Gå til innhold

Skroter momsfritaket på varer under 350 kroner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Har Stortinget blitt manipulert av lobbyister og bedriftsøkonomer til en forhastet beslutning? => https://www.dagbladet.no/nyheter/de-bla-stjal-spraket/66100856

Hvor er partiene som skal ivareta folkets økonomiske friheter? => https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/n1AvL/frihet-for-alle  , https://www.dagbladet.no/nyheter/fritt-fram-for-vitaminimport/60599136

Planen var jo inntil for ikke lenge siden å heve importmoms-grensen til opptil 1000 kroner =>    www.tek.no/nyheter/kommentar/i/MRpXEB/den-nye-momsgrensen-er-ingen-reell-kninghttps://www.regjeringen.no/no/aktuelt/Vil-heve-grensen-for-avgiftsfri-import-til-500-kroner-/id2005674/

Så minimumskrav til kompromiss i denne saken burde være å forby fortollingsgebyr. Det skulle vel la seg gjøre, om ikke Posten allerede er privatisert? => https://postkom.no/vil-privatisere-posten/

 

Eller helst bare avlys hele denne udemokratiske beslutningen, og avvent med endringer inntil en mer hensynsfull og forbrukervennlig løsning kommer. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Beyma skrev (2 timer siden):

Er det slik at til 1 april så gjelder fortsatt gamle regler for småvarer under 350 kroner?

Det er rimelig å anta at politikerne vil vurdere kaoset som starter 1. januar 2020 og beholde muligheten til å skyve beslutningen om 1. april et år eller to fram i tid.......eller innse realitetene og terminere tidligere fattede vedtak.....det er ingen skam å være fornuftig....politiker ? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

Avvikling av 350-kronersgrensen
Det er vedtatt å avvikle dagens fritak for merverdiavgift, særavgifter og toll ved innførsel av varer med verdi under 350 kroner.

For restriksjonsbelagte varer, næringsmidler og varer som ilegges særavgifter trer endringene i kraft 1. januar 2020. Avgifter og eventuell toll skal oppkreves gjennom tolldeklarering av varen.

For andre varer tas det sikte på å avvikle 350-kronersgrensen 1. april 2020. Samtidig skal det innføres en forenklet registrerings- og rapporteringsordning for merverdiavgift for utenlandske tilbydere som leverer varer med verdi under 3 000 kroner til forbrukere i Norge. Restriksjonsbelagte varer, næringsmidler og varer som ilegges særavgifter vil ikke omfattes av den forenklede ordningen.

Se Prop. 1 LS (2019-2020) kapittel 12 og Innst. 4 L (2019-2020) punkt 9.

Ser ut til at kr 350-regelen fortsatt gjelder 3 mnd. til, om ingen byråkrater er jævlige med oss og har sitatfeil (beklager dobbeltposting, denne tråden er mer aktiv, håper den får stå her foran den andre jeg postet i, oppdaget etterpå at det var her jeg ønsket å poste) :

https://www.regjeringen.no/no/dokument/lover_regler/endringer-i-regelverk-fra-1.-januar-2020/id2680956/?expand=fin

 

Stoler ikke på byråkrater!

Endret av G
Lenke til kommentar
knopflerbruce skrev (På 12.12.2019 den 0.13):

Det fremstår som snodig om posten har rett til å selge uavhentet post, eller at de gidder det. Om ikke varer hentes, er det jo fordi de er verdiløse. Hvorfor skulle posten bruke masse penger på å selge 20kr-ting fra Kina?

Pakker blir returnert til avsender.

Skulle feks avsenders navn være borte, så vil pakken bli sendt til destruksjon dersom ikke mottaker henter denne.

Lenke til kommentar

Jeg har aldri bestilt så mye fjas fra kina som jeg har gjort de siste par månedene. Alt jeg trenger fra nå til jeg dør må handles inn så det er i postkassen innen 1. april. Går utrolig mye tankevirksomhet med nå fremover på å forutse hva jeg kommer til å trenge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke noe særlig ræl her - men det ble nok rekord i pakker fra utlandet i fjor. Mest musikk &film.

Får se hvordan det blir etter omleggingen. Får utforske muligheter til å bestille en haug med ting og samle det i en pakke. Funker det fra Amazon? Får se....

Bruktmarked fra Ebay, Discogs osv forsvinner da. Skikkelig nedtur.

Lenke til kommentar
bo1e skrev (6 timer siden):

Bedre å kjøpe én ting for mye enn én ting for lite. Bare ett gebyr er jo det mangedobbelte av hva mange av varene koster.

Absolutt.

Er det endelig bestemt hvor høyt gebyret kommer til å bli? Dersom varer jeg har kjøpt ikke kommer frem før 1. april, vil jeg kunne nekte å betale gebyret, og returnere varen, eller må gebyret betales uansett?

edit: Hvilke rare varer har andre her bestilt nå i siste liten? Selv venter jeg på en Baofeng VHF/UHF radio til 130 kr som koster 600 her hjemme.

Endret av frohmage
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...