Gå til innhold

Bør basehopping forbys?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, ikke på generell basis. Deltagerene i dette er fullstendig klar over risikoen de tar og inneforstått med at det kan gå galt. Jeg mener retten til å bestemme over eget liv bør tillate de denne aktiviteten.

Jeg kan derimot støtte lokale forbud hvis forholdene tilsier at det er sannsynlig at det kan bli vanskelige og farlige redningsaksjoner. Da er vi tilbake til det jeg mener med retten til å bestemme over eget liv. I det man utsetter andre for fare ved et eventuelt uhell er det noe helt annet.

 

Avslutter kommentaren min med et av de råeste klippene jeg noen gang har sett, men setter det i spoiler siden det er off topic. (og litt grafisk).

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Syns det burde innføres et depositum på 250000,- som de selvsagt får tibake hvis de ikke må hentes ned med helikopter eller andre instanser.

Jeg har bipolar lidelse. Jeg har 15-25% for å dø av selvmord og ca. 50/50-sjanse til å utvikle et avhengihetsproblem. Hvor mye bør jeg betale for å være verd å bli tatt vare på av staten?

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Har i utgangspunktet ikkje problem med basehopping, men basehopping over utilgjenglege fjellområder der det både er farlig og kostbart å redde forulykka kan godt være forbudt (dersom ein ikkje har gjort private avtalar om dette).

Ein redningsaksjon i fjellet kan fort kreve over 20 mann i eit døgn, samt fleire helikoptet og køyretøy.

 

Basehopping frå bygningar er mykje enklare og billegare for samfunnet sidan mislykka hopp kun krever ein likbil med spade og ein person som kan spyle fortauet etterpå.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Å forby det er vel å ta det litt for langt, men om det blir utløst redningsaksjon, osv, foreslår jeg at det er påbudt at regningen sendes til den basehopperen, med 14 dagers betalingsfrist.

I såfall foreslår jeg at basehoppere får skattefritak for resten av redningsaksjonene I landet, da de ikke får utbytte av det.
Lenke til kommentar

Over hundre mennesker dør i trafikken årlig! For ikke å snakke om drikking og røyking da....

så da burde iallefall forby motorferdsel før vi forbyr småtteriene som risikosport, motorsport, kampsport, dykking, osv...

Det er ikke et altfor godt argument i dette tilfellet.

 

Siden man i dette snakker om behovet for en slags rush. Nesten som en mental lidelsel. Hvis det kan karakteriseres som en mental lidelse, så bør myndighetene gripe inn og forby det.

 

Man har jo tidligere forbydd skateboarding av forskjellige grunner. Det er jo ikke så uvanlig. Og det bør påpekes at fenomenet basehopping er direkte helsefarlig hvor prosentandelen for å dø er svært høy sammenlignet med bilkjøring for eksempel. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...