Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Chiptune audi a4 (B8) 2015 1.8tfsi


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har kjøpt meg en audi a4 avant 2015 modell, med 1.8tfsi motor på 120 hk, og multitronic automatkasse.

Jeg har veldig lyst og chippe denne bilen, da jeg kan få 210 hester ut av den, isteden for 120 som den nå har orginalt.

 

Spørsmålet mitt er, er dette lurt og gjøre?

Har ikke tenkt og registrere tuningen i vognkort, pga dyrere forsikring. Men er veldig redd at noe skal skje, så jeg mister nybilgaranti, ellers forsikring ikke dekker det, f.eks da motorhavari, gearkassehavari, etc.

 

Hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Multitronic-kassene er ikke så veldig glade i ekstra nM. Vet om enkelte som tuner som nekter å tune biler med de kassene.

Hei, og takker for svar!

 

De skreiv at de legger inn «momentbegrensning» og at dette ikke skulle være ett problem? Jeg har lite peiling på dette, så mulig du kan forklare nærmere? Er de sånn at jeg burde styre unna og tune den grunnet gearkassen?

Lenke til kommentar

Burde iallefall kjøre litt forsiktig etter tuning. Ryker girkassen blir du fort fattig.

 

Har selv en Mondeo jeg var fristet til å chippe en gang i tiden, men etter å ha lest meg litt opp så er det ikke værdt å rase girkassen som koster like mye som bilen er verdt å bytte. På manuell er det sjelden slike problemer da det som oftest bare går ut over clutchen som man kan oppgradere til en sterkere variant.

 

Hør litt rundt på VAG forum, gjerne engelske og se hva folk mener.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Velg en annerkjent tuning OTC eller lignende, ikke en som har dette som enmannforetak etter jobb. Da får du en programvare som er testet over tid med ditt oppsett. Dreiemoment er en utfordring med automatkasser, så absolutt gå for noen som av seg selv sier at de legger inn momentbegrensning.. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Chipper du fra 120 til 210 hk er det nok bare å begynne å spare. Det vil gi mye større belastning på hele drivverk og forstilling. Hvis utgifter til f.eks. ny gearkasse skremmer deg bør du tenke deg om minst en runde ekstra. Men det kan sikkert gå bra et år eller to og så overlate problemene til nestemann...  :-P
Uansett, for evt erfaringer er det lurt å lese seg opp på forum som diskuterer trimming. Garantert noen som har prøvd før deg. :-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes da flere bilmerker som trimmer ned bilene sine for å havne i riktig avgiftsnivå i landet her. I en del tilfeller så er alle de fysiske komponentene like og du kan trimme opp til "normal effekt" hos ofisielle forhandlere og dette med kvittering og uten tap av garanti. Hvis det faktisk er en motor fra 2015 på 1.8L som både har turbo og direkte innsprøytning så er det ganske rimelig å anta at den lett greier mer enn originale 120hk. Trenger ikke nødvendigvis å ta ut 210hk, men rundt 50hk opp bør man ikke miste nattesøvnen av.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har lest at ved og ha årlig service, der du ber om å flushe girkasse, kan den holde. Det er en nedstrypt modell for norge, den har vel 170 orginalt. Fortsatt meget usikker, da kjangsen raskt bare er 50/50 om gearkassen holder eller ikke. Mulig ig fjerne chip igjen og bruke bruktbilgarantien om gearkassen ryker?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

sjekk om det er samme girkassen i  180 hk utgaven som du har i din...

 

er tilsvarende hos bmw også. du får diesel motorer x16 x18 og x20D som stort sett er samme motor med forskjellig software, disse har som regel samme girkasse også. samme girkasse i x25d også. Så i tillegg finnes nedtrimmede utgaver av for eksempel x20d, som i norges versjon har 163 hk, mens i nesten alle andre markeder har 184. kun endring i software som er forskjell.

 

Så sjekk litt opp, men tror nok din bil takler effektuutaker (desom den deler samme girkasse som 180hk versjonen)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...