Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Humørsvingninger og annerledes oppførsel


MaxFPS

Anbefalte innlegg

Hei. Gutt på 18 år.

 

Har OCD, men tror ikke det påvirker det her så mye nå lenger, men jaja, får skrive og se...

 

Jeg har merket og vennene mine har merket ofte at jeg får humørsvingninger sånn helt plutselig. Ene sekundet kan jeg være glad når jeg er med venner, og så etter en dag kan jeg bli frekk mot dem på gruppechat osv. Føler det alltid er slik at jeg er glad og snill igjen når jeg møter de, og at jeg blir sur og slem når vi ikke møtes.

 

Jeg skriver masse mobbegreier og er ikke alltid jeg ønsker å snakke med dem heller, men heller være alene osv. Jeg vet ikke om dette er noe, men ene vennen min har spurt om jeg har noe mer enn OCD, jeg vet ikke selv.

 

Kan sikkert forklare mer om noen her kan hjelpe meg å forstå om dette kan være noe.

 

Merker selv når dette skjer og grubler over hvorfor jeg plutselig blir sånn, men har aldri noe riktig svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig det ikke er relevant for deg, men jeg hadde en gang en kompis som påstod han var følsom for blodsukkerforandringer. Han hadde også en tendens til å bli ufin relativt raskt. Ble dette kombinert med alkohol så ble det ofte ubehagelig. Løsningen for oss var at vi aksepterte det, og fikk i han noe mat. Problemet da var at han tidvis sovnet, men det var bedre enn at han satt og var muggen og var kranglete på alt og alle. 

 

Selv blir jeg også av og til mer kranglete og muggen hvis jeg ikke har spist nok, så kanskje forklaringen din er såpass enkel??? 

Lenke til kommentar

Jeg drikker ikke noe alkohol nei, tror ikke heller det har noe med mat å gjøre. Føler jeg ofte har perioder hvor jeg ønsker å isolere meg selv hjemme fra andre og ikke kommunisere med andre enn familien osv. I det siste har venner klart å få med meg ut av huset, noe jeg er overrasket over, haha.

 

elsker denne siden fordi jeg fant ut at jeg hadde OCD og fant ut om hyperhidrose her. Veldig takknemlig. Ser frem til andre svar :)

Lenke til kommentar

OCD/Tvanslidelse er en alvorlig diagnose du ikke bør selvdiagnostisere. Overdreven svetting er heller ikke noe du bør selvdiagnostisere selv om dette har færre konsekvenser. Hvis du tror du har OCD bør du snarest snakke med din lege så du kan få hjelp. Tvangslidelser blir verre med tiden, så dess raskere du får hjelp dess større er sjansen for at du kan bli frisk. 

Lenke til kommentar

 

 

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

- Spiser det jeg liker, har laktoseintoleranse, men jeg spiser fortsatt mye forskjellig.

 

Hvordan er din familiære situasjon? Er det stabilt?

- Ikke noe problemer her nei

Hva med den økonomiske situasjonen, eierforhold til jobb?

- Jeg får kjøpt og betalt det jeg trenger osv, ville likt å ha fulle vakter, men det har jeg ikke

Lenke til kommentar

Sikkert fint å nevne at jeg kontaktet lege for hyperhidrose også. Snakket også med hudleger og prøvd masse greier fra aluminiumklorhid, til piller fra USA og andre ting.

 

Tester for øyeblikket refleksolog. Hudlege visste ikke noe og var den mest ubrukelige personen jeg har møtt, jeg visste mye mer enn han i tillegg.

Lenke til kommentar

Veldig bra at du er under BUP. Da får du hjelp for din tvangslidelse. 

 

Refleksologer er kvakksalvere. De kan kun hjelpe deg hvis svettingen er psykisk, og knapt nok det. Og det kan du fikse selv. Refleksologer er en av de verste sorter av kvakksalvere fordi de selv beriker seg på andres lidelser, og ikke bare fordi de er er kunnskapsløse. 

 

Svetting er en normal reaksjon for blant annet stress. 

 

Er du diagnostisert med overdreven svetting du bør følge din leges anbefaling, ikke gå til kvakksalvere. Plages du av hyperhidrose kan det ofte hjelpe med unnlate syntetiske klær.  Polyester er er sjeldent noen god ide. Ull og bomull er bedre. Sørg for at du ikke er for varm, og ikke for kald.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Veldig bra at du er under BUP. Da får du hjelp for din tvangslidelse.

 

Refleksologer er kvakksalvere. De kan kun hjelpe deg hvis svettingen er psykisk, og knapt nok det. Og det kan du fikse selv. Refleksologer er en av de verste sorter av kvakksalvere fordi de selv beriker seg på andres lidelser, og ikke bare fordi de er er kunnskapsløse.

 

Svetting er en normal reaksjon for blant annet stress.

 

Er du diagnostisert med overdreven svetting du bør følge din leges anbefaling, ikke gå til kvakksalvere. Plages du av hyperhidrose kan det ofte hjelpe med unnlate syntetiske klær. Polyester er er sjeldent noen god ide. Ull og bomull er bedre. Sørg for at du ikke er for varm, og ikke for kald.

Hatt bare 1 time hos refleksolog, villig til å prøve meg ca. 5 timer totalt før jeg stopper. Hvem vet, ble anbefalt av kjørelærer av alle personer.

 

Det er ikke nok kunnskap med svettingen og jeg orker ikke å dra til områder som Bergen, Drammen eller lignende områder da de er for langt borte, men de har mer kunnskap.

 

Liker åssen samtalen gikk fra å snakke om humørsvingningene til dette her, ahhahhaha

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...