Gå til innhold

erfaringer med chilimobil som selskap?


Anbefalte innlegg

Jo riskoen er man ikk får sagt opp avtalen eller at avtalen blir dårligere som er veldig sansynlig hvis de overlever.

 

Håper på esim veldig hadde vært så mye enklere men da må man bytte trådløs ruter og mobiler i så fall.

Desverre er det en del år før det blir standard.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får da sagt opp, de har ikke lov å holde nummeret ditt som gissel og Nkom kan tvinge igjennom utportering av numre om noen skulle prøve å beholde kunder lengst mulig etter en konkurs. Telia som nettverksleverandør kan ta full kontroll over numrene om de blir pålagt dette som en nødløsning.

 

At avtalen kan bli dårligere er selvfølgelig en risiko men hva så, de må varsle en måned i forveien om en slik endring og da er det jo bare å bytte operatør. Abonnement endres hos andre operatører også innimellom og blir både bedre eller dårligere, da er det som nevnt bare å godta det eller finne seg en annen operatør.

 

Å bytte simkort og aktivere Bankid på nytt var største jobben jeg måtte gjøre da jeg gikk over til Chilimobil og kontakte kundeservice for å få slått på samtalventer. Andre kan selvfølgelig være mer uheldig med at porteringen feiler og KS må rydde opp, men det har jeg faktisk opplevd skje hos både Telenor og Talkmore før så den slags feil er ikke unik hos noen operatør.

 

Men om du syntes dette er så risikabelt så er det bare å bli hos din nåværende operatør.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg vurder det, problemet er vel at jeg bruker vel mest coax\fiber normalsett.

Avtalen er ikke god nok til å erstatte bredbånd behovet mitt. Men man får vertfall mere frihet og kan ha på mobildata istedenfor trådløs.

 

Hadde jeg vist alle hotellene\hyttene på ferie minst har 50 mbit hastighet og trådløs til 50 kr uken hadde jeg heller gått for det.

 

Problemet er tid å legge inn simkort telefonnummer til simkort, bankid og alt annet.

Dermed vil jeg hadde hatt mere trygt levrandør, det som irriter meg mest man vet ikke hva telia tilbyr om noen måneder.

Og man vet ikke om chill gir dårligere tilbud, det man vet sikkert at telia vertfall ikke går konkurs de er på størrelse med komplett.

 

Hadde likt kontantkort hadde mulighet å kjøpe mobildata til når man trenger det i så fall hadde prisene vært høye.

Er jo svindel å si man kan kjøpe 1 TB pakke på narvesen til 500 kr for telia da de ikke selger det.

Men hadde det vært så enkelt hadde jeg gjort det fordi da har jeg det en stund til.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

 

post-52065-0-15038300-1528825617.png

Kan noen gi flere bilder? Trenger ikke å ta med private opplysninger vil gjerne få bekreftet det ser ut som telia:

Eller er det kun det øverste bilde der, man får tilgang til ikke til pinkode\punk simkortnummer mulighet å oppgradere\nedgradere ute nå kontakte kundesevice? For er dårlig system syns jeg.

 

telia.png

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Ok, for det er vel det og behovet som er problemet gidder ikke å kjøpe 1 TB datapakke per måned hvis man kun skal laste opp noen bilder på instagram eller facebook og gjøre resten på bredbånd avtalen.

 

Men syns det fremdes er vanskelig å vurdere forskjellen på de 2 chilimobil blir man tvunget å betale fast sum i måneden usikker de tar kredittkortgebyr også slik som telia.

Lenke til kommentar

Jeg har brukt abonnementet moderat i 11 dager, og har gjennomsnittsforbruk på 1 GB i døgnet. Selv da er abonnementet «lønnsomt» i forhold til f.eks komplett som skal ha 555,-/mnd for samme mengden. Altså 30 GB kvote som jeg nå har lagt mitt bruk til.

 

Da har jeg åpnet alle sluser når det gjelder synkronisering på iphonen min. Samt bittelitt YouTube, nettradio og spotify streaming. Greit å ha denne muligheten nå. Jeg håper ikke dere andre ødelegger så mye at Chilimobil slutter å tilby denne, men heller ser mulighetene og samtidig opplyser konkurrentene om at de bør få ut fingeren og tilby iallfall litt mer enn de gjør i dag. :)

 

Jeg krever ikke 1000 GB til 399,-, men heller litt mer enn man får i dag. 5 GB til 125,- og kanskje 15 GB til 299,-? Og kanskje 30-40 GB til 399,-? Det er iallfall en start i forhold til i dag.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg har brukt abonnementet moderat i 11 dager, og har gjennomsnittsforbruk på 1 GB i døgnet. Selv da er abonnementet «lønnsomt» i forhold til f.eks komplett som skal ha 555,-/mnd for samme mengden. Altså 30 GB kvote som jeg nå har lagt mitt bruk til.

Komplett har ikke greie på mobil bredbånd eller ligdene de samarbeider med telenor istedenfor chilmobil eller telia.

https://telia.no/privat/kontant/smart-kontant

 

Jeg syns største problemet er at man f.eks må planlegge behovet sitt, surfer man forsvinner 300 mb eller 1 GB fort.

Problemet er ofte kjøper man pakker glemmer man å bruke de opp. Så det er dårlig avtale selv om det er billigere en å betale per megabyte.

 

Jeg håper også på tilbudet fortsetter men vet phonzo ble lagt ned samme med amentio\datakjeden\netshop og nå soundgarden så jeg tror chilmobil før eller senere får kroken på døren hvis de ikke blir kjøpt opp. De lever farlig.

 

Jeg er klar over det er smartere å oppgradere brebåndavtalen en å gå for mobil bredbånd.

Problemet er vel valgfriheten og prisene. Klarer fint å bruke opp 1 GB på under time mye bruk.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Jeg har coax+fiber men det er vel neppe god business å si til kunder at de må legge pengene sine hos en konkurrent ;)

Uærlig ja, men alle ser på kunder som plagsomme idioter som skal melkes for hver siste dråpe blod. Tankegangen deres er sånn: "hvis ikke vi tar pengene deres så gjør konkurrentene det". Mvh tidligere selger som har vært igjennom Norges mest uetiske selgeropplæring (og sluttet fordi jeg ikke er et forferdelig menneske)

Endret av 8DX8QO0Y
Lenke til kommentar

Jeg har coax+fiber men det er vel neppe god business å si til kunder at de må legge pengene sine hos en konkurrent ;)

Uærlig ja, men alle ser på kunder som plagsomme idioter som skal melkes for hver siste dråpe blod.

Så da er det bedre å si man kan levere opp til 1 gigabit altibox hastighet til samme pris? Fiberen kommer senere men telenor gir alle mulighet å betale 1500 kr måneden på fremtidens teknologi (NGPON2) synd det er noe leveringstid særlig hvis det er langt unna nærmeste fiber. Telenor har vel sagt de vurder fiber der konkuransen er størst. Men å bytte fra GPON til  NGPON2 tror jeg blir kostnad ut av.

 

 

At the moment GPON provides 2.5 Gb/s downstream and up to 1.25 Gb/s upstream capacity. This is shared between 32 or 64 users (depending on the splitter options used). Basic maths shows that, even with dynamic bandwidth allocation, such systems struggle with providing 100 Mb/s service and certainly cannot cope with Gb/s rates at all.

 

In comparison, P2P systems have always coped with 100 Mb/s to 1 Gb/s transmission (usually symmetrically), but are more costly, due to the number of components involved and the fact they require a greater number of street cabinets.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...