Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Blitt mer lytt fra leiligheten over etter at de pusset opp, noe vi kan gjøre?


TheNarsissist

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg flyttet inn i min nåværende leilighet i 2014. Det er en typisk OBOS leilighet fra 1950 tallet i første etasje. Da jeg flyttet inn bodde det er par med to små barn over meg, skulle tro at det ville være endel bråk, men bortsatt fra at ungene ropte og skrek i trappeoppgangen var det tyst.

 

Tror det var i 2015 at noen overtok den. Dette var noen nærmere min alder (20 årene) og det ble følgelig litt mer bråk i form av musikk når de hadde vors og fester, men ikke noe særlig plagsomt. Etterhvert begynte de å pusse opp, jeg er 99% sikker på at de byttet gulvet. Etter dette har det blitt helt forjævlig lytt her. Vi kan høre tv, noen ganger samtaler, men det største problemet er trinnlyder. Vil tro at de går helt normalt, ikke bruker vernesko osv, men likevel høres det så godt. 

 

Tok en titt på http://www.stoyforeningen.no/Hva-er-stoey/Boligstoey-regelverk og jeg siterer: "Lydforholdene skal ikke forverres ved oppussing eller rehabilitering fra det som gjaldt opprinnelig"

 

Så spørsmålet mitt er egentlig om det er noe vi kan gjøre? Jeg ser flere problemer:

1. Bevis at det faktisk er mer lytt enn tidligere.
2. Bevise at oppusingen er grunnen.
3. Jeg mener at de som bor der nå leide samme leilighet med noen venner (som eide) FØR de kjøpte den. Jeg er også veldig sikker på at bytting av gulv skjedde mens de leide, altså før de kjøpte. Da blir det jo også spørsmål om de kan holdes ansvarlig.
 
Jeg har sendt en mail til styret, men tviler på at de har noen gode råd å komme med. Har også sendt en mail til støyforeningen for å høre om de har noen råd.
 
Hilsen naboen fra helvette.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan selv lydisolere taket ditt, med lydreduserende bøyler og en ekstra himling av egnende plater som du så dekker på den estetiske måten du så liker.

 

@zanta:

Det spørs om han får endret på det selv om det skulle være fasitsvaret på årsak.

 

@Zork:

Regner med at han da bør skaffe seg en slags "stetoskop" opptaksutstyr som kan ligge å overvåke. Sånn at han så kan få skrevet dette referatet. Det hørtes ut som en spennende løsning.

Endret av G
Lenke til kommentar

@Zork:

Regner med at han da bør skaffe seg en slags "stetoskop" opptaksutstyr som kan ligge å overvåke. Sånn at han så kan få skrevet dette referatet. Det hørtes ut som en spennende løsning.

 

Nå står det i startinnlegget her at en kan høre samtaler, så det skulle vel ikke være nødvendig med noe overvåkingsutstyr. Et lynkurs i stenografi burde holde.

Endret av Zork
  • Liker 2
Lenke til kommentar

:thumbup:  var ikke helt våken her. Kult prosjekt da.

 

Dess lengre du har tålmodighet til å samle samtaleopptak, dess mer oppsiktsvekkende. Du kan sikkert slette ordinært vrøvl. Også få med det mest saftigste, dato er jo nok i margen for hver saftige bit. Ta kontakt med styret etterpå aller først. Slik at du ikke framstår som en komplett freak. Lov så styret at denne "overvåkningen" skal du slutte med sporensstrek nå når du har fått fram poenget. Også at du ikke kan love at du utilsiktet kan komme til å høre ting i framtiden i fra naboene, men et er ihvertfall ikke din feil får du si.

 

Vis en kopi til styre, og forklar at du har tvert i mot ingen interesse av det naboene prater om. Du ville bare sjokkere dem til å forstå at gulvendringen de gjorde forverret boforholdene. Det er ofte husordensregler å forholde seg til. Som kan nevne ting som at listverk alltid må være der eller andre snåle spissfindigheter. Det er jo for å sørge for at leiligheten er tvangssalgbar til en hver tid. Dersom feil folk kommer inn i borettslaget.

 

Så man kan vel mes skjønn si at de som bor i leiligheten har forringet bokvaliteten. Tror jeg hadde tatt det den veien. Også kunne du noen uker etter at styret hadde fått behandle det vist samtalereferatet til naboen for å sjokkere dersom styret ikke allerede har vist og sjokkert med det.

Endret av G
Lenke til kommentar

Bodde tidligere i en bygård fra 1890, og der var det veldig lytt mellom leilighetene. Men selv om jeg kunne høre samtaler i etasjen over og under oss, så var det vanskelig å høre akkurat hva de snakket om. Lyden blir noe forvrengt, og noen frekvenser går lettere gjennom treverk enn andre, så selv om det var høyt nok til å være forstyrrende, så hørte jeg sjelden hva de snakket om.

 

Men det med at skrittlyd irriterer mest, kjenner jeg meg igjen i. De over meg gikk frem og tilbake hele døgnet virket det som. Og det virker som skrittlyd blir forsterket gjennom etasjeskiller, som om mitt tak fungerer som en høyttaler.

 

Også han under meg, som kunne finne på å sette seg ved pianoet og spille én tone i timesvis. Tror ikke han var helt nykter hele tiden, for å si det sånn. Sånn sett er det litt interessant å bo i en slik leilighet, da man lærer mye om andre. Men jeg er glad jeg bor i en splitter ny leilighet med god lydisolering nå :)

Lenke til kommentar

Det er jo helt vanlig at folk bytter gulv uten at styret er involvert. Kanskje man har gått fra tregulv til laminat, og at rørgjennomføringer for radiator osv. ikke er lagt like tett som tidligere. Meg bekjent er det ikke forbudt å legge laminat selv om laminat bråker mer med feks. sko.

Om du gjør dem oppmerksomme på dette kan det jo hende de ønsker forbedre, eller at du selv lydisolerer din egen leilighet. Det blir litt vanskelig å bevise og lage noe sak av dette vil jeg tro.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...