Gå til innhold

TV og lydplanker - Kjøpsguiden 2021 (Vår)


Anbefalte innlegg

Har du en gammel TV har den nok veldig lav nits. Sånn er det med alle gamle TV-er. Det vil være en enorm oppgradering for deg. Alt vil være bedre. Du går fra en mid-range/low-range TV og 10 år frem i tid. Det er en helt annen verden. Spørsmålet er vel om du trenger en så flott tv hvis du har klart deg med en så dårlig TV i alle år :-)

_Så_ dårlig er den nok ikke. Jeg syns f.eks. jeg har bedre bilde på min TV enn en Samsung-TV et vennepar av meg kjøpte tidligere i år (til rundt 10000,-). Men hvis AF9 har bedre lysstyrke enn den jeg har nå, så er jo det blitt et litt mer aktuelt valg igjen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det at Android er tregt på en TV spiller vel mest rolle for de som bruker alle smart-TV funksjonene? Selv har jeg bare bruk for å stille inn TV settingsa der. Til alt annet så bruker jeg min Panasonic UB820 spiller og min HTPC til.

 

Nei, da spiller det nok lite rolle for deg. Det er nok veldig mange som bruker appene som er på den, Play Store, Chromecast og også apper som Kodi med addons.

 

Får du vist Dolby Vision fra HTPC?

Lenke til kommentar

Det er i alle fall mange muligheter med Android TV. Nå er det vel blitt ulovlig å streame (i tillegg til å laste ned filmer), men oppholder man seg i land der ikke åndsverksloven er like streng kan man "strømme" 4k torrents i 15 GB med HDR, samt REMUX-er der bildekvaliteten er identisk med blu-rayen. 

Selv synes jeg Google cast er veldig kjekt. Ingenting går raskere enn å finne noe på Netflix, NRK, TV 2 Sumo og så "caste" det til TV-en. Kjekk funksjon. Nå skal det selvsagt sies at bildekvaliteten trumfer alt, men hvis to TV-er er så og si like er det ikke dumt en god smart løsning. Der er bra at A9F har blitt så utrolig mye raskere. Med camkort får man alt "in-house" av TV-kanaler/filmer/tv-serier. Ekstra kjekt for dem som henger TV-en på veggen og som ikke har TV-bord. 

Lenke til kommentar

_Så_ dårlig er den nok ikke. Jeg syns f.eks. jeg har bedre bilde på min TV enn en Samsung-TV et vennepar av meg kjøpte tidligere i år (til rundt 10000,-). Men hvis AF9 har bedre lysstyrke enn den jeg har nå, så er jo det blitt et litt mer aktuelt valg igjen.

Det finnes TV-er som blir solgt i dag som er svært dårlige, men generelt vil så og si alle TV-er være langt bedre. Er du klar for en voldsom oppgradering er AF9 bra, men spørsmålet er om du vil merke forskjell på den og en billigere TV. Jeg ville heller ha gått for AF8 til halv pris, eller f.eks kjøpt LG OLED på tilbud til halv pris av veiledende. Black Friday, Power 20% er gode muligheter. Slik jeg forstår det er panelet på AF8 og AF9 likt.

 

Ser det er ulike reviews, men det er helt tydelig at dette er to ulike verdener; https://www.cnet.com/uk/reviews/sony-bravia-kdl-52w4500-review/

 

Det har skjedd mye på TV-fronten. Hadde jeg vært deg hadde jeg testet litt. Finnes mange gode TV-er. Aksepterer du brukt kan du f.eks få Samsung KS8005 som var testvinner overalt for sikkert ned mot 7k. Fantastisk god TV. Ellers er Sony Bravia KD-55XF9005 en svært god TV. Årets modell. Går for 12 nå, men denne vil droppe i pris. 

 

På Finn får man kjøpt fjorårets LG OLED for 10k fra Power/Elkjøp/Hifi-klubben.

 

 

Mulighetene er mange. Vil du ha en veldig god ny og bra TV hadde jeg nok prøvd å se om det er mulig å få AF8 til halv pris, eller om du får LG C8 på tilbud. Da må du vel ut med halvparten sammenlignet med AF9. Så kan man heller bytte TV hvert 5 år. Da er sikkert mikro-LED tilgjengelig.

Endret av deleder
Lenke til kommentar

https://www.netonnet.no/art/lyd-og-bilde/tv/55-60/lg-55sk8100pla/1003521.11453/?utm_source=prisguide&utm_medium=cpc&utm_term=1003521%2B-%20LG%2055SK8100PLA&utm_campaign=prisguide_prisjamforelse&dclid=CPCopZyJid4CFRk64Aod8EMA3w

 

Funker denne som TV nr 2. Har C7 fra før i stua og skulle gjerne hatt enda enn Oled, men er litt usikker på hvor mye eg vil bruke på dette. Kommer til å bli brukt til Netflix, fotball, gaming.

Lenke til kommentar

Det blir jo akkurat det du sier, gamble.  :p 

 

C8 ligger jo til 15k nå, og har ikke vært på den prisen så fryktelig lenge. Klart noen kan stunte på BF og kjøre den ned mer, men under 12k? Er litt skeptisk. 

 

For at det skal være noe poeng og gi en skikkelig WOW så må 55" oled under 10k, men det tviler jeg vi ser. Må bli et guffent tap for alle da. 

Lenke til kommentar

Siste to åra har det vært nå i oktober, vet vi om det kommer nå igjen? Hvordan har Black Friday-tilbudene vært, om det kommer dnb-tilbud neste uke vil det lønne seg å kjøpe C8 da eller gamble på black friday?

Vent til BF helt klart ... Lg oled tvr har vært utrolig billige spesielt 65 tommern i fjor

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...