Gå til innhold

intel 9900K/9700K/9600K


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
N o r e n g skrev (39 minutter siden):

Så vidt jeg vet er det ikke mulig å kjøre forskjellige kjerner på forskjellig frekvens på Coffee Lake

Jeg kan endre "Per-core ratio multiplier" (endre multiplier per individuell kjerne) i Intel XTU (v.6.5.1.371) på min 9700K (Asrock Z390 Taichi), men dette er kanskje noe annet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (1 minutt siden):

Jeg kan endre "Per-core ratio multiplier" (endre multiplier per individuell kjerne) i Intel XTU (v.6.5.1.371) på min 9700K (Asrock Z390 Taichi), men dette er kanskje noe annet.

samme kan jeg  i bios.. per core eller sync all cores eller auto 

Lenke til kommentar
Rambo82 skrev (29 minutter siden):

Bios ..  glad i Asus.  Hatt det i 14år ??

Amen!

Jeg gikk selv for Asrock Taichi for det var det eneste Z390-kortet med 8x SATA-porter PLUSS en M.2 NVMe slot (men ville helst ha Asus). Men når jeg bygde en ny PC til min mor (Facebook, lett bruk av Office etc.) gikk jeg for Asus nettopp pga. de er best på BIOS.

Og gjett hva? PCen hadde stabilitetsproblemer, men kortet kom med en gammel BIOS. Så jeg lastet ned nyeste versjon og hadde en USB-pinne klar. Men jeg kunne til min store overraskelse tilogmed flashe BIOS fra BIOS !! Noe slikt har jeg aldri sett før!

Så jeg navigerte meg frem til BIOS-filen jeg hadde lastet ned på systemdisken, lastet den opp(?), PCen gjorde sitt, og hadde etter et par minutter nyeste BIOS-versjon. Og ingen flere stabilitesproblemer etter det.

*Asus praising intensifies*

Endret av PaladinNO
  • Liker 2
Lenke til kommentar
PaladinNO skrev (1 time siden):

Jeg kan endre "Per-core ratio multiplier" (endre multiplier per individuell kjerne) i Intel XTU (v.6.5.1.371) på min 9700K (Asrock Z390 Taichi), men dette er kanskje noe annet.

Ja, den begrenser maksimal klokkefrekvens den enkelte kjerne kan kjøre, det var den samme innstillingen jeg fant i Gigabyte sitt BIOS også (veldig godt gjemt), du finner den sikkert på ASUS-, MSI-, og ASRock-kort også om du graver lenge nok på de nyeste BIOS-variantene.

Om du setter en all-core turbo ratio til 5.3 GHz, men bare tillater kjerne 1 og 2 å booste høyere enn 5.0 GHz vil du se 5.0 GHz på alle kjerner i Cinebench og lignende, mens SuperPI kan få CPU til å kjøre på 5.3 GHz når du setter affiniteten til kjerne 1 eller 2. Det er sånn Turbo Boost Max 3.0 er implementert på Comet Lake så vidt jeg har forstått.

Skylake-X (og Cascade Lake) kan kjøre forskjellig klokkefrekvens og spenning per kjerne, men det er samtidig en vesentlig mer komplisert brikke.

Nizzen skrev (1 time siden):

Er vel bare Gigabyte som ikkje er så avanserte på bios. Faktisk elendige :p

Garantert helt forskjellig på ASUS-bios ja. Sikkert mindre fare for å få Corona-virus med ASUS-hovedkort også ?

Jeg kan være enig i at APEX-variantene deres har en nisje, men det er lite som skiller de "vanlige" high-end kortene fra MSI, Gigabyte, og ASRock utenom hvor glorete LED-effekter de kan lime på.

PaladinNO skrev (1 time siden):

Men jeg kunne til min store overraskelse tilogmed flashe BIOS fra BIOS !! Noe slikt har jeg aldri sett før!

?

Dette har vært standard siden UEFI ble en greie (Sandy Bridge), og er ikke en ASUS-greie i det hele tatt. Mener å huske at flere P55- og X58-hovedkort også hadde dette
Det som skiller BIOS flash er de kortene som kan kjøre en BIOS flash uten funksjonell CPU i det hele tatt, det er stort sett begrenset til toppkort, men MSI ga en rekke mid-range AM4-kort muligheten.

Lenke til kommentar
N o r e n g skrev (4 minutter siden):

Dette har vært standard siden UEFI ble en greie (Sandy Bridge), og er ikke en ASUS-greie i det hele tatt.

Kanskje ikke en Asus-greie, men Asus Z390 er det første hovedkortet jeg har sett hvor denne funksjonen er lett synlig og lett forståelig.

Fortsatt KUDOS til Asus.

Lenke til kommentar

Hvorfor verdsetter ingen de som fortsatt lar deg starte biosflash med 1 tastetrykk i windows? Enklere enn det blir det vel ikke? ?. Security conserns? Enkelt å fikse.

Men ærlig talt, i disse UEFI dager bør all bios flash kunne utføres:
1. Enten være OS integrert og kunne gjøres via OS
2. Kunne gjøres direkte fra UEFI menyene med automatisk nedlasting etc. Man bør til og med kunne velge "Always download new Bios and make it available for update" etc.
3. All annen form for biosoppdatering med minnepinne  og annet mikkmakk osv. bør være henvist til recovery and troubleshooting.

Samt alle hovedkort som i dag ikke lar deg oppdatere Bios uten å ha en phat-CPU er direkte avleggs etter min mening. Vi er i 2020 og har hatt UEFI i mange år men hovedkortindustrien sover.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Med hjelp av Mumriken har jeg foreløbig fått til dette. 4200 er max jeg får med mine Viper 4400 C19 brikker med disse timingsa. Å øke dem til 18-18-18-39 og mere SA og IO volt (1.40v) hjalp ikke. Da bootet Apex kortet bare automatisk på 4133 Mhz. Ikke testa XMP på 4400 C19 siden jeg ikke skal bruke så slakke timings uansett. Jeg er heller ikke ferdig med å tweake volt eller sjekke stabilitet. Jeg hadde håpet på ~35ns latency menne. Noen tips med timingsa?

 

4200_mem.PNG

Endret av Betroz
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Betroz said:

Ahh jeg gjorde den noob feilen, hadde NZXT Cam gående i bakgrunnen her...
Jeg forandret på tREFI, tRFC og tWR også uten at de hjalp så veldig mye. Jeg satt tWR til 10 i BIOS, men den blir forandret til 11 av en eller annen grunn.

 

4200_mem2.PNG

Pent det der. Skal ikke forvente noe særlig mer båndbredde på 4200. Latency er kjempebra ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...