Gå til innhold

intel 9900K/9700K/9600K


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bra det ikke var noe verre enn det :)

 

Det er verre enn det. At Asus har en idiot BIOS som ikke forteller deg hva den gjør etter den har bedt deg velge mellom Asus optimerte innstillinger: Ja/Nei. Er bare en bitteliten del av et helt annet "problem". Som forøvrig enkelt kunne vært avklart med en dialog boks der det stod: "OK, applying Intel fail safe settings." i stedet, når man velger "Nei". At Asus aldri har brukt særlig med penger på å oversette BIOS'ene sine på en fornuftig måte er imidlertid ikke nytt, så jeg ser ikke på dette som noe stort poeng. Men det er litt sprøtt at det skulle ta såpass lang tid å få avklart dette.

 

Det store problemet er fremdeles at de selger hovedkort med 4 faser, som de kaller "Twin 8-phase". Og de fleste burde skjønne at det er høl i huet å kalle det for det. Det er som å montere 4 dekk ekstra på en 4-hjuls trekker, og så kalle det en 8-hjuls trekker, fordi den har 8 hjul, selv om det fremdeles bare er 4 av dem som trekker. Det de har gjort er å montere 2 power stages i parallell, slik at de dobler kapasiteten til hver fase. Men det er jo for pokker fremdeles bare 4 faser!

 

Elmor (Asus rep) har forsøkt å ro dette i land med å peke på "transient response" som en fordel med det "nye" designet. Og det er åpenbart bedre på det området. Men om man kikker på Elmor's egen dokumentasjon, så ser man også at det ekte 8 fase designet holder target spenningen sin mye bedre over tid enn "Twin 8-phase" designet. Han dokumenterer altså samtidig det som er hevdet hele tiden; flere faser gir lavere rippel.

 

Nå, bare så det er klart. jeg har vært veldig fornøyd med alt jeg har av Asus produkter, og har alltid sett på dem som en kvalitets produsent. Jeg har Asus's ROG router, PG278Q og PB278Q skjerm, og sist jeg handlet hovedkort var til min 2700X, og da ble det nærmest selvsagt Asus's Crosshair 7 Hero. Som etter min meninger det beste hovedkortet man får kjøpt til AM4 punktum! Så jeg er ikke noen Asus hater/anti-fanboy.. Eller, vel, jeg er jo anti fanboy. I den forstand at jeg mener folk bør forholde seg til fakta i stedet for følelser. Og fakta er at Asus kaller et 4 fase design for "Twin 8-phase".

 

Det er heller ikke det eneste problemet med designet på disse Asus hovedkortene. For de som gadd å se Buildzoids video om Z390 hovedkortene fra Gigabyte som jeg postet tidligere. Dere vil ha fått med dere at Gigabyte gikk for et dobbelt så tykt "powerplane" til Z390 i forhold til Z370 designenen deres. Det har ikke Asus gjort, til tross for at enkel matematikk burde fortalt dem at 33% flere kjerner kommer til å trekke 33% mer strøm ved samme frekvens.

 

Nizzen postet tidligere "bildebevis" fra Guru på at det var null problem med VRM temperatur på Asus hovedkortet. Og jeg var fristet til å påpeke den gang at de "flotte" VRM temperaturene faktisk var hentet fra PCB, fra et powerplane som altså ser ut til å trekke ~30W alene. Noen av oss husker XBOX360's "red ring of death". Årsaken er kanskje ikke like kjent? PCB warping som følge av for høy temperatur over powerplane.

 

Så, hva har alt dette å si da? Ironisk nok; kanskje ikke en dritt. Problemet med Intels 9000 serie ser vi nå, at ikke er antall faser/rippel, transient response, eller til og med for høy Vdroop over powerplane. Men rett og slett at de ikke får gitt fra seg varmen til kjøleren man monterer, med mindre man de-lidder dem, sliper dem ned, og legger på LM i stedet...

 

Men når alt det er sagt, skal man virkelig velge et dårligere hovedkort enn nødvendig til prisen? Personlig synes jeg det er ille å skulle belønne Asus for å gjøre en slik "cash grab". Spesielt når det finnes bedre hovedkort, som også er rimeligere...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

9900k er bare et problem for kverulanter ;)

 

Funker fint her :D

 

*noobs har alltid problemer*

 

Vel, nå har jo ikke du et av kortene med "Twin 8-phase", så du har faktisk ingen førstehånds kunnskap på akkurat det emnet. At du ser ut til å være fornøyd med ditt HK (med 10+2 faser) og 9900K, om noe, så bekrefter det hva jeg sier; at det er bra å ha et hovedkort med ekte faser... Men sett i lys av denne posten din, så var du kanskje ikke en gang klar over at du har det?

 

9700K og 9600K er akkurat like vanskelige å kjøle som 9900K. Det er den termiske resistansen (aka. ekstra tykk silisium og STIM) som gjør de vanskelig å kjøle. Og siden alle er basert på den samme chip'en, er den termiske resistansen samme for alle sammen. 9900K har derimot et større problem med sitt strømforbruk, som ingen selvutnevnt "ekspert" kan gjøre noe med heller, dersom hovedkortet ikke holder mål.

 

Til og med en noob som meg skjønner jo dette. Så beklager å måtte si det Nizzen, men at du bruker utrykket nedsettende om andre blir for tiden bare mer og mer ironisk for hver eneste av postene dine..

  • Liker 5
Lenke til kommentar

9900k er bare et problem for kverulanter ;)

 

Putt oppsettet inn i et kabinett (med sidedør ) og ha din Kraken X62 på din 9900K. Test så med X62 pumpa i Performance Mode og viftene på ~1000-1100 rpm. Kjør Asus Realbench i 1 time og post max load temps her. Regner med at du som ikke er noob fixer noe så enkelt som dette Nizzen? :p

Endret av Betroz
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...