Gå til innhold

TV og lydplanker - Kjøpsguiden 2021 (Vår)


Anbefalte innlegg

Får et bedre bilde selv med en brukt 1080p oled fra 2014.
 

Var tidlig tester med 1080p Lg oled tvr mot Samsung 4K lcd tvr tidlig med folk fra gata og alle valgte 1080p oled tvne mot Samsung sine 4K tvr. 

Et bra tv bilde ligger det meste i kontrasten noe Samsung ikke klarer å matche oled med sine vanelige tvr.

Micro LED er neste skritt som kan bli oled dødaren men til da... 

 

Endret av samco
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Agentspoon skrev (1 time siden):

Til den prisen er den anbefalt ja. Men generelt ikke anbefalt, da det ikke er en spesielt god tv-opplevelse. Jeg ville ventet til DNB Mastercard tilbud (20% på Power), og valgt LG B9 til rundt 10 000, eller ventet til Samsung Q70 kommer på tilbud til 9000 kr igjen. Du får så sykt mye mer igjen. 

Samsungen blir sikkert fortsatt en oppgradering fra 720p TVen jeg har. Trenger bare en bedre TV til Apple TV koblet til Plex server

Lenke til kommentar

Får det ikke til på LG C9. Da er foten for lav. Er det av estetiske hensyn? Økonomisk kan du kjøpe B&W 601 (S2 eller S3) til rundt eller under en tusing, og XTZ 10.16 til 1500 kr. Da har du et anlegg som dreper lydplanker til 15k. 

Hvis estetisk, kan eg kanskje vurder KEF LSX. Litt dyre, men meget bra lyd ift. størrelse. Trådløse, trenger ikke receiver, kun optisk til TV. 

Lenke til kommentar
Agentspoon skrev (9 timer siden):

Får det ikke til på LG C9. Da er foten for lav. Er det av estetiske hensyn? Økonomisk kan du kjøpe B&W 601 (S2 eller S3) til rundt eller under en tusing, og XTZ 10.16 til 1500 kr. Da har du et anlegg som dreper lydplanker til 15k. 

Irriterende at det ikke går. Må begynne å lete etter en fot da.

Ja, det er «dessverre» av estetiske og praktiske hensyn jeg ønsker lydplanke. I tillegg brukes dette kun til TV/film/spill, så jeg tenkte noe av surround-funksjonaliteten I lydplanker kunne vært positivt selv om det er fake.

Lenke til kommentar

Storoppdatering av tråden. Har lagt ned nye anbefalinger for lydplanker, separert ut egen seksjon for hifi-høyttalere og en for subwoofer. I tillegg inkludert en ekstra TV-kategori for 49-tommere, ettersom dette er en størrelse mange ønsker, men som ikke har samme utvalget modeller som større TVer. 

PS: Har lagt til donasjonslink via PayPal på bunnen for de som ønsker å gi et lite bidrag for alt arbeidet lagt ned i tråden. Har f. eks. brukt 4 timer nå på søndagen i forbindelse med denne oppdateringen. :)

  • Liker 6
Lenke til kommentar
barezell skrev (41 minutter siden):

Fungerer jo bare bruke en "planke" i samme bredde/farge som tvbenken for å løfte tven opp det man trenger for å få plassert en soundbar under. :) 

Ja, må nesten bli en hjemmelagd løsning tenker jeg.

Agentspoon skrev (42 minutter siden):

Storoppdatering av tråden.

Veldig bra :)

Men ser du har gitt LG C9 10 av 5 poeng på film. Den er god, men ikke så god ?

 

Endret av Nimrad
Lenke til kommentar
Nimrad skrev (16 timer siden):

For de av oss som ønsker lydplanke, hvordan skal jeg få plass til den fremfor TV-en om jeg ikke skal ha den på veggen?

En sånn 101cm (40" bred) om målene passer planke og tv.

https://www.amazon.com/dp/B01578MWTG/ref=as_li_ss_tl?SubscriptionId=AKIAJO7E5OLQ67NVPFZA&ascsubtag=717873390-2-1069970741.1579440576&tag=shopperz_origin3-20

 

 

71CcWMiN+9L._AC_SX679_.jpg

 

Eller en lydplanke ala sonos playbase som er laget for å sette tven oppå. 

pVLjTCQ.jpg

 

https://www.tek.no/test/i/704nwB/sonos-playbase

 

Endret av syar2003
Lenke til kommentar
On 6/24/2018 at 9:52 PM, Agentspoon said:

Størrelsen det selges mest av i dag, og der det er mest konkurranse, er 55 tommer. Det betyr også at det er her du får de beste tilbudene. 65-tommer og større koster som regel mer per tomme skjerm. Hvor stor TV du bør ha, avhenger av rommet den skal stå i, og hvor dominerende du ønsker at TVen skal være. En 65-tommer gir definitivt mer kinofølelse og egner seg bra til fotballkvelder, men fungerer samtidig best i rom der en ikke sitter nærmere enn 2,5 meter.

Dersom en har en sitteavstand på ca. 3,9 til 4,0 meter. Hva slags TV-størrelse er mest ideell da?

Lenke til kommentar
3 hours ago, Nimrad said:

Ja, må nesten bli en hjemmelagd løsning tenker jeg.

Veldig bra :)

Men ser du har gitt LG C9 10 av 5 poeng på film. Den er god, men ikke så god ?

 

Fikset. ? 

1 hour ago, G said:

Dersom en har en sitteavstand på ca. 3,9 til 4,0 meter. Hva slags TV-størrelse er mest ideell da?

Det kommer mye an på hva du synes passer bra inn i rommet, men er ingen problem å gå helt opp til 86 tommer da. Så velg så stort du kan innenfor budsjett, som ikke går mye på bekostning av kvalitet.

3 minutes ago, Azeus said:

@Agentspoon Hvordan måler RU7105 seg mot f.eks Samsung 55RU7415, Philips 50PUS7304, LG 55UM7610PLB og Philips 55PUS7504 (tilbud til 6490,-) 

Kanskje sistnevnte er et bra tilbud eller så er det lureri som de fleste tilbud 

RU7415 har noe større fargegamut, og litt bedre kontroll på dimming. Begge er imidlertid 50 hz, og har ikke særlig HDR potensiale. Jeg ville valgt den til samme pris, men ikke betalt så mye mer. Philips PUS7304 og 7504 har begge et IPS panel, og derfor nokså begredelig kontrast. Samme gjelder for LG sin TV.

Lenke til kommentar
  • aklla fremhevet og fjernet fremheving denne emne

Må si at LG C9 har vært en fullstendig åpenbaring for min del. Jeg trodde at jeg var plaget med lip sync, men du verden hvilken forskjell på seeropplevelsen det er når emosjoner, stemmer og lyd passer perfekt. 65 tommer viser seg også å være helt perfekt størrelse for meg. 55 ble rett og slett for lite fra den avstanden, for å bli skikkelig dratt inn i bildet. Så første episode av Mandalorian i 4K HDR, episode 3 av sesong 8 i Game of Thrones (den som var så mørk) i 4K HDR, og tilslutt to episoder av The Good Doctor. Ordentlig TV-søndag der jeg nøt hvert sekund. Aldri vært så fornøyd med et TV-kjøp før. :grin: Og er det bare meg, eller har LG C9 blitt betraktelig bedre på bevegelse? Jeg må se litt på fotball i morgen. Føler stutter har forsvunnet 85% i forhold til C8. Utrolig kult. 

Lenke til kommentar

Stort sett fornøyd med min C9 også. Eneste er som samco nevner, at banding er et problem hos mange, inkludert meg. Skikkelig kjipt på de filmene/seriene som viser det godt. 

Ellers kan jeg nevne at jeg kjøpte en Philips 854 65". Veldig fornøyd med den også. Har den i kombinasjon med en del Hue lamper i tak og vegger, og det gir en ganske rå opplevelse i noen filmer. Og bevegelse er den veldig god på. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...