Gå til innhold

Mannen bak de 3D-skrevne våpnene har fått tillatelse til å spre instruksjonene på nettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Noen kritikere har også uttalt at de mener den plutselige snuoperasjonen til staten i denne saken har sammenheng med at det eksisterer nære bånd mellom den nåværende Trump-administrasjonen og våpenlobbyen i USA.

Noen ser konspirasjoner overalt. Mer sannsynlig har staten funnet ut at de ikke har en god sak. Istedet for å risikere et ydmykende offentlig tap og å betale store erstatningssummer har de derfor inngått forlik. For det er tross alt ikke ulovlig å lage eller dele tegninger til skytevåpen, og i hvert fall ikke i USA. Bedriften hans ble derfor stengt for "brudd på eksportloven for sensitiv teknologi", ikke for brudd på våpenloven.

Lenke til kommentar

Et spørsmål som åpnes her er hvor deling og/eller nedlastning av dette bryter med norsk våpenlov. Kan det ansees som forsøk på å erverve ulovlige våpen ved nedlastning? Eller må den som innehar tegningen ha tilgang til en 3D printer før det ansees som et brudd? Om printingen først er begynt er det ganske åpenbart brudd på våpenloven, men stegene som leder dit burde kanskje vært sett på..

Lenke til kommentar

 

Du kan laste ned tegningene på en colt revolver,tviler på du gjør noe ulovlig selv om du har en baufil liggende..

Problemstillingen her nok ikke helt den samme da det kreves spesialkompetanse for å gjøre noe at av dette. Mens en "printbar" tegning ikke krever det.

I grunn ikke. Det det er snakk om er ekstremt simple ett-skudds plastpistoler som skyter .22 patroner. Du kan mekke deg noe lignende selv ved å borre ut en sylinder, og bruke en spiker og strikk som avtrekkermekanisme. Med betraktelig mer tilgjengelige redskaper enn en 3d-printer. Og antagelig mye tryggere. Jeg hadde i hvert fall aldri i verden holdt en plastpistol i hånden og fyrt av.

Endret av likferd
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...