bedre å supplere med mobilt bredbånd.

Det går kanskje å ha større datapakker på mobilabonnementet, og putte datasimkort i nettbretta (slik at de bruker av datamengden fra mobilabonnementet). Når det går tregt på nettet, kan du da bare skru av wifi på mobil og nettbrett, så vil ikke de bruke samme internettforbindelsen som de som sitter å gamer :) Evt ha et helt eget abonnement på mobilt bredbånd.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Om du vil bytte ut hele løsningen, så kan jeg anbefale en av disse;

 

https://prisguiden.no/produkt/ubiquiti-amplifi-high-density-289819

 

https://prisguiden.no/produkt/ubiquiti-amplifi-hd-2-mesh-points-289820

 

 

Den øverste er da en router med ett enkelt aksesspunkt innebygd, den nederste er en løsning som ligner litt på den dere har nå om jeg forstod deg rett.

 

Eventuelt en løsning med en litt mer ordentlig ruter blir mer komplisert å sette opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...