Gå til innhold

KOMMENTAR: Tolar du ikkje homofili i spel, er det på tide å opna auga


Anbefalte innlegg

At hovedrolleinnehaveren ikke er straight, eller ikke er hvit, eller om den ikke er en gang er et menneske, bryr meg katta.

Men.. det plager meg litt at de bruker en hoverpersons legning for å skape litt ekstra blest rundt et spill.

 

Uansett, tror neppe det vil ha noe å si for the Last of Us 2's spillbarhet - men det jeg lurer på, ble det hintet til at hun var lesbisk (evt. bi) i det første spillet?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dem som har problemer med kvinner og andre legninger er dinosaurer. Eller unge som har vokst opp i et miljø med dinosaurer. Vi vet jo alle hvordan det gikk med dinosaurene. Harde ord. Men evolve or "die". Fremtiden har ingen plass for dinosaurer. 

 

Fun fact: Det er en myte at alle dinosaurene døde ut. Veldig mange gjorde det, men mange overlevde. Dinosaurene som lever dypt nede i vannet ble ikke spesielt påvirket av det som skjedde på overflaten, men overlevde, og har utviklet seg over tid til det vi i dag kjenner som haier, krokodiller, skilpadder osv. Mndre dinosaurer på overflaten overlevde også, og er i dag kjent som fugler. Så selv om de store og best kjente dinosaurene døde ut, var jorden ikke en livløs steinklump helt til livet startet på nytt. Jorden har alltid vært full av liv.

 

Men uansett, vi snakker homofili her. For å gi dere en tankevekker kan dere jo se på USA. Stort sett hvem som helst kan spasere inn i en våpenbutikk og kjøpe skytevåpen, og selv ting som automatvåpen er ikke spesielt vanskelig å få tak i. Det er også fullt lovlig å ha en svær pistol hengende godt synlig i beltet og spasere inn på et kjøpesenter. Hvis du bryter deg inn hos noen, eieren blir forbannet og skyter deg, kan du faktisk saksøke ham og vinne.

 

Men er du homofil og vil gifte seg vil du slite. Faktisk ble ikke det ikke lov for homofile å gifte seg i alle statene før for tre år siden. Tre år. I 2015. Her i Norge har jeg en kamerat som er homofil, og han ønsket å gå i 17de mai-toget med et Pride-flagg. Det fikk han ikke lov til, fordi toget "skal være inkluderende". Å stå å vifte med et flagg fra et annet land er derimot helt greit. WTF?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

For meg er underholdninga hva som skjer mens man spiller.

 

Hvis jeg forsøker et dobbelt pixelperfect hopp over en mark og ei bie men får feil timing så jeg får bien rett i kysseren, da er det ganske underholdende.

 

Jeg streamer at jeg spiller. Antar at folk ser på for å se hva jeg gjør og min reaksjon på det som skjer, ikke for å få med seg historien i spillet.

 

Hvis jeg ramler i et hull to ganger på rad og tar en face palm så er det mer underholdende enn dialog eller karakterutvikling i spillet.

Lenke til kommentar

At det nå likevel dukkar opp stadig fleire spel som ønsker å ta i bruk andre perspektiv, er ikkje eit uttrykk for politisk korrektheit. Det er eit uttrykk for at fleire typar folk speler spel, og at fleire typar folk lagar spel – med andre ord at spel har ei framtid. Det er eit uttrykk for at verda går framover, fordi stadig fleire får anledning til å oppleva spel som dei kan relatera seg til, som representerer dei og deira syn på verda.

Herlig naivt. Grunnen er selvsagt å tjene penger. Sex selger, og sex selger godt i spill. Det er en grunn til at Bioware gikk over til å bli en ren romanse-"simulator" for kids, og resten av bransjen følger etter. Romanser i alle former, med alle slags skapninger. Dyr, roboter, romvesner, planter. Spiller ingen rolle. Kan det kysses, skal det kysses, og mange hormonelle tenåringer elsker det. Det er utrolig kynisk av utviklerne, og pressen går fem på gang på gang fordi det er jo "mangfold" og "verden går framover". Tenk deg om de kunne fått pressen til å si det samme om loot bokser.

 

Hovedproblemet er at det er ingen av disse romansene eller legningene som passer til karakterene de er skrevet for. Det er endimensjonelle karakterer uten dybde, som forfatterne prøver å prakke på en sex-fiksering som ikke passer inn med karakteren i seg selv, resten av historien, eller settingen.

 

Om jeg hadde vært fryktelig opptatt av sex og legning i spill hadde jeg blit fornærmet av hvor lettvint og respektløst temaet omtales.

 

For de som ikke bryr seg filla om det i spill, fordi det i 99,999999999% av spill ikke tilfører spillet noe som helst, gjør det bare at man blir fryktelig oppgitt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Spill er en dårlig historieforteller, bøker og film er langt bedre.

 

Et spill bør være så vagt definert at man skaper historien selv.

 

"Alarm! Romvesnene er i basen, løft på ræva, skyt først og spør aldri!" bør være mer enn nok historie for en hel serie av spill, men i stedet får man påprakket historie og dialog som sakker spillet og demper muligheten for innlevelse og utvikling av egen karakter.

 

Bare for moro skyld, hva mener du om spill som Detroit: Become Human? Du har veldig mange valg som påvirker historien, og du kan fint spille gjennom flere ganger og få en rimelig annerledes historie hver gang. Like fullt spiller du bestemte karakterer, så du får ikke lage noen av dem selv. Det samme gjelder JRPGs. Du får utvikle karakterene dine og velge hvem du vil ha på laget, men du får ikke lage karakterene selv, og er nødt til å følge en forhåndsbestemt historie. Teller dette som spill?

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

 

Enkelte spel handlar om spesifikke personar/figurar med spesifikke karaktertrekk som er sentrale for historia. Då kan ein naturlegvis ikkje velja sin eigen hovudperson.

 

Har aldri hørt om en sånt spill, og det gjelder i al fall ikke den aktuelle spillet og heller den siste uncharted som også hadde et lesbisk par i hovedrollen.  Vi snakker om skytespill - det har ingen verdens betydning hvordan hovedpersonen ser ut for "historien."

Bare sånn for ordens skyld, så vet vi ikke hvordan legning Nadine er, og Chloe var sammen med Drake i Uncharted 2. Det var to kvinner i hovedrollen i Uncharted: The Lost Legacy, men ingen ting tyder på at noen av dem nødvendigvis var lesbiske.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QB4VTZbn

Gamer.no begynner å minne om Polygon.com, og det er en utvikling som både Gamer.no og leserne vil tape på:
"Åh, se på meg. Jeg støtter dataspill med homofile karakterer. Jeg er et godt menneske, aksepter meg for den jeg er, mine kjære venstreliberale venner."

Jeg bryr meg ikke om noen ganske få dataspill har en homofil kjærlighetshistorie, men dette er jo en strålende mulighet for Gamer.no til å demonstrere hvor tolerante de er (ie. virtue signalling).

-Hva med å skrive en hyllest til transseksuelle karakterer neste gang? Gamer.no er vel ikke for undertrykking av transseksuelle? Nå synes jeg at Gamer.no må klarere hva dere egentlig mener her. (Sarkasme, men det er slik moral-mobben på sosiale medier fungerer. Det blir aldri "bra nok" for disse SJWs.)

 

Problemet med "politisk korrekthet" i en større setting, er f.eks. når am. tech-selskaper bevisst bruker "diversity" som et prinsipp for ansettelse, i stedet for å ta inn de mest kvalifiserte (ofte hvite og asiatiske mannlige søkere). Eller at universiteter fjerner grunnleggende europeisk/vestlig historie og filosofi fra deres pensum, og erstatter dette med kvasi-fag som "gender studies" eller "queer history". Eller naiv og tendensiøs nyhetsdekning i mediekanaler som bedriver narrativ-drevet journalistikk (NRK, BBC, SVT) osv. Hvis noen lurer på hvorfor folk klager på politisk korrekthet for tiden, ta en pause fra NRK og undersøk hva som faktisk foregår. Du vil bli sjokkert.

Endret av Slettet-QB4VTZbn
Lenke til kommentar

Har aldri vært en fan av adventure, selv om jeg har spilt gjennom en mange av klassikerne da de kom ut, spesielt de med Tim Schafer. Mulig det kun er en nostalgisk tiltrekning. Likte godt DotT før jeg spilte det så mye at jeg gikk lei.

 

JRPG, enten elsker jeg det eller så hater jeg det. Ett av mine favorittspill i den sjangeren, men det gir lite motivasjon til gjenspilling når jeg vet at historien fører til ulykkelig kjærlighet og at heltene dør, hver gang uten unntak. Jeg elsker gåtene, tårnene, festningene, grottene, stemningen, musikken, kampsystemet, osv, men jeg påprakkes den samme triste historien og slutten hver gang.

Lenke til kommentar

Kjenner noen homofile og noen ikke-binære, man finner bra folk i alle leire, men jeg synes at enkelte av de gjør for mye ut av det. Hele tiden påminnelser i sosiale media om at de er homofile eller "hei, ikke si hun om meg altså jeg er ikke-binær". Det blir veldig kjedelig å kjenne noen hvis du vet at hvis du henger med dem så kommer minst et par folk til å si hun eller henne og da vet man hva som kommer. All fokus og energi går til vedkommende og denne tematikken, gjentakelser av det samme, om og om igjen.

 

De ikke-binære er raske med å spørre om hvilket pronomen man bruker eller ønsker at de skal bruke om deg. Når man så sier at det er likegyldig, bruk det som passer deg så kan de ikke helt forstå det. "Er du sikker, pronomen er veldig viktig altså."

 

Det er nok av dette i virkeligheten, spill kan fint få være en frisone.

Endret av BadCat
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Men dette er jo en strålende mulighet for Gamer.no til å vise hvor tolerante de er (ie. virtue signalling).

 

Å skulda nokon for virtue signalling er jo deilig uangripeleg, det skal du ha. Eg kan seia at det ikkje er tilfelle, men kva så?

 

Mitt utgangspunkt for denne kommentaren var ein diskusjon innad i redaksjonen, om korleis det er fornuftig å reagera på den typen innlegg som eg nemner i starten. Det kan godt henda det er nyttelaust, men eg hadde lyst til å gjera noko meir enn berre å overlata det til forum-moderatorane. Difor prøver eg her å ikkje berre seia "det er dust å skriva slike ting", men heller å forklara korfor det er dust. Kall det virtue signalling om du vil, men det er ikkje formålet med denne kommentaren.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Nå er det å være født homo, bifil eller transe noe som ikke er normalt. Fint at de får aksept, det fortjener de, men de fleste blir født heterofile, dermed blir en annen seksuell legning noe som avviker fra normalen. Dette har egentlig ingen ting med legning å gjøre i seg selv. Alt kan ikke være normalt for da hadde ikke ordet finnes. Og nå har vel etnisitet og hudfarge også veldig lite med seksuell legning å gjøre.

 

Spillet kanskje ikke, men artikkelen lukter politisk korrekt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spillet kanskje ikke, men artikkelen lukter politisk korrekt.

Merkelig, jeg synes den "lukter" sunn fornuft.

 

Jeg synes hele diskusjonen rundt kysset i TLOU2 er latterlig. Man burde mye heller diskutere selve kysset. For et kyss! Det er jo historisk! Ikke på grunn av hvem som kysset, men det er faktisk første gang i historien at et kyss i et spill ikke ser fullstendig klossete ut.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...