Gå til innhold

Nettkurs båtførerprøven, hvor?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal lese til båtførerprøven i nærmeste fremtid (ambisjoner om båt denne sesongen), og lurer i den forbindelse på hvilket nettkurs som er å anbefale? Erfaringer ønskes hjertelig velkommen.

 

Jeg har begrenset med tid til å stille på kurs, så ser for meg "nettstudier" er best. Men det er jo virkelig en jungel av tilbydere, og jeg vil tro kvaliteten varierer.

 

Jeg kommer kun til å ferdes i Mjøsa og andre, mindre innsjøer så det blir mest for å "ha papirene i orden". Skader selvfølgelig ikke om man lærer litt i samme slengen, men i de nevnte farvannene finnes det vel knapt sjømerker og fyrtårn. Navigering kommer jeg sannsynligvis aldri til å bruke etter kurset.

 

Har ingen forkunnskaper fra før, annet enn at jeg har vært med familien i båt fra jeg var liten av, men da på mindre innsjøer/elver uten særlig båttrafikk  :wee:

 

Stor fordel om man kan bruke mobiltelefon også.

 

En siste ting, bør man kjøpe disse materiellpakkene som tilbys? Altså  med kart, lærebok, linjal og litt annet div. Ser det er valgfritt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg tok min på båtførerprøven.com/batforerproven.com med materiellpakken og besto eksamen på fyrste forsøk. Eg har ikkje noko samanlikningsgrunnlag, men tykte boka og videoane fungerte greitt, og det var absolutt ein fordel å ha eit fysisk kart å skrible på når ein skulle gjere testoppgåvene.

Lenke til kommentar

Jeg har riktig nok kjørt båt i hele mitt liv. Men det er på et stort ferskvann som så og si aldri har politiet utpå, så regler har vi glatt driti i opp gjennom, Det finnes 2-3 forskjellige bøyer der jeg kjører båt. Så det og si at jeg var forberedt da jeg selv tok båtførererprøven var og overdrive sterkt. 

 

Men jeg satt da på dette kurset i en dag, tok prøven og regnet ut noen lenge å breddegrader i løpet av 15-20 min og hadde 94% riktig. INGEN TING av det jeg lærte på det kurset hjalp meg noe som helst med og bli bedre til og kjøre båt, Da vannet jeg kjører på ikke har noen bøyer,fyr,skjær eller særlig trafikk. Men 2 dager etter at jeg fikk båtførerkortet så ble jeg for første gang i mitt liv stoppet av politiet på vannet i rutinekontroll og viste stolt frem sertifikatet, siden jeg kjøpte meg større båt så måtte jeg ha båtførerprøven. Prøven var meget enkel syntes jeg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...