Gå til innhold

TV og lydplanker - Kjøpsguiden 2021 (Vår)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Madsgp skrev (8 timer siden):

Heisann!
Lydplanke til en Samsung 7serie.
Tenkte å bruke 5-6000,- maks. Har noen av dere noen tips?
Har sett litt på Samsung Q76 - den er på tilbud nå til 6000,- Men irriterer meg litt over at den for bare litt siden kostet 5000,-.
Noen andre jeg bør vurdere?
Edit:
Tiltenkt bruk er generell tv og musikk.

Q76 spiller veeeeldig bra til planke å være, har ikke noe problem med å anbefale den. Kjipt at den koster 1000 mer nå, men mtp kronekursen så tror jeg du enda gjør et godt kjøp der. Kan også supplere med bakhøyttalerne (1500kr) i ettertid :)

Lenke til kommentar

Mer riktig blir ofte å si at trekk ned årets tall et hakk fra fjoråret, og tenk at de deretter er bittelitt bedre enn fjoråret. TU8500 ville jeg plassert litt over RU7105, men ikke mye. 

Samsung pivoterer over mot 8K, fordi de ønsker å være markedsleder på en kategori OLED ikke kan. 8K OLED koster enormt å produsere, og derfor går Samsung dit. Slik var det også forrige generasjon. Introduserte filteret mot refleksjoner og bedre innsynsvinkler, på stor bekostning av sortnivå og fargevolum. Igjen, fordi at OLED var gode på dette, og Samsung ikke. De beste Samsung-panelene mtp. fargevolum og kontrast er Q8DN og Q9FN fra 2018. Derfor jeg kjøpte en brukt Q8DN selv til nye leiligheten. :)

 

Flesteparten av årets 4K Samsung TVer gir laber kvalitet for pengene, og Sammy' satser på at salget flyter på den sterke merkevaren deres, inntil de kan konkurrere igjen med QD-OLED og MicroLED. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Samsung slutter med å produsere egene lcd paneler. Var en tapt kamp mot oled fra dag en. Gode nyheter er at de vil fokuserer på QD-Oled mot tullet de har lurt folk med. Så kudos til Samsung for å endelig skjønt at de må gå oled ruten oxo.

Lenke til kommentar

Jeg er i all hovedsak fornøyd med min Samsung 75Q9FN jeg kjøpte i 2018. Deilig å kunne bruke den akkurat slik jeg vil uten å ta noe hensyn til innbrenning/retention, og motion/bevegelser er som sagt bedre enn på den LG C8 OLED TV'n jeg prøvde først.

Lenke til kommentar
Venin skrev (2 timer siden):

Er egentlig innbrenning et problem på nye OLED?

Null problem om man tar litt hensyn med logoer å tar noen få min med full skjerm innhold.

panasonic GZ2000 har vist 0 inbrenning problemer med sin ekstra kjøling av oled panelet.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, samco said:

Null problem om man tar litt hensyn med logoer å tar noen få min med full skjerm innhold.

Ja, men godt å slippe slikt også. Jeg bruker min Q9FN som en PC monitor også, så derfor er dette mer relevant for meg.

3 minutes ago, samco said:

panasonic GZ2000 har vist 0 inbrenning problemer med sin ekstra kjøling av oled panelet.

Hmm spennende! Da kan jeg vurdere OLED i fremtiden igjen da, men innen jeg skal bytte ut min Q9FN, så har det sikkert kommet en enda bedre teknologi. Så sant ikke verdensøkonomien har kollapset da som følge av det som skjer i verden nå...

Lenke til kommentar

Micro LED er en spennende ting som kommer men virker som paneler med 8.3 mill LED micro pærer ikke kommer blir 1000s vis med zoner. Har mest håp for QD-Oled tror det kan bli et bra skritt mot Oled paneler med høyere nits lystyrke (noe som har nesten vært stand still siden 2017) og større farve volum mot rec2020 som i tidlig UHD tid ble lovet i år 2020 ... 

Lenke til kommentar

 Har et lite spørsmål om lydplanker/surround-system. TV-stua min er, som sikker for mange der ute, litt kronglete utformet for å få til noe særlig surround-system. Problemet jeg har er at det er veldig lite hensiktsmessig å ha bakhøyttalerne i normal sittehøyde pga vinduer og dører som er bak sofaen. Finnes det lydplankesystemer der ute hvor man kan plassere bakhøyttalerne litt under takhøyde?

Lenke til kommentar

Kan vel bare vegghenge høyttalerne i den høyden du vil? Kjenner et par som har montert to stk Sonos One 15 cm opp fra gulvet også, og kombinert med Sonos Beam lydplanke. Høres bra ut det og. ?

 

Var selv i nye leiligheten og fikk satt ppp 55" Samsung Q8DN nå. Beste med TVen er kanskje butikkdemoen med de flyvende skilpaddene og blodrød blomster. Fargevolumet på denne TVen er helt latterlig. Om det gir seg til kjenne også i film, gjenstår å se. Får inn sofa på mandag, og skal bruke tirsdag til å skru mesteparten av resterende møbler. Bilder kommer! :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Plukka nettop opp en billig LG C9 ? 55 tommer tv. 
Pga nyheten om at 2020 Lg oled tvr har fått negraderte hdmi 2.1 fra 48gbs til 40gbs .... Kunngjort i uka hær ?‍♂️
aka 12bit 4:4:4 RGB til kun 10bit 4:2:2 RGB.

? så ble tvunget til å kjøpe en C9 for next gen konsoll spilling pga tullet Lg har gjort. Før det ble tomt...

 

2E4CB0DF-A98A-4175-B983-28E283F0C4FE.png

Endret av samco
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...