Gå til innhold

KOMMENTAR: Tolar du ikkje homofili i spel, er det på tide å opna auga


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For å spille djevelens advokat litt...

 

Skjønner hva du mener. Det kunne stemt hvis folk reagerte på at de kysset. Men her reagerer folk på at det er lesbiske som kysser. Det kommer helt og tydelig fram fra alle innleggene og reaksjonene. Det er det at de er lesbisk som folk reagerer på, ikke at det er noe "seksuelt". Ellers hadde ordlyden vært helt annerledes.

 

Det er 100% at folk ikke er komfortabel med homofile og lesbiske. Hadde det vært en kyssescene med to mannfolk så hadde det vært enda mer oppstyr enn nå. 

 

Hadde det derimot vært en mann og kvinne hadde nok folk som synes det var litt vel grafisk tenkt "jaja. Unødvendig" og skippet forbi.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

For å spille djevelens advokat litt...

 

Det at man støtter homofiles rettigheter betyr ikke at man ønsker å se homofile i seksuell aktivitet i spill eller andre steder. Det er mange som synes at klining er såpass intimt at det bør man bedrive kun i privat sfære. Det var ganske tydelig at den aggressive parten i traileren (vet ikke hva hun heter) var bevisst dette, og gjorde for det delvis for sjokkeffekt. Selv blant heterofile er det ganske uvanlig at man ser noen på dansegulvet som råkliner i full offentlighet, bortsett fra når mye alkohol er involvert.

 

Det andre jeg vil påpeke, er at folk som er fan av en spillserie kan bli litt irritert når serien går fra å være uten seksuelt innhold til å plutselig ha seksuelt innhold i oppfølgeren. Det er lett å si "Bare finn andre spill, da vel." Men er man ellers fan av spillserien, og har spilt alle tidligere spill, er det ikke så lett. Da er det bedre slik Mass Effect og Witcher-seriene har gjort det - der er det ikke tvil om at det er seksuelt innhold allerede fra det første spillet i serien.

 

Jeg er ikke en person som blir lett støtt, men jeg skjønner at folk kan bli irritert med tanke på disse to punktene.

 

Jeg nekter å tro at folk hadde brukt en eneste kalori på å problematisere at vi f.eks. hadde sett Joel og Tess kysse i starten av det første spillet. Det er ganske imponerende å se hvilke krumspring noen (sikter ikke til deg) tar for å argumentere for at dette kysset er problematisk av grunner som ikke handler om at de synes det er ekkelt å se to av sammen kjønn kysse. Dersom man ikke liker å se kyssing i det hele tatt, er det helt greit selvfølgelig, men da vil man ha problemer med det aller meste av historiebasert populærkultur som ikke er myntet på små barn...

 

Forøvrig synes jeg det er noe overdrevent å presentere dette som råklining, og selve kysset varer altså i cirka 10 sekunder av en over 11 minutter lang trailer. Og denne omtalen av dette kysset som seksuelt innhold, og sammenligne det med f.eks. Witcher- og Mass Effect-seriene hvor man har regelrette samleie-scener, er noe søkt etter min mening. Det må ikke være sånn at man enten viser "all or nothing"... Men uansett er TLOU en spill-serie beregnet på voksne, og da må det være helt greit å vise et kyss som faktisk har en funksjon i historien (selv om motstanderne selvfølgelig ikke mener det stemmer).

 

Denne argumentasjonen om at alt er "identitets-politikk" er jo perfekt for motstanderne som ikke vil at det skal forekomme homofile i "vanlige" filmer/spill/etc - man kan jo da simpelthen aldri vise homofile i en normal setting, uten at det blir gjort et stort poeng av det. Ergo vil det aldri bli mulig å vise det som egentlig er en helt vanlig del av samfunnet vi lever i i dag.

Endret av Nissenakke
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det som er trist er at hele artikkelen er en pekefinger du får trykket i ansiktet. "Spill er politiske, sånn er det." Den politiske dritten har sneket seg inn. Nå starter de arbeidet med å "reformere" innholdet slik at det passer dem bedre. Liker du det ikke er du en dinosaur og det som verre er...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"De". "Dem". Vil du utbrodere litt hvem "de" er? Er jeg en av "de" bare fordi jeg synes det er helt greit at spillfigurer er homofile eller lesbiske?

 

Ytre venstresiden. Mange er på Twitter, Tumblr og Reddit. Mange er amerikanere. Denne artikkelen er en blek kopi av mye som skrives der, men mye av innholdet er det samme. De er opptatt av å problematisere spill og dra inn politikk i dem. Tradisjonelle roller er giftige og problematiske. Innholdet i spill må endres siden følsomme mennesker som egentlig ikke spiller spill blir støtt.

 

At Ellie er lesbisk er intet nytt og greit for meg. At spillskaperen velger å "virtue signale" (mangler et norsk ord her.) så hardt er trist og gjør spillet til et politisk prosjekt. Du skal mene dette, ellers!

 

Det er lett å se når de bare krysser av punkter på lista si. Sjeldent er det med spill som har genuine karakterer der du må oppdage deres seksuelle legning og bli kjent med dem. Legning er i dag blitt et "selling point".

 

Hva eller hvem du personlig er må du selv bestemme.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ytre venstresiden. 

Tror du overdriver hvor mange de er eller hvor stor makt de eventuelt har. Det er ganske komisk å påstå at det er de som "tvinger" homofile/lesbiske inn i spill, film, serier eller hva det måtte være. Du tror virkelig at det er en ytre venstreside som har tvunget de til å ha med en lesbisk karakter? Eller tror du kanskje at det er de som lager spillet som tenker at det er en mulighet for å ta med en karakter som er mindre stereotypisk og skiller seg litt mer ut, og kanskje blir et bedre spill av den grunn?

 

Det at du sier ytre venstresiden får meg til å tenke at du er langt ute på høyresiden, da de stort sett er de eneste som faktisk bruker det uttrykket utenfor kommunistiske emner. For de aller fleste har et normalt forhold til homofile og lesbiske, mens "ytre høyre" og konservative er de som ikke takler det. 

 

Og det er ingen som mener at "du skal mene dette, ellers". Med mindre du referer til at man skal godta at folk (inkludert fiktive karakterer) er homofile/lesbiske, for selvfølgelig skal man godta dette. Det gir ingen mening å være mot det. Homofili er så utbredt i naturen blant mennesker og andre dyr at det er ikke noe rart ved det. 

 

At karakteren er lesbisk kan være et "selling point" er da ikke så rart det? Tror du ikke at lesbiske og homofile setter pris på det? Jeg kjenner personlig flere som er glad for det. Uavhengig om de blir å kjøpe spillet eller ei, men de synes det er gøy å bli representert.

 

Det er litt som om man er mørkhudet men alle figurer i spill og film skulle vært hvit. For det første representerer det ikke virkeligheten, for det andre gjør det at folk føler seg utstøtt.

 

Å ha med lesbiske, homofile, folk med andre hudfarger er bare naturlig og en vinn-vinn situasjon.

 

Dere som føler dere støtt over dette er de eneste taperne i dette scenarioet føler dere kanskje, men når tiden går kanskje dere også fjerner noen av fordommene deres og det er en seier det også.

 

 

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 5
Lenke til kommentar

 

"Tolar du ikkje homofili i spel, er det på tide å opna auga

Det er ikkje "politisk korrekt" berre fordi du ikkje likar det."

 

Du ser ikke pekefingeren her?

 

Er selv i midten. Ser jeg to homofile lar jeg dem holde på med sitt. Står ikke med regnbueflagg og roper wohoo! Oh yeah! men kaster heller ikke stein eller skjellsord etter dem.

 

Og nei. Mener ikke det er riktig at under 5% av befolkningen skal ha rett til å definere og tvinge seg inn. Er du en av dem som kun kjøper "korrekte" spill er du en av dem som drar spillmediet nedover.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bryr meg fletta egentlig. Så lenge det er kosmetisk som i eksemplet BF5 kunne det godt vært klovnen fra It som løp rundt på slagmarken under multiplayer. Kan godt se at noen reagerer på autentisitet i BF5 riktig nok, men føler også at BF serien ikke er helt den man er på utkikk etter da heller.

 

I tilfeller som TLoU eller Mass Effect eller Assassin's Creed hvor det kan være en del av en historie som blir fortalt så bryr jeg meg fint lite. Historien blir ikke dårlig, eller god for den del, av at det er to av samme kjønn som kliner med hverandre, det er en dårlig historie fordi det er en dårlig historie uansett etter min mening, hvis det skal være et argument for at man ikke skal vise noe sånt. Vil også se på meg selv som konservativ politisk sett så, ja, jeg vet ikke jeg, ha det gøy med konspirasjonen fra venstresiden som det virker som mange tror setter full klut på undertrykkingen den andre veien i stedet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Se på mange store utgivelser i dag. Battlefield V for eksempel. Føles det du ser der genuint? Føles det ekte? Eller er det noe som de klistrer på det fordi det er det "riktige" å gjøre?

Who the f*** cares? Kjøp deg et annet spill. Om spill ikke selger endrer de på formelen. Samme som med microtransaksjoner. Jeg digga gamle Nicholas Cage filmer som The Rock, Con air, face off, snakes eyes og leaving Las Vegas. Nå lager han bare søppel. Skal fader meg dra hjem til han å grisebanken! Nei jeg gjør ikke det vettu. Han får spille de filmene han vil fordi han har fri vilje til å gjøre hva pokker han vil. Og jeg finner noe annet å se på.

Endret av Peteguy
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Og nei. Mener ikke det er riktig at under 5% av befolkningen skal ha rett til å definere og tvinge seg inn. Er du en av dem som kun kjøper "korrekte" spill er du en av dem som drar spillmediet nedover.

Gjelder da dette alle folkegrupper som er representert med under 5%? Er det en hard grense, eller har du slingremonn? Hva med små religiøse grupper som vises i spill, har de også tvunget seg inn? De rike 1% i verden, har de kjøpt seg inn i spillet? Hva med nordmenn i spill? Har vi tvunget oss inn selv om vi bare er en bitteliten del av verden? Skjønner du hvor logikken din stopper opp?

 

Det er ingen som kun kjøper "korrekte" spill. Det er latterlig å si. Det er ingen som tvinger seg inn i spillmediet. Du er helt på bærtur. Tror du at homofile og lesbiske har tvunget seg inn i The Last of us? At det er ikke et valg tatt i plenum der folk var enig?

 

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

"Tolar du ikkje homofili i spel, er det på tide å opna auga

Det er ikkje "politisk korrekt" berre fordi du ikkje likar det."

 

Du ser ikke pekefingeren her?

 

Er selv i midten. Ser jeg to homofile lar jeg dem holde på med sitt. Står ikke med regnbueflagg og roper wohoo! Oh yeah! men kaster heller ikke stein eller skjellsord etter dem.

 

Og nei. Mener ikke det er riktig at under 5% av befolkningen skal ha rett til å definere og tvinge seg inn. Er du en av dem som kun kjøper "korrekte" spill er du en av dem som drar spillmediet nedover.

 

Ok, dette er kansje ikke helt politisk korekt å si av meg. Men som hetrofil mann, er det da virkelig ikke noe mer vakert enn to jenter som kysser ;). Blir glad inni meg hver gang jeg ser det jeg :). Ikke like fan av to menn, men har ingen problemer med det.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

For å spille djevelens advokat litt...

 

Det at man støtter homofiles rettigheter betyr ikke at man ønsker å se homofile i seksuell aktivitet i spill eller andre steder. Det er mange som synes at klining er såpass intimt at det bør man bedrive kun i privat sfære. Det var ganske tydelig at den aggressive parten i traileren (vet ikke hva hun heter) var bevisst dette, og gjorde for det delvis for sjokkeffekt. Selv blant heterofile er det ganske uvanlig at man ser noen på dansegulvet som råkliner i full offentlighet, bortsett fra når mye alkohol er involvert.

 

Det andre jeg vil påpeke, er at folk som er fan av en spillserie kan bli litt irritert når serien går fra å være uten seksuelt innhold til å plutselig ha seksuelt innhold i oppfølgeren. Det er lett å si "Bare finn andre spill, da vel." Men er man ellers fan av spillserien, og har spilt alle tidligere spill, er det ikke så lett. Da er det bedre slik Mass Effect og Witcher-seriene har gjort det - der er det ikke tvil om at det er seksuelt innhold allerede fra det første spillet i serien.

 

Jeg er ikke en person som blir lett støtt, men jeg skjønner at folk kan bli irritert med tanke på disse to punktene.

 

Takk for ett godt argument fra "den andre siden", man trenger altid djevlens advokater. Men alle medier som skal formidle en historie, har til tider behov for å sette oss inn I "intime" situasjoner, som ellers ikke andre hadde observert, eller tenkt over I større grad.

 

 

 

Det første last of us var Ganske fantastisk, med at det viste homofili uten å sette ett større fokus på det. Husker ikke navnet på fyren, han som bodde alene I den kirka, som hjelper dere på reisen. Man forstår han er homofil, man ser det ikke, og man gjør ikke noe nummer ut av det. DLC utbroderer at Elli er lesbisk eller bi, og det er en Ganske fin historie. Tydelig at last of us fortsetter å utbrodere dette. Noe som nesten er naturlig når det er Ellies historie vi følger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"For det normale er at me menneske er homofile, heterofile, bifile, transseksuelle, svarte, kvite, gule, raude og så bortetter."[/size]

 

Her har du gått langt over streken.

Fortell meg hva som er normalt med at 40% av 'transseksuelle' har forsøkt å ta sitt eget liv? Smak litt på den. 40%!

Fortell meg hvorfor det er en økende trend å få reversert inngrepet, etter de har mutilert sitt kjønnsorgan?

Dette forteller meg at vi snakker om psykisk sykdom.

Hva gjør du når du får barn? Venter 4-5 år og lar ungen selv få bestemme sitt kjønn?

At du/flere normaliserer 'transseksualitet' ser jeg på som direkte farlig. Enda verre er det når man dytter det inn i ørene på små barn.

 

Vet godt den populære begrunnelsen er å legge all skyld på samfunnet. Dette er ren svada, men det er tydelig at det er lett å veive med offer-kortet nå om dagen.

Transeksualitet er ingen psykisk sykdom, derimot er det mange transeksuelle som sliter psykisk. Det er mange årsaker til dette, men mangel på aksept fra nærmeste familie, venner og lokalsamfunn er I stor grad medvirkende. Og det er slettes ikke rart at mange transeksuelle og homofile sliter på grunn av dette. Mennesker utvikler sitt kjønn Ganske sent I mors mage, etter at de andre organene er på plass. Det å være født I feil Kropp, er en reell biologisk problemstilling.

 

 

De fleste blir likevel født I "riktig" Kropp. Gutter blir veldig tidlig "guttate", jenter blir "jentete". Noen liker likevel å leke leker som andre definerer som å tilhøre det andre kjønnet, uten at det likevel er snakk om homofili eller født I feil Kropp. Men unntagene er der, og det er aboslutt barn man fra tidlig barneår kan få mistanke om at de er homofile, å at dette faktisk stemmer.

 

 

Jeg kan halveis støtte deg på en ting. Det er problemstillinger rundt barn som mener de er det motsatte kjønn, og insisterer på å kle seg og bli behandlet som jente eller gutt når de er det motsatte. Som du sier, om man støtter helt opp om dette, kan man få tilfeller av mennesker som angrer seg for kjønnsbytte når de blir elder. Men I motsatt tilfelle, om man undertrykker dette kan de havne I den beklaglige statestikken over mennesker som utvikler psykiske lidelser og tar selvmord for manglende aksept I tennårene eller som unge voksne.

 

 

Dette er alvorlige problemstillinger man ikke skal ta lett på. Selv er jeg I en profesjon hvor jeg har hatt med slike barn. Jeg er likevel ingen ekspert på problemstillingen og det vanlige er å koble på psykologer med utdanning og ekspertise på akkurat disse problemstillingene. Det er ingen enkle svar her og hva som er riktig løsning er svært individuelt.

 

 

Tror ikke jeg deler så mange av dine synspunkter, men rett skal være rett. Det kan faktisk være farlig å dytte egne meninger inn I ørene på små barn. Men det går altså begge veier. Mitt eneste råd her er at foreldre med barn som opplever dette, tar kontakt og forhører seg med profesjonelle som har ekspertise på området. Ikke sitt med disse problemene alene!

 

Legger her ved link til Barne og ungdomspsykiatrien (BUP) om det er noen som skulle ha behov for det.

 

https://sykehuset-innlandet.no/avdelinger/barne-og-ungdomspsykiatri-bup

Endret av GrinderX9
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kommentaren er egentlig heilt på jordet. Om målet med dataspel er at det skal representere eit breidt spekter av menneskerasen, så er det forsatt ikkje behov for at bare nokre få av desse aspekta skal være godkjente. Da burde spill få vise det som folk ikkje liker og det som er problematisk i samfunnet og, utan å bli tråkka på. Problemet er dog at viss eit spill viser noko anna enn det som pr nu er "politisk korrekt", så blir det slakta og pissa på av svært mange av di samme som elles snakker stort om kor viktig det er med mangfold og innkludering.

At ND utnytter reaksjonen eit kyss mellom to jenter skaper, er det ikkje tvil om. ND trengde ikkje brukt kysse-scena for å vise nytt gameplay, men TLOU2 har ikkje så mange forbedringer gameplay-messig og det er difor sannsynlig at utan kysse-scena ville spillet knapt blitt noko anna enn ein notis på E3. Synd at eit viktig moment ved historia vart avslørt på denne måten for å skape blest. Det ødela mykje for min del.

I den samanhengen blir kommentaren + mange varianter av fordømming eit godt døme på korleis nokre hopper på muligheten til å slå seg på brystet og tråkke på di som måtte føle annleis enn det di meiner er riktig. Om det er ei kysse-scene, homofile, spill som tek seg friheter eller spill skal innkludere så mykje at spilla i seg sjølv misser sin identitet betyr lite. Mangfoldet får ikkje eksistere innafor andre rammer enn det di "politisk korrekte" bestemmer. Ei dårlig utvikling for spillindustrien og ei enda verre utvikling for samfunnet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kommentaren er egentlig heilt på jordet. Om målet med dataspel er at det skal representere eit breidt spekter av menneskerasen, så er det forsatt ikkje behov for at bare nokre få av desse aspekta skal være godkjente. Da burde spill få vise det som folk ikkje liker og det som er problematisk i samfunnet og, utan å bli tråkka på. Problemet er dog at viss eit spill viser noko anna enn det som pr nu er "politisk korrekt", så blir det slakta og pissa på av svært mange av di samme som elles snakker stort om kor viktig det er med mangfold og innkludering.

 

At ND utnytter reaksjonen eit kyss mellom to jenter skaper, er det ikkje tvil om. ND trengde ikkje brukt kysse-scena for å vise nytt gameplay, men TLOU2 har ikkje så mange forbedringer gameplay-messig og det er difor sannsynlig at utan kysse-scena ville spillet knapt blitt noko anna enn ein notis på E3. Synd at eit viktig moment ved historia vart avslørt på denne måten for å skape blest. Det ødela mykje for min del.

 

I den samanhengen blir kommentaren + mange varianter av fordømming eit godt døme på korleis nokre hopper på muligheten til å slå seg på brystet og tråkke på di som måtte føle annleis enn det di meiner er riktig. Om det er ei kysse-scene, homofile, spill som tek seg friheter eller spill skal innkludere så mykje at spilla i seg sjølv misser sin identitet betyr lite. Mangfoldet får ikkje eksistere innafor andre rammer enn det di "politisk korrekte" bestemmer. Ei dårlig utvikling for spillindustrien og ei enda verre utvikling for samfunnet.

 

Mange liker ikke mye av det som blir femstilt i spill. Vi dreper uskyldige, ligger med prostituerte, selger dop, driver gjengkriminalitet, spiller terrorister og mye mye verre. Og mange av oss elsker det.

 

Hva snakker du om? 2 jenter kysser i et spill? Om folk hadde sagt de ikke støttet homofili hadde jeg respektert det mer enn den svadaen som blir skrevet her.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...