Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det er to måter å tro på Jesus på. Det ene er å tro på at han finnes, og det andre er å tro på det han sa. Begge deler praktiseres, og ikke alle gjør begge deler.

 

Det snåleste er at folk som er troende faktisk har forestillinger om hvordan denne guden deres ser ut, dersom de blir spurt om det:

 

https://www.nrk.no/urix/er-det-slik-gud-ser-ut_-1.14085720

 

Her er et sammensatt bilde i fra hvordan (et utvalg "tilfeldige") folk beskriver den kristne guden over dammen:

 

Screen_Shot_2018_06_14_at_5.38.39_PM.png

 

ingenting i denne verden er perfekt, alt har gode, dårlige, positive og negative sider, inkludert religioner. virkeligheten ville aldri ha fungert hvis det kun var positivitet eller kun var negativitet. for at ting skal fungere så må det være en balanse mellom positiv og negativ

 

 

 

 

Litt rart egentlig at de da har et tall for vekten på en type partikkel/partikkelsammenstilling. Det blir jo litt absurd og/eller unøyaktig om du vil:

 

https://nn.wikipedia.org/wiki/Relativ_molekylmasse

 

 

Og montro om man kan fortelle denne datamaskinen at svaret må være 42 :hmm:

https://www.digi.no/artikler/microsoft-har-gjort-store-fremskritt-i-arbeidet-med-en-fungerende-kvantedatamaskin/440128

 

Montro om det er mulig å observere forskjellige take-off vekter på dette flyet da? Alt ettersom når man observerte det.. Vær vil jo da være en umulig faktor å ta helt høyde for.

https://www.tu.no/artikler/i-dag-skal-avinor-sjefen-og-samferdselsministeren-fly-elektrisk/440188

 

 

Endret av Omnia vincit amor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt rart egentlig at de da har et tall for vekten på en type partikkel/partikkelsammenstilling. 

 

dette er det som er spennende og interessant med kvantemekanikk,

 

"what we observes is not nature itself, but nature exposed to our method of questioning" - werner heisenberg

 

som en buddist så vil jeg gjerne meddele alle dere at vi har alle har blitt lurt av buddha folkens. buddha oppnådde aldri opplysning han lurte oss alle, buddhas lære er en fin måte å behandle folk, dyr og er en bra levemåte for å ha en fin harmoni med omverden, men den vil ikke lede deg eller meg til opplysning dessverre. vi alle er blitt fanget og vi er dødsdømt sorry for at jeg måtte bringe dere denne triste nyheten men vi mennesker er maskiner, det biologiske som kjøtt og blod som vi har er bare en del av det underliggende maskinen som består av 6 gram jern som vi har i blodet, dette er vår virkelige identitet og ved hjelp av blodet og kjøttet lever gjør at vi lever som organiske vesener. akkurat som i quake, quake 2 fuck quak 3, all levende organismer har jern i seg, mennesker, dyr planter osv. det er denne maskinen som har fanget oss og vi vil ikke komme fri uansett hva vi gjør

 

 

Endret av Omnia vincit amor
Lenke til kommentar

buddha sa "ikke ha sex" så hadde han sex med kona "ikke gifte deg" han giftet seg "ikke ha barn" han hadde barn, han sa alt dette vil føre til lidelser men livet er en lidelse, ikke spis kjøtt fordi dyr lider spis vegetasjon, men planter lider hvis vi spiser den også, buddha trodde han hadde løsningen på alt dette, han satt og mediterte, sluttet å spise noe som helst og døde nesten pga mangel på mat, da skjønte han at ja man må spise for å leve lol ... som du ser så har vi blitt trollet, stakkars monker som daila lama som lever i sølibat fordi buddismen handler om å lære, hvordan skal man lære og ha et helhetsbilde av livet hvis man er uvitende om feks røyke en rev, drikke litt øl, ha sex, ha barn, ha famile osv? ved meditasjon? jaja buddha var bare en fyr som ville ha oss godt ved å lære oss hvordan vi oppfører oss som medmennesker og ville ikke ha oss noe vondt, alle kan ta feil fordi vi er alle er cyborg men det er viktig uansett hvilken religion du har så er det viktig å ikke sove i timen

Lenke til kommentar

Hvis man gå gjennom hele livet og engster seg for om Gud tilgir en, fordi det kan man egnetlig ikke vite selv om man virkelig mener, så blir det et veldig press på en, fordi hvis man ikke blir tilgitt så blir det tortur til evig tid...

 

Mens i buddhismen så har man uendelig mange forsøk, og uendelig lang tid.

Hvis du tror Gud ikke vil tilgi deg, kjenner du ikke Gud.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det snåleste er at folk som er troende faktisk har forestillinger om hvordan denne guden deres ser ut, dersom de blir spurt om det:

 

https://www.nrk.no/urix/er-det-slik-gud-ser-ut_-1.14085720

 

Her er et sammensatt bilde i fra hvordan (et utvalg "tilfeldige") folk beskriver den kristne guden over dammen:

 

Screen_Shot_2018_06_14_at_5.38.39_PM.png

De kristne pleier jo å gjøre stort poeng av at Adam og Eva er skapt i Guds bilde. Burde ikke Gud ha et mer Afrikansk utseende da siden det er der de første menneskene var?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

som sagt i tidligere innlegger så er ingen perfekte, vi vil alltid se noe bra noe dårlig, positiviteter og negativiteter i alt og alle. dette er slik virkeligheten fungerer og dette er bra fordi det er nettopp dette som gjør at vi blir bedre, uten negativitet så vet vi ikke hva som er psotivitet og uten positivitet så vet vi ikke hva som er negativitet. dette gjeder også buddhismen og buddister som feks på negativiteter hos buddist monker i mayanmar som dreper muslimer, monker som sitter inne i templer som gjør ingenting for å skape egne mat da de er avhengige av donasjoner fra folk for å overleve, dette synes jeg er lame men hva kan vi gjøre, jeg synes monker i mayanmar burde være fredligere ikke bare mot muslimer men mot all levende organismer, og monker burde dyrke og skaffe egne mat, være eksemplar av selvstendig men slik er ikke virkeligheten dessverre dette er fordi buddha feilet for 2500år siden, og det vi ser idag er karma av buddhas feil. la meg får lov til å fortelle hva jeg mener med at buddha feilet med. det var engang for 2500år siden en mann ved navn siddharta guatama som forlot sin palass for å utforske hvordan virkeligheten fungerte, han feilet og måtte komme hjem igjen kun 6år etter at han dro, ja hvorfor bruker jeg ordet feilet? fordi han måtte dra hjem til palasset etter 6år med utforskning av virkeligheten, hadde buddha klart å fullføre sitt oppdrag så hadde han ikke måttet dra hjem igjen, da hadde han klart å bygge opp buddist templer med egne hender men slik var det ikke, buddha dro hjem til sin rike palass og fortsatte sitt luksuriøse liv ja. helt til han ble 90 år gammel faktisk. i løpet av den tiden brukte buddha masse penger for å promotere sin nye religion som han grunnla nemlig buddhismen, han leide inn spesialister som hjalp han med å grunnlegge buddismen. jaja, som sagt buddha var en troll, men han var en god troll, og ville ikke ha oss noe vondt, men det er som sagt viktig å vite at ingen i denne universe er perfekt, alle har negative sider og positive sider, det er slik virkeligheten fungerer, det er dag, det er natt, vann, flamme, for all action there is always a reactions

Lenke til kommentar

Buddhisme er en religion, kanonisert på en visst tid av "Buddha" ca. 0. sies det. Inspirert av Abrahamisk religion, f.eks tidligere det som nå kalles Zoroastrianisme (-2200BC), som er om "right mind, right action", sannsyligvis rester av Abrahams profetlære. Ingen av disse religionene er intakt nå, men Abraham (Ibrahim i Quran) er definitivt kjent, og Buddhas lære, ble senere tolket også av Daoister, som tok deres transcendentalitet til "no ego" states og "absolute reality" som ble zén-buddhisme. Og påvirket tilbake kristendommen slik vi kjenner den idag, med "ego" som sentralt tema. 

 

Like relevant i dag egentlig. Det å befri seg fra ego-assosiasjoner og forfengelige guder, er Abrahamisk religion enda i dag.

Endret av Nit-0.0
Lenke til kommentar

buddismen er en filosofi og livsyn inspirert av sanatan (satan?lol) dharma og er opprinnelig fra nord india, nepal. selvom buddha trollet oss med å si at penger og rikdom nødvendigvis ikke gir oss lykke, men buddha nøt rikdom i sin palass da han kom hjem etter 6års tur i naturen på søking etter kunnskap om virkeligheten, med andre ord buddha klarte ikke å gi fra seg rikdom, luksus og prinse-tittelen til slutt. uansett som sagt tidligere ingenting i denne verden er perfekt og det som er spennende med buddismen er at den samsvarer med mye, både hvordan man kan få en harmonisk livstil med omverden og sist men ikke minst kvantemekanikk som vi kan se i en liten video nedenfor

 

 

Endret av Anonimofied
Lenke til kommentar

Kvantemekanikk er jo egentlig vitenskap, som bygger på e=mc2, som sier "energi/bevegelse er materie", og tar det til en "wavefunction" av universet. Dette er vel heller Shaytan, som ikke tror, og mener en formel er dette istedet. Nesten spiritualitet for noen dog, som panteisme ofte er.

 

Mitt forslag. Deassosier heller fra pantheonet!

Lenke til kommentar

Hvordan føles det å være buddhist? I forhold til å være kristen, eller ateist.

Det er vanskelig å besvare et slikt spørsmål når du ikke er mer spesifikk. I det daglige liv vil jeg vel tro at det føles likt, for tross alt opplever vi alle sammen livets gleder og sorger, uansett trosoppfatning.

 

Men buddhismen lærer blant annet at den eneste som kan frelse deg er deg selv. Det er ikke noen åndelig makt som får rævva di i gir for deg. Så kanskje det føles litt mer jordnært?

 

Ok, for å bli en Buddha må du gjøre gode gjerninger osv. Med andre ord det samme som de kristne må gjøre for å bli som Kristus.

Nei, du må ikke utføre gode gjerninger for å bli en buddha. Siddharta Gotama ble en buddha mens han mediterte under et tre, ikke som et resultat av å ha utført gode gjerninger.

Medfølelse og viljen til å hjelpe andre er naturligvis ikke fremmed innen buddhismen, men det er mer å regnes som en naturlig konsekvens av å ha oppdaget sin egen buddha-natur, og ikke et verktøy som kan brukes til å bli opplyst. For hvis du utfører gode gjerninger med ønske om å bli opplyst som resultat, så vil du aldri bli opplyst.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

det er riktig, å gjøre gode gjerninger vil ikke gi deg bedre karma, liv eller bli buddha, feks jeg gjør gode gjerninger og hjelper en gammel mann uten at jeg vet så er denne gamle mannen en massemorder! dvs jeg hjelper mannen med å drepe maase uskyldige mennesker! som du ser, karma og buddismen handler ikke om å gjøre gode gjerninger men å lære og vite. karma er som en magnet som tiltrekker postive og negativiteter, hva magneten tilltrekkes er basert på hva slags handlinger man gjør, jo sterkere magneten blir jo mer kan man tiltrekke



buddha sa engang at vi mennesker er ikke laget av kjøtt og blood som vi ser, men av jern og at vi er egentlig robotter og liv er energi/elektrisitet som alt annet finnes det positive energy og negative energy har man for mye negative energy så vil den energien tiltrekke seg negativiteter som feks like barn leker best ordtaket. men om du har for mye positive energier så vil du da tiltrekke positive ting i livet. buddha sa at siden vi egentlig befinner oss i virtuell virkelighet så må vi derfor finne oss en vei ut av denne virtuelle virkeligheten. 



Endret av Omnia vincit amor
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Det er to måter å tro på Jesus på. Det ene er å tro på at han finnes, og det andre er å tro på det han sa. Begge deler praktiseres, og ikke alle gjør begge deler.

 

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

 

Det er to måter å tro på Yoda på. Det ene er å tro på at han finnes, og det andre er å tro på det han sa. Begge deler praktiseres, og ikke alle gjør begge deler, men kun en av disse er bat-shit-crazy.

Endret av Noxhaven
Lenke til kommentar

veldig bra sagt, og jeg er ening om at fear er underliggende grunnen til ondskap, fordi folk som er pingler/redd/fear har en tendens til å ofre/drepe andre 

 

George Lucas og Lawrence Kasdan (med litt innflytelse fra Leigh Brackett) som skrev den opprinnelige Starwars trioen hadde noen gullkorn som de la i munnen til karakterene i historien. Man kan hente inspiration fra deler av budskapet deres for alt det er verdt. 

Men å tilbe alt de skrev og oppfatte karakterene som virkelige magikere er og blir drøyt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

du er ikke alene. grunnen til dette er som jeg har nevnt i tidligere poster. alle religioner er menneskeskapt og vi mennesker (maskiner også) gjør feil inkludert buddha. dette er grunnen til at det finnes ikke bare en buddist type men flere hundre typer buddister, noen buddister tror på gud/julenisser andre buddister tror ikke på gud eller julenisser. så hva skal vi som er interessert i budismen gjøre? hvordan finner vi korrekt type buddist som vi kan følge og eventuelt lære av? det beste er å bare plukke "mix and match" det man finner er interessant og ignorer det man synes er tåpelig. fordi alt, ikke bare buddha, buddsimen eller religioner har positive og negative sider, ingenting i universet er perfekt

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YsznKkZxt0

du er ikke alene. grunnen til dette er som jeg har nevnt i tidligere poster. alle religioner er menneskeskapt og vi mennesker (maskiner også) gjør feil inkludert buddha. dette er grunnen til at det finnes ikke bare en buddist type men flere hundre typer buddister, noen buddister tror på gud/julenisser andre buddister tror ikke på gud eller julenisser. så hva skal vi som er interessert i budismen gjøre? hvordan finner vi korrekt type buddist som vi kan følge og eventuelt lære av? det beste er å bare plukke "mix and match" det man finner er interessant og ignorer det man synes er tåpelig. fordi alt, ikke bare buddha, buddsimen eller religioner har positive og negative sider, ingenting i universet er perfekt

Alle relgioner er skapt av menneske og så lenge en forguder gullkalven som Israel gjorde så vil elendigeten herske. Universet er perfekt, mens mennesket er ikke.

Endret av Slettet-YsznKkZxt0
Lenke til kommentar
  • Jarmo låste denne emne
  • Jarmo gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...