Gå til innhold

Bilferie Norge på langs - innspill, tips, råd til ruta nord for Trondheim?


Anbefalte innlegg

Jeg planlegger å reise med bil fra Stavanger til et arrangement i Østerdalen i midten av august, og skal samtidig slå flere fluer i en smekk med å besøke venner i Østfold og i Trondheim.

Videre vurderer jeg å ta turen videre nordover til en god venn i Tromsø hvis værutsiktene er bra, og da er jo ikke veien lang (jo, jeg vet at den egentlig er det) til Nordkapp. 

Tenker da å få med meg bl.a. Helgelandskysten og Lofoten - fokus er på å få sett Norges fine natur, og ikke minst kjøreglede siden jeg nylig har kjøpt drømmebilen, en 911. Raskeste vei gjennom Sverige får spares til en annen gang, evt. til hjemturen hvis jeg begynner å bli lei.

 

Ser for meg følgende etapper (tar bare med nord for Trondheim, sør for det blir for det meste transportetapper denne gangen):

 

Først og fremst: Hvordan hadde dere som er drevne på bilferie sett på slike etappelengder uten hviledager mellom? Som dere ser har jeg prøvd å holde meg under 8 timer i (teoretisk) tidsbruk.

Det er noen få dager siden jeg fikk denne ideen, så alt er ikke spikret ennå. Har såvidt begynt å se på fergeruter, og må etterhvert på overnattingsmuligheter på både de små og store stedene.

Noen ruter jeg heller bør velge? Noen strekninger jeg har valgt som dere absolutt ikke hadde giddet å bruke tid på? Noen åpenbare feil med fergeruter som ikke går, eller lignende?

 

Jeg setter stor pris på alle innspill  :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Min erfaring med bilferier er at etter noen dager så blir man rett og slett sliten både i hodet og kroppen. Har hatt turer på bortimot tre uker, og da er det godt å være på samme sted to netter for så å kjøre videre. Kjøretid hver dag vil selvsagt variere med hva som er verdt å stoppe og se på, men vil på generelt grunnlag ikke anbefale mer enn rundt 5 timer hver dag med effektiv kjøretid. Men vi er alle forskjellige. Kan godt kjøre bil i 10-12 timer på én dag, men ferieturer skal nytes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

40-50 mil pr. dag er ikke noe stress, men jeg mener du bør legge inn litt tid til opplevelser også.

I Rørvik bør du forsøke å besøke Kystmuseet Norveg, dette er et museum som viser mye av kystkulturen vår på en god måte. Får man med seg live-forestillingen er det virkelig verdt å bruke tid på det. Det er også mulig med båttur ut til et fiskevær noen dager i uka.. Her går fort en hel dag.

 

Ved Brønnøysund har de en eneste severdighet som er verdt å besøke, nemlig Torghatten.

 

Saltstraumen er også kult å få sett, det er heftige saker. Liker man å fiske er det gode fiskemuligheter her.

Lenke til kommentar

Personlig ville jeg revurdert ruta Glomfjord til Leknes; årsaken er kapasitet på fergesambandet mellom Bodø og Moskenes. Dersom du ønsker å reise så bestill plass på forhånd så du kommer med, alternativet er mange timer venting i høysesongen. Du vil og kunne bruke lengre tid fra Å og innover i Lofoten enn hva Google Maps sier pga veinettet; bobiler, campingvogner og turistbusser på smale veier tar sin tid. Men kjører du den veien er E10 Lofast til Gullesfjorbotn og Evenskjær ett ganske bra valg videre nordover.

 

Alternativt kunne du kjørt fra Glomfjord til Fauske og opp til Bognes og ferge til Lødingen eller Skutvik - Svolvær hvis du vil via Lofoten, mulig forhåndsbestilling fra Skutvik er lurt nå i sommerperioden, men ulempen er jo da tidspresset for å komme med ferga.

Lenke til kommentar

Takk for innspill, alle fire! Godt poeng det der med å ha en lengre pause enn én natt av og til Thunderhead, jeg ser den. Jeg har ikke erfaring med å ha kjørt såpass langt fordelt på flere dager på rad, bare enkeltturer på 13-15 timer uten kjøring dagen etter.

 

Fint tips om kystmuseet i Rørvik, Snylter, slikt er alltid interessant. Tenkte å passere Saltstraumen på vei nordover, og å få sett Blodveien og kjøre over Saltfjellet sørover.

 

Mulig det er lurere å prøve å få til en slik tur litt mer utenom den heftigste turistsesongen mtp. det du nevner om ferger og turister, LabWeiler. Kanskje Skutvik-Svolvær med en stopp på Skrova hadde passet, litt moro å få sett seg rundt der etter å ha lest Havboka til Strøksnes.

 

Nå ser det også ut til at jobben muligens saboterer denne planen mtp. når jeg må være tilbake igjen i Stavanger, men jeg får fortsette å planlegge. Kanskje det er en tur som passer best uten en eksakt tidsfrist for når man må være tilbake slik at man kan ta pauser ved behov, da er det dumt å plassere den i slutten av ferien slik jeg prøver på nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...